Zlé myslenie a nízke sebavedomie

simonasimca23
27. dec 2022

Čaute Baby, som si vedomá že sa často niečo pýtam ,ale jedna baba ma požiadala aby som to tu napísala zaňu ..Keďže ona už profil mala a zmazala si ho nový jej vytvoriť nejde ....Tak začnem ...Ide o babu ktorá bola šikanovaná na základnej aj strednej škole ..Aktuálne preživa zlú situáciu čaká ju rozvod rodičov ...Dievča to dosť psychicky položilo ...Má dosť nízke sebavedomie ..Negatívne myslenie vidí len všetko zlé to dobre nie ...Ma pocit že nikto ju nechápe a celý svet je proti nej 😕 Viete jej dať nejaké rady ako sa dostať na správnu cestu ? Prosím neriešiť to hneď psychológom ďakujem....

denkatn
27. dec 2022

musi si dobit baterky tym co ju bavi, konickami. tam mozno najde aj spriaznene osoby a zazije uspechy. nie pri jednorazovych veciach, ale ked sa dlhsie clovek venuje niecomu. cim viac clovek zaziva takych chvil, kde je vo svojej kozi, tym je sebavedomejsi. potom tieto skusenosti, vie preniest aj do ineho prostredia, do prace, do skoly. takze otazky co by ju bavilo vyskusat? a potom sa pustit do toho!!

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
27. dec 2022

Neriešiť to hneď s psychológom? Ona už dávno mala sedieť na terapii

viestta
27. dec 2022

Ked jej naozaj chces pomoct, tak ju nasmeruj k psychologovi. Ked nevie spracovat svoje traumy uz dlhodobo, treba jej pomoc odbornika.

jamimo
27. dec 2022

@simonasimca23 rady, ktoré žiadaš a chceš počuť nefungujú. Akože... usmej sa veď svieti slnko, povedz si ráno pred zrkadlom 100x ako sa máš rada a svet je krásny fungujú asi tak ako vidlami pod rebro. Predstav si, že niekomu v depresii povieš poďme spolu do kina na komédiu 🙄Fungovali by to? Práca s traumou(ktorá sa jej premieta do všetkých oblastí života) to je na roky... Jednoznačne psychológ, a ešte raz psychológ. Profesionálna pomoc je to najlepšie čo by mohla pre seba urobiť. Ak je zviazaná konvenciami a stigmami, aspoň nech skúsi anonymnú linku pre duševné zdravie, IPčko a podobne, to ju môže nasmerovať. Držím palce.

monillia
27. dec 2022

@simonasimca23 toto nie je stav ,že stačí fľaša vína a porevanie si s kamarátkou. Ak jej chceš naozaj pomôcť, nasmeruj ju k odborníkovi, bude to najlepšie a najrýchlejšie riešenie

heln
27. dec 2022

@simonasimca23 skuste napisat na ipcko, su to psychologovia, skor vam odborne poradia ako zeny od sporaka a pokakanych plienok (nic v zlom). a forma bude taka ista ako ocakavas, napises, oni ti odpisu.