Zle urobená sádrova dlaha na nohe

daniella54
16. júl 2019

ahojte ja len v skratke pred dvoma týždňami som zakopla (dva krat s tou istou nohou aj intenzitou ) tak som behla cez vykend t.j nedeľu na pohotovosť samozrejme mi vynadali že som už mala počkať do pondelka ale na nohe v strede na prstami mi začala vyskakovať taká hrča keď som dostupila... rtg ukázal že mám trosku prasknutú kosť za maličkom odborný názov neviem sám dr nevedel či to je prasknuté lebo sak dva týždne to predsa len niečo má byt keď to boli ... nepočúval že má boli v strede nad prstami kde sa Hrčka robila stále len tu kosť chytal kt nie až tak bolela ako to v strede z vrchnej strany nohy...dali mi sadrovu dlahu ktorá mi pukla presne kde je achylovka a tým pádom mi tlačila na spomínanú achilovku a aj kosť na boku členku... dnes som ju bola dať vymeniť a nohu mám úplne zle zafixovanú to čo malo byt spevnene nieje lebo noha mi z toho vylieza aj s prstami bokom mám ju divne vytočenú v predu a plus slapa mi nejde rovno ale akoby sa naklanala z vonkajšou stranou dovnútra.... mám si to ísť dať zase prerobiť alebo ísť skôr na kontrolu na traumatologiu? Ďakujem za odpovede

jamimka
17. júl 2019

Chod na traumatologiu, povedz, že sa ti točí, zle dostupujes, a ze tato veľmi bolí prefixuju ti to. Mojej známej dcéra tak bola s rukou, prvýkrát jej dali úplne iný prst do sadry, o dva dni boli späť, že ju to boli, jasne, keď mala iný prst spevnený. Potom v skole zlomila dlahu, mala ju takú tenkú. Tretíkrát jej len doviazali, ale nechali zlomenu sadru pod tým... Az ked sa sťažovala ona, ze co sú to za postupy, jej dali všetko dole a urobili nanovo rtg aj novú sadru klasickú hrubu.

piece
17. júl 2019

No ako bolo by fajn, lebo ak ju nemáš dobre, tak ju podľa mňa aj máš tak povediac zbytočne. Si mohla byť aj bez nej. Sú povinní ti to spraviť na novo a poriadne

lija22
17. júl 2019

no chod veru. ja som takuto sadru sama rozstrihla a dala dole. bola mi proste velka a tlacila a zdrbali ma ale bolo mi to jedno. kazdopadne ty to radsej nerob 😁