Ahojte. Potrebujem radu. Nikdy predtym som nemala problem soferovat ani som si neuvedomovala zeby som zle videla abo co. Ale uz poslednu dobu si vsimam ze za tmy musim prizmurovat oci, viac vadia mi svetla v tme . mam pocit ze musim rozostrovat. Pocas dna len sem tam to mam, najviac vecer, akokeby vacsi tlak na oci. Poznate to ? Ci si nahovaram len? Treba ist radsej k ocnemu? Nikdy som nebola . Mam 23 rokov. Dakujem za odpovede
@ella_price ale ja vidim čítať normalne aj v dialke viem precitat. Tak neviem ale asi zajdem k ocnej ona mi zmera aj ten tlak nie ci co . Nikdy hvoorim som nebola u ocnej tak nepoznam ze co by mi mohlo byt. Hlava ma nikdy nezvykne boliet len oci
Môže to byť rôzneho charakteru, nemusíš mať hneď nejaké dioptrie, ale pre istotu nech ti to vyšetria, aby si sa vedela od niečoho odpichnúť.
@ella_price dakujem zatial
nevahala by som s navstevou ocneho. Urcite by si nechcela mat niekoho na svedomi len preto, ze zle vidis pri soferovani. Tieto problemy su bezne, treba tam len ist, zrejme bude treba okuliare. Urobi ti kompletne vysetrenie zraku, vratane toho tlaku.
Rozostrovat je zaostrovat?
@oli18 no tak nejak to myslim rozostruje-zaostruje. Musim niekedy prizmurit oci akoby aby som lepsie videla a vadia mi svetla ved vieze ked v tme soferujete tak niekedy to vadi ale mne az velmi.....ale citam dobre normalne fungujem vidim malinke vidim velke. Len mam pocit ze to bude tym tlakom alebo neviem . Pracujem za PC , mozno to bude tym ze sa mi pomaly horsi ten zrak neviem... rada soferujem a nechcem prestat a hlavne nechcem soferovat so strachom ze sa nieco stane .
Ja mám dioptrie do dialky a večer som už 'šeroslepá', takže to mám podobne ako ty. Moja doktorka hovorí, že takto to má väčšina krátkozrakých, takže by som v tvojom prípade navštívila očného. Aspoň pre istotu.