Ahojte,idem sa "postažovat" a možno poprosit o radu čo s týmto mojím problémom.Ešte minulý rok ,niekedy v lete ,som si dala u súkromnej zubárky urobit mostík na vrchnú polovicu.Kedže som vedela že ide o dost drahú investíciu,súhlasila som s tým že mi nedá na to bločik ,a budem mat zlavu.Tak sa aj stalo.Co sa ale nemalo stat a stalo sa,ze sa mi ten mostík uvolnil asi po mesiaci.Ten mostík je rozdelený na viac častí /napr.štyri zuby,potom dva spolu a tri spolu/ a mne sa uvolnil ten kde sú štyri zuby.Samozrejme išla som to "reklamovat",aj bez bločika,ale ona si ma pamatala takže tam nebol problém,problém bol ten že ten mostík sa uvolnil ale s tým že držal provizorne na jednom zube a nedal sa z neho odtrhnut,aj ked sa doktorka snažila.Tak nakoniec urobila takú vec,kedže sa nedal celý stiahnut/držal na jednom zube/ že odchýlila ten mostík pokial išiel a tam mi akože vtisla nejaký prípravok na zalepenie toho mostíka.Samozrejme že to bolo také riešenie,kedže už nevedela čo má s tým robit,aby sa nepovedalo a tak to zalepila.Ale viete si to predstavit,dostalo sa mi tam už aj jedlo,kedže mostík bol uvolnený a ona tam dala ešte to lepidlo na takto neošetrený a neupravený mostík.Bola som sklamaná,ale nemala som na výber.Po ludskej stránke je tá zubárka super,ale čo z toho ked robí nekvalitne a draho.Takže s takto upraveným mostíkom som fungovala až do včera kým sa mi zasa neuvolnil.Ešte som zabudla podoknut, že pod tým mostíkom ako mi ho dala ten prvý krát som mala zapálené dasno a to mám vlastne stále od toho minulého leta a neviem čo s tým.Mala asi počkat kým sa mi to dasno zahojí a potom dat mostík a nie dat mostík a potom sa spoliehat na to že to prejde a zahojí sa samo.A teraz babo rad,som sklamaná aj nahnevaná sama na seba,že som sa nechala takto dobehnut,ale nemohla som vediet že robí takto nekvalitne.Pri jedení mi to tam hompála a na tej strane zasa nebudem moct jest kým niečo nevymyslím.A aby som nezabudla navrhla mi ešte, ked som prišla ten prvý krát za nou,či nechcem počkat a žut vela žuvačiek kým mi nevypadne celý,ale to by som mohla čakat aj rok-dva,kedže fakt na tom jednom zube drží ako pribetonovaný.Dievčatá poradte mi prosím,stretli ste sa niektorá s niečím podobným?Dakujem za názory.
Ahoj aj ja mam urobeny mostik ale v celku 9 zubov, tiez som mala hrozne zapalene dasnaasi 2 mesiace sa mi to zle hojilo, tak som si vyplachovala repikom a natierala herbadentom, antibiotika, pomolo mi to, mne moj zubar urobil mostik ale nalepil mi ho len tak provizorne na tyzden co sa bude diat, kedze sa mi dasno neliecilo a bolo zapalene, az potom ked uz bolo vsetko ok tak mi ho prilepil na pevno, ale vsetko dokladne vycistil aj kanaliky zubov aby nedoslo k infekcii ci zapalu, a drzi uz pol roka som spokojna, a co ti odporucim , s tvojho pisania zly pristup zubarky asi by som sa povyhrazala nech ti to reklamuje, ved to nieje normalne, co chce potom robit ked dostanes s toho nejaku infekciu, ved mozes dostat aj otravu krvy. drz sa pa
Lahko sa hovori byt asertivny...ale ked niekto na take spravanie nema a ani sa nechce spravat tak. Ja by som nesla na nu hned s vyhrazkami a nech mi vrati peniaze....treba to tak nejako slusne...spytat sa co sa s tym da robit....ze teda nech pochopi aj ona teba...neda sa takto zit.....dasno zapalene.....ze ved ani jej by to nebolo prijemne. No a ze ako by ste sa mohli dohodnut...ze si ju vazis ale tiez nemas peniaze nazvys...no proste nejako tak slusne...a nie hned nabehnut a ze reklamacia, vratenie penazi. Chapem ze nevies ako na nu..je ti to zjavne neprijemne a nechces sa dostat do konfliktu. Tak proste s kludnym hlasom....a ked sa aj rozplaces....nevidim v tom problem...o to uprimnejsie to bude. A na to zapalene dasno si kup corsodyl...vyborna vec. Inak mam tiez skusenost s mostikom...ja som ho teda dlllho nechcela a nakoniec ma zubar nahovoril....ale s tym ze mi obrusi len jeden zub a na ten druhy mi to len tak prilepi navrch. Aj sa stalo...ale asi tym ze som ten mostik nechcela, tak sa mi ani nejako neujal...proste stale zapalene dasno...otras...tak som za nim zasla a on povedal ze len ja a este jedna pacientka sme mali za jeho posobenia takyto problem....a spravil mi opravu tak, ze mi jednoducho ten mostik v strede, kde mi povodne chybal zub proste vybral a nechal len vrch....odvtedy parada. Ale tak mne chybal len jeden zub a vzadu...takze to nie je vidno.
nezavidim ti,tolko penazi a este sa musi clovek doprosovat osetrenia.ja mam problem so zubarkou a jej nekvalitnymi plombami.vsetky sa mi prevalili a prasli a je mi trapne prist za nou a vyhresit ju za nekvalitu.naposledy som prisla za nou,ze mi zle spravila plombu z vnutornej strany a citim tam medzeru medzi dasnom a plombou.dostava sa mi tam strava a neprijemne zapacha ten zub.zubarka mi ho odmietla preplombovat,ze je vsetko v poriadku.vydupkala som si rontgen,vsak hadam uvidi,ze mam pravdu a prd.poslala ma prec s tym,ze zub je v poriadku.nemam chut sa s nou hadat,tak si musim najst noveho zubneho.neodkladaj navstevu zubarky a dozaduj sa napravy a nenechaj sa odbit.aj ked sa citis trapne,ziadaj napravu.clovek sa musi naucit byt asertivny,predstav si tu sumu,co si vysolila za mostik.
Ahojte babi mam mostik asi jeden den ale dostava sa mi jedo pod neho chcem sa spitat ci je to normalne mostik mam spraveni na prednich hornich štyroch a este sa chcem spitat ze ako to vizera vam ale mne to vizera ako somarove zubi povedala doktorka ze to sa uz neda upravit ale podla mna klamala chcem sa spitat ci vam sa to da zbadat ze mate mostik dakuje
@panidia chod k nej a bud to urobi ako ma,alebo jej ten mostik venuj a pytaj peniaze nazad,....a povedz ,ze sa budes stazovat dalej a ze jej take meno urobis,ze uz si na nikom zarabat nebude,...