Zle sa mi dýcha ústami aj nosom

aerzab31
21. nov 2020

Zdravim..chcem vam zdelit moj zdravotny problem kedze sa to so mnou vlecie uz velmi dlho ..zatial mi absolutne nic nepomohlo..jedna sa o to ze sa mi velmi zle dycha ustami aj nosom akoby som mal upchate hrdlo alebo priedusky neviem to presne popisat..a v hrdle ma nieco tlaci ..ked vydychnem tak strasne malo vzduchu ide z ust po vydychnuti ..a moje dychanie je rychle plytke a nenadychnem sa uplne len tak akoby do poli... Akoby moje pluca nenaberali vobec kyslik alebo by som tam mal nieco upchate citim aj tlak na hrudi a hlavne v krku ..tiez ked prehltnem mam pocit akoby mi slina ostala v hrdle a nesla dole a tak isto aj s jedlom.. neviem si uz rady s tym , bol som aj na operacii nosa kde mi upravovali sliznicu kedze krcna lekarka si myslela ze to bude kvoli tomu nosu ze mi zatekaju hlieny do hrdla..ale vobec to nepomohlo.. Na plucnom mi bola zistena bronchialna astma ale ta je pod kontrolou vraj a priedusky mam dobre aj pluca..srdce tiez tak isto v poriadku..kam s tym mam ist dalej..alebo co by mi mohlo pomoct dakujem za kazdu radu

missdiva
21. nov 2020

@aerzab31 mozno dlhsie neliecene plucne chlamydie alebo mykoplazmy?

berenika39
21. nov 2020

Může to být psychika, dokáže způsobit fyzické potíže, že bys tomu ani nevěřila. POkud máš vyšetření v pořádku, doporučuji psychologa, může tam být zakopaný pes a je možné to řešit. Terapie, konkrétně kognitivně behaviorální, dokáže divy. Naučí tě pracovat se svými myšlenkami, důvodem, proč se ti to děje. Držím palce. Z toho, co píšeš, to vypadá, že je to spíše tvůj pocit, než reálné onemocnění......psychologa bych přinejmenším zkusila, jakkoliv si myslíš, že nemáš problém...

aerzab31
autor
21. nov 2020

Za psychologom chcem ist az ked sa vsetko ostatne vyluci 🙂 zeby taketo stavy dokazala robir psychika? Mam to uz asi pol roka a pomaly sa mi neda dychat uz..ako by ziadny kyslik som v sebe nemal nic ..a stale aj pokasliavam ..ale to dychanie je hrozne .. Rozmyslal som aj nad stitnou zlazou ci ta mi to nemoze sposobovat..tak neviem kde s tym ist najskor , uz sa to neda vydrzat

berenika39
21. nov 2020

@aerzab31 ušetříš si čas a dříve ti bude dobře. FAkt doporučuji.

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 som na tom tak isto psychika to isto nie je , povedala som kopec lekárov , plucne , kardio , alergo , Orl ani nehovorím pretože som mala viac krát operované dutiny a sliznice a mávam to hlavne na jeseň prelom počasia chlad ochladenie a potom keď sú alergie jar . Ale potvrdená alergická nie som . Podľa mna to súvisí z nosom dutinami prúdením vzduch v dutinách a hlavne zo sliznicami v nose , hrdle proste až priedušky citlivo reagujú . Mne čo pomáha je bohužiaľ prednison 20 mg ráno Kortikoidy ale užívam to len max do 7 dni a vždy pomohlo ale viem že svinstvo , toto nie je riešenie . Hlavne si musím nájsť dobrú alergologicku . S ešte pľúcnu skúsim inu . Za mna toto psychika sní tetania nie je nedaj sa . Poznám tieto stavy drž sa .

