Ahojte. Už niekoľko týždňov zle spávam. Večer neskoro zaspávam, ale to v podstate celý život, to mi ani nevadí. No problémom je, že aj po zaspaní spím zle. V noci sa stále otáčam, mám pocit že nič iné nerobím len sa vrtím a veľmi ma to vyrušuje. Celé noci sa mi premieta v hlave práca, čo som robila v ten deň, čo som povedala, čo a ako mám robiť ďalej, opakovane sa mi premietajú plány čo budem robiť. Ráno sa budím väčšinou strhnutím zo spánku, neviem aký je deň, koľko je hodín, nepamätám si či mi už zvonil budík alebo ešte nie, búši mi srdce, či som niekde nezaspala… budím sa unavená.
Pred spánkom prácu neriešim, iba pozriem do kalendára o koľkej začínam, aby som vedela kedy vstávať. Nevečeriam neskoro.
Prosím poraďte, ako vypnúť hlavu? 😩
@nikiki29 trenuj nemyslenie. Skús 10 sekund na nič nemyslieť. Ak sa ti to podarí zvyšuj až na jednu minútu. Ak nejde myslieť na nič tak mysli na. Nejakú jednu vec napríklad peknú krajinu alebo fotku prírody more hocičo pekne ale nie vzrušujúce. Trenuj dýchanie jogove a uč sa vnímať prítomný okamih. V práci zvoľni tempo.
Mala som podobny problem, ale horsi, ked som niekolko noci vobec nespala, a ak aj nahodou jednu dve noci ano, tak potom dalsich 5nie. Ja som skusila tie prirodzene podpory dobreho spanku. T.j. prezliect postel, mat vyvetranu izbu, alebo celu noc otvorene okno, vypnut mobil, internet, zrusit vsetky rusitele, mat svoje miesto v posteli (spavam s detmi takze sa museli prestahovat), dala som si magnezium, cerstvo osprchovana potom do pyzamka a spat. Akonahle som sa zobudila a zacala moja hlava pracovat co budem robit, co vybavit, tak som sa snazila to vypnut a nemysliet na to,,,, bolo to treba trenovat, vytvorit si novy zvyk. Neslo to z noci na noc no dnes je to uz lepsie o dost, az mozem povedat ze uz s tym problem takmer nemam.
Joga, meditacie, levandulovy esencialny olej, dychove cvicenia, zmena stravy... Pricin aj rieseni moze byt naozaj vela
Ja som mala obrovské problémy po zamlčanie potrate. Nespavala som celé noci, psychiatricka mi predpísala magnosolv a neurol. Ja som si dala magnosolv a neospan a spánkový režim - od 20-tej večer som si nastavila na mobile nerušiť, žiadna TV ani iné modré svetlo pred spaním a chodievala som si ľahnúť v rovnakú hodinu… postupne sa to dalo do poriadku. Nespavosť je veľmi nepríjemná, najmä tie nočné myšlienky sú najhoršie… mne pomáha, keď ma občas ešte prepadnú v noci spomienky, že si poviem, že rovnaké predstavy by som brala cez deň za svetla ľahšie… nepripisobat im až takú váhu. Držím palce každopádne
@nikiki29 Psychika. Na večer si daj magnézium.