Ahojte zienky dnes mi sam pan doktor z gyndy volal ze mam zle vysledky z cytologie na 2 a ze mam prist zajtra ze budem musiet ist do nemocnice na konizaciu a biopsiu velmi sa bojim co to znamena nikdy som ziadne problemy nemala pravidelne chodim na preventivky tak ma napadlo ci s tym niektora nemate skusenosti.
vysledok 2 vobec nie je zla cytologia a nevyzaduje si konizaciu...ale opatovny ster s odstupom par mesiacov...takze nechapem celkom preco ta lekar tak strasi 😕
ved to baby som aj ja ostala prekvapena a to mam po porode necele tri mesiace a ziadne kontrolne vysetrenie hned nemocnica???zajtra uvidim co povie tak ma vystrasil.
..teda a uz vobec ne po porode...vsak to su zmeny na krcku este uplne bezne.... 😕
@wanilka8 tehotenstvo a porod zhorsuju vysledky cytologie, na to ma moj lekar upozornoval, ked bral cytologiu v tehotenstve, ze moze vyjst falosne zhorseny vysledok. fakt by somm uvazovala o zmene lekara na tvojom mieste. ak nie, skus sa s nim dohodnut na opakovani steru o pol roka. a btw zeny co pohlavne ziju, nemavaju lepsi vysledok ako 2, je to uplne normalny nalez, 1ku mavaju panny (ale ako to pannam zistuju netusim 😀 )
podla mna mi tu cytologiu urobil prilis skoro dakujem baby.takze ziadnu konizaciu nemusim podstupovat?tak ja to zajtra s nim prediskutujem a ked bude stale tvrdit svoje beriem kartu.
@wanilka8 na 2? vsak 2 je dobry vysledok, dokonca aj 3a, konizacia sa robi az od 3b, pripadne 4. To co mas za lekara? Pekne k nemu naklus, popytaj sa poriadne, zober vysledok (nech ti da kopiu) a napis do gynekolog.poradne na internete, alebo popros ineho lekara nech sa ti k tomu vyjadri aj iny odbornik.