aerzab31
autor
21. nov 2020

Fuu tak aspon niesom v tom sam..ten prednison mi kto moze predpisat? 🙂 ja uz som zufaly lebo stale to je tak isto kazde dni a vkuse ziadna ulava nic akoby som prestaval dychat..moje priedusky ako by neboli funkcne

tanika
21. nov 2020

@tanika ešte jedna vec na gastro si bol ??? Problém môže byt aj reflux a problém dutiny , nos ,

mariynka
21. nov 2020

Chrbtica?tetania?stitna?

aerzab31
autor
21. nov 2020

Na gastro som este nebol..akurat som cerstvo po operacii nosa turbinoplastika..este lezim v nemocnici. Ale to nema ziadny vplyv ta operacia na to dychanie stale je to take iste

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 prednison mi prepísal na alergo odporučili mi to aj na Orl sle je to úplne krajne riešenie . Nechcem tie lieky jesť , brala som to 3 mesiace a tie vedľajšie ucinky naliate tvar ? Kila navyše no celé zle ale dýchalo sa mi dobre.

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 no ja som si tiež myslela že ďalšia operacia dutin po dvoch rokoch mi pomoze ale omyl prišla jeseň a hlavne teraz ako ide zima . No des . Ja som bola aj na gastre a mám aký taký problém s refluxom a tie hlieny a ti hrdlo a to prehĺtanie to mi povedal že toto je príznak = reflux . Výsledky krvi na jednicku , vytery z nosa a hrdla negatívne vždy .

aerzab31
autor
21. nov 2020

Ja som doteraz gastro obchadzal stale pretoze sa bojim tych vysetreni co tam robia :/ ale co ak fakt za tym bude ren reflux ..musim postupne vylucovat co to moze byt

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 áno môže to byt aj reflux . A to dychanie nosom teraz čerstvo po turbinoplastike je úplne normálny neboj to prejde . Toho s neboj ale to dychanie ťažký nadych . Ako keby som sa normálne nemohla nadýchnuť mi operacia dutin nepomohla . Len si teraz pi operácie daj pozor na prechladnutie , bože chráň aby si ochorel dostal zapal dutin . Chod na PN a liec sa prdplachuj nos s vincentkou ako ti povedia staraj sa o ten nos po operaciii , viem o čom hovorím mám 4 krát operované dutiny fess + turbino . Ak ti dajú atb poctivo ich ber . A hlavne doma v teple .

aerzab31
autor
21. nov 2020

To je samozrejme budem to poriadne liecit ten nos urcite 🙂 a potom zasa po lekaroch..takze ako prve by som mal navstivit gastro? A ake vysetrenie sa robi na zistenie toho refluxu..bojim sa tej hadicky co pchaju kdesi do zaludka

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 no mne hadičky , či kardia doviera. Ale ja Som to teraz mala že doviera . Ale mávam ráno tak horko , niekedy kyslo v puse, to som mu povedala a že sa ti ťažko prehlta niekedy ako keby dom tam niečo mala a on mi povedal že reflux.
A ešte mi povedal či nemám problém s astmou ???? A budem riešiť teraz u inej plucnej lebo to dychanie mi pripadá u mna astma/ reflux .

aerzab31
autor
21. nov 2020

No skusim tam asi zajst ked sa dam dokopy 🙂 este taka vec ze nejde mi velakrat grgnut akoby tam v hrdle nieco tomu branilo..a citim tam gucu alebo nieco take

