Prosím nemáte niekto skúsenosť s takým zvláštnym pocitom od hladu?
Stalo sa mi to aj včera keď som chystala obed. Bolo mi už tak zle že som si musela čosi hodiť do úst , ale pritom mi nejako neskvrka v bruchu čo je take divne, praveze len mi pride zle od žalúdka až pomaly na odpadnutie , aj teraz ráno som to cítila v postely.
Cukor máš v poriadku?
Taktiež si myslím, že to mohla byť nízka glykemia. Aj ľudia bez diabetu mávajú takýto problém.
@klementinka58 v júni som bola na hadici bolo všetko ok. Myslite žeby to mohlo byt aj tak? Mala ste aj iné príznaky ?
@lilke mám to posledné 2tyzdne čo pozorujem. Lebo predtým som chodila s malou plávať rano v pohode bez jedla a terz už keď idem odtiaľ sa aj bojim že neodsoferujem musím si čosi dat
@lilke takze si skúsim dat skontrolovať glukozu ?
mne na hadici brali vzorky na helicobacter a tam to potom zistili, ak si to mala ok tak potom bude nieco ine. Ine priznaky som nemala
@klementinka58 ale bolo to ešte v júni, tak neviem …
No zaujímavé je že teraz v postely mi prišiel tiež ten pocit pochvaľuje prešiel aj keď som ešte nejedla doteraz, zatiaľ mi nieje zle
za mňa tiež cukor, mam to tiez cca od tehotenstva (neviem ci si to spravne spajam s tehu cukrovkou). Vzdy musim mat po ruke nieco, lebo ak cakam hodiny bez jedla, strasne mi je zle a rozboli ma hlava - potom uz mozem zjest cokolvek, bolesti hlavy sa nezbavim. Uz aj muz vie ze ak potrebujem jedlo, tak nemáme uz na nic cas
Je posunuty cas, takze jes o hodinu neskor ako si bola zvyknuta, takze to moze byt kludne len tym.
Veď to je normálne od hladu klesne ti cukor.Ako môžeš po noci sa nenajest ísť na krúžok šoférovať...ja, keď sa každé 3 hodiny nenajem aspoň drobnosť banán, jogurt hneď mi klesá cukor plus mám nízky tlak.
Jedz normálne pravidelne nie biele pečivo, ale graham celozrnné a nebude sa ti to stavat
@katkaseiner presne...všade nosím niečo so sebou ako diabetik.Raz som to presvihla na bicykli išli sme ďaleko bufet žiadny, ovocie zjedene a odvtedy mám ponaucenie
Býva mi tiez zle od hladu, najmä keď začnem deň sladkými raňajkami alebo príliš sacharidovymi jedlami ako sú biele rožky - zistila som, že keď sa im vyhýbam potravinám s vysokým glykemickým indexom na raňajky, tak tento problém nemám - volím celozrnné pečivo, šunku, párky, syr, zeleninu, alebo proteín keď nestíham a potom sa mi drží glykémia v norme po zvyšok dňa…môžete len neznášať tie veľké výkyvy v hladine cukru v krvi počas dňa a naučiť sa ako si ich stravou regulovať. Veľa úspechov, načítajte si o tom napr. na portáloch zameraných na zdravý životný štýl a fitness a ak ste inak zdravá mohlo by to pomôcť 🙂
Hladina glukózy sa cez deň x-krát mení, to by si si musela zmerať v okamihu, keď ti je zle.
Ale žienky tu dali dobré rady, ako si pomôcť. Min. si niečo sacharidové (nemusí byť sladkosť) rýchlo zahryznúť.
@lilke však hej ale myslim že keby mám cukrovku tak by mi vysli asi zle hodnoty nie?
Áno, vyšlo by ti zle, ale po noci, keď neprijímas stravu sa musíš ráno najesť.Ked si dám ovsennu kašu s ovocím som plná celé doobedie, ak si dám rozok syr zeleninu za chvíľu som hladná.Nesmies mať veľké výkyvy hladu
ano ja som to mavala a zistili mi helicobakter, po prelieceni uz to pominulo