Žlčníkový záchvat

3. nov 2024

Ahoj už sa mi viac krat stalo, že ma bolel ?zaludok?… Vždy som si dala lieky, konkrétne algifen a bol pokoj. Teraz vo štvrtok to zase začalo bolesťou ale vystrelovala aj do chrbta, medzi lopatky. Doslova som sa cítila ako keby mám zapichnutý nôž niekde v strede pod prsiami až do chrbtice. Čítala som, že mohlo ísť o žlčníkový zachvat. Ten sa mi zopakoval vo štvrtok 2x, doobeda a potom večer. Včera večer zase a trvalo to ale hodiny, až nakoniec mi pomohol algifen v noci. Zdalo sa mi dnes, že mám nejaký dosť tmavý moč tak som ho testovala a zistila som, že mám moc vysoké ketony v moci. Môže to spolu súvisieť?

janka_266
3. nov 2024

Môžete mat upchate žlčové cesty, pozrite si poriadne aj kozu, či náhodou nezltnete. Ak áno, tak by som šla na pohotovosť. Rovno už aj zbalená na hospit. Ak nie, tak zajtra obvodnému.

doriiis
3. nov 2024

Áno,môže byť žlčník.

janka54321
3. nov 2024

Naozaj, ako písali vyššie to vyzerá na upchaté zlcovody..pokožka ešte nemusí byť žltá, skôr len bielka ..teraz môže byť pokozka ,,mramorová" . .bohužiaľ mám osobnu skusenost

lukbe
3. nov 2024

Žlčník bolí väčšinou pod pravým rebrom. Ak v strede, môže ísť o podráždený pankreas. V kazdom prípade treba diétu a smer dr.

taktotedanie
3. nov 2024

Typicky priznak zlcnikoveho zachvatu
Ostra pichava nevydrzatelna bolest v strede ako keby medzi prsiami, vystrelujuca do chrbta pod lopatky casto vpravo alebo do oboch stran tam to uz je prenesena bolest

glade22
3. nov 2024

Ja iba, že ketony v moči nesúvisia so žlčníkom. So žlčníkom súvisí nález bilirubínu a urobilinogenu v moči.
Inak ak sa to upokojilo, do zajtra diéta a zajtra smer obvodný lekár.

xsuzannex
3. nov 2024

@lukbe ja som mala zlcnikkve zachvaty presne tak v strede ako opisuje autorka.

lukbe
3. nov 2024

@xsuzannex no ved som napísala vacsinou😉 a ak aj v strede, moze byt chyteny ten pankreas.

autor
3. nov 2024

ďakujem. Zajtra zavolám dr a v utorok tam skočím