mamutka
21. nov 2020

Tak ja mam napr to, že sa často neviem zhlboka nadýchnuť. Človek to robí prirodzene, ani si neuvedomí, ale keď to proste nejde, je to hrozne. Mam nábeh ma astmu, mala som skvelú alergologicku pred časom, už som tam dlho nebola, tehotenstvo, kojenie a tak. Ale držím sa toho, čo hovorila, lieky sú lieky, OK, ale takto... Ak su pľúca slabé, treba si nájsť kopec, dat ho každý deň, keď sa nedá to, robiť niečo iné. So synom s nabehom na astmu sme jej vdacili za veľa, pomohla, konečne niekto. Ale takisto dostal tak ako ja k liečbe aj rovnaký kopec. Po roku na kontrole pluca ako futbalista.... Podľa jej slov.
Sama to mam tak, staci pár dní bez cvičenia, intenzívneho pohybu a tak a ledva dýcham. Čistá bieda. Keď makám, napr bicykel, bud rýchlo rovina, alebo kopec, tak sa to lepší, keď makám pravidelne, pľúca sú OK.
Každý sme iný, každý má iný problém, ale možno toto niekomu pomôže. Hoc aj prvých 20 minút ledva idem, dýcham ústami, trápim sa, potom sa to podda, len ja viem, že sa mi ide ťažšie ako iným, lebo si nutim pľúca nasilu makať, ale dám to a viem ze ich posilňujem. A z toho dôvodu ani v zime nebudem môcť polavit, len sa dobre obliecť, šatku na ústa a ideme do kopca.
Každý musí svoje telo počúvať, nerada by som, aby si niekto ublížil tým ze sa bude hnať do mŕtva do kopca, lebo to čítal na nete.

tanika
21. nov 2020

@mamutka ďakujem .... tiež mi jeden známy poradil viac športu . A ja že neudycham .....a on že postupne . Len tersz keď som sa ako tak dala po 4 mes. Po operácii dutin zase zima a bojim sa prechladnutia neviem kedy ten kopec dám 😉

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 áno toto som mala tiež = reflux

tanika
21. nov 2020

@mamutka môžem sa spýtať ? Čo Vám zabralo na astmu ? Tiež mi bolo povedané nábeh na astmu . Lieky ake aby to bolo pod kontrolu a k tomu zen šport , ? Rada som chodila do fitka teda pred koronou a bojim sa že to tam neudycham 😏

aerzab31
autor
21. nov 2020

Tak to zajdem na gastro najblizsie 🙂 uz nevhcem takto trpiet neda sa fungovat zit nic..

aerzab31
autor
21. nov 2020

S mojim stastim na to ani nepridu

tanika
21. nov 2020

@aerzab31 drž sa nie , poznám to nie si jediný a určite žiadna psychika ale problém ktorý treba riešiť . Len nie je lekár ako lekár 😏čo ja som sa nachodila po lekároch 😉

aerzab31
autor
21. nov 2020

@tanika dakujem za podporu si mila 🙂 inac ja som alergik a braval som lieky vseljake Zenaro,zodac antihistaminika rozne a nic na to dychanie nikdy nezaberalo..plus s plucneho inhalatory ani tie nezaberali ..cize problem musi byt inde..najskor ten reflux ako vravis

mamutka
22. nov 2020

@tanika mala som od Dr ventolin a asmanex. Ale s tým, že to nemám do seba ladovat dlhodobo a podla dávkovania v letáku, ale stačí menej, keď mi je fajn, nedávať si. No a k tomu tabletky na alergiu.
Ja som tiež začala cvičiť vo fitku, nasla som si také fajn, pre ženy, ale došlo mi, že som tam asi každý druhý mesiac ochorela. Klíma, kopa ludi, aj pokasliavanie, klasika.... A inde som nemohla, bola som na materskej a chodila so synom po vonku, inam nie. Takže cvičím už len doma, alebo teda vonku bike, intenzívna turistika.

slobodnamama777
22. nov 2020

Mal by si vyskusat aj inych doktorov, ako máš teraz, nech Ta vysetria.

veronikakos
16. júl 2022

Ahoj , pozerám, že je to už starší. Príspevok . V čase keď bol napísaný som ja ešte len začala mať tento problém, ťahá sa somnou s menšími prestávkami už druhý rok. Tiež mám astmu, alergiu no žiaľ tiež liečba nezaberá. Nahováram si, že je to psychika , no psychiku mi rujnuje tento stav. Ako si natom dnes?