Žlčníkový záchvat

pata0901
1. feb 2023

Dobrý deň mávam žlčnikove záchvaty operáciu mam naplánovanú 23.2.2023 keď som chytila záchvat 23.1.2023 tak 24.1 som si volala sanitku a dali mi infuziu ale 25.1 som musela ísť na pohotovosť a 25.1 mi urobili sono a zistili kamene a naplánovali operáciu ale v sobotu 28.1 ma večer chytil záchvat opäť a 29.1 som išla ráno o 4 na pohotovosť dostala som zase infuziu a 30.1 aj 31.1 mi brali krv a mam vysoké crp a stále pretrváva bolesť žlčníka bojím sa aby som nedostala zase silný záchvat poraďte čo stým ďakujem za odpovede 🙂 pekný zvyšok dna

lenuska9999
1. feb 2023

@pata0901 ja som toto mala celé tehotenstvo. Zvyjala som sa na podlahe v takých bolestiach... najhoršie bolo, že mi v tehotenstve nemohli dat len tak hocičo od bolesti, čiže Nospa, Analagin,Novalgin , Buscopan.. to všetko nič nepomohlo.. viem ti len poradiť, že sa vyvaruj určitým jedlám, ktoré to spúšťajú. A to hlavne paprika, maličké kôstky v ovocí, koreniny atď.. nájdi si na internete čoho sa vyvarovať

katy084
1. feb 2023

@pata0901 dobrý deň,to vás nechávajú tolko čakať 🤦‍♀️... viete co ich spúšťa?treba držať veľmi prísnu zlcnikovu diétu...mna zoperovali v 09/22 ale teda potom všetkom čo som prežila a s neustupujucimi bolestami ma hned chceli nechat tam(stvrtok)!musela som odmietnuť z rodinnych dôvodov,ale o 5 dni som mala po tom....

katarinka89
1. feb 2023

@pata0901 nič len prísna dieťa, máš to už zapálené preto máš vyššie crp- treba si dať riadnu dietu- iba varené na vode, všetko aj mäso, zelenina, prílohy, bez prichucovadiel, ziadne korenie, káva, bublinkové vody tiež nie- lebo nafukuje, doslova len dietne- piškóty, výživy, varené hocičo, ziadne mliečne, ani sladkosti a keď ta to chyti tak 40 kvapiek algifenu

janka_266
1. feb 2023

@pata0901 pokial nevycestoval Kamen, tak len diéte a dúfam, že to dovtedy vydrží. Pred každým jedlom si dať 2-3 tabletky budcopani/pancreolanu. Aj mne dali operáciu mesiac po poslednom záchvate, a to som mala už ak zltacku a kameň zaseknutý v žlčových cestách, že aby sa to ukludnilo, lepšie sa to tak znáša.

janka_lolo
1. feb 2023

@pata0901 dcéra takto s vysokým CRP skončila čisté len na infúziách v nemocnici mala tam silný zápal, ten preliečili a teda za rok šla na operáciu ale poctivo držala prísnu zlcnikovu diétu ale teraz je už dobre, čiže buď do nemocnice a oni to vedia preliečiť na infúziách ale základ je prísna diéta

katarinka89
1. feb 2023

@janka_266 a ako funguje teraz? Papas všetko?

janka_266
1. feb 2023

@katarinka89 áno, dlho som nevydržala s tou dietou 😃 ale zas niekedy sa ukáže, čo mi nesadlo.

pata0901
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pata0901
autor
2. feb 2023

@lenuska9999 mam aj z nemocnice papier a dodržiavam prísnu diétu

pata0901
autor
2. feb 2023

@katy084 na dotyk a pri pohybe ma stále boli ten žlčník no stále lepšie než záchvat

pata0901
autor
2. feb 2023

@katarinka89 presne všetko dodržiavam pijem iba vodu a prísnu diétu

pata0901
autor
2. feb 2023

Dúfam že do vtedy vydržím aspoň tak ako som teraz síce to boli ale aspoň bez záchvatu a ťažko sa mi hľadajú žily hneď mi prasknu tak mam cele ruky dopichane od ihiel a kanyl a samé modriny

pata0901
autor
2. feb 2023

@katarinka89 najhoršie je to ze mi ani algifen naposledy nepomohol

katarinka89
2. feb 2023

@janka_266 a ako sa to prejaví u teba keď ti niečo nesadne? Ja son aktuálne 2 týždeň po operacii- čiže ešte stále som na diéte tak preto ma to zaujima

katarinka89
2. feb 2023

@pata0901 tak to je blbé keď ti už ani to nezaberie...už len dufaj že to dovtedy dáš....držím prsty 🤞

janka_lolo
2. feb 2023

@pata0901 dcére nič voľnopredajné na žlčník nezabralo, až infúzia do ktorej neviem čo dávali ale to jej vždy pomohlo alebo lieky do žili priamo na urgente čo jej dávali a jej je zasa problém žilu nájsť jej už ani sestričky nechceli pichať keďže sa báli až jej neublížia ale držím palce až sa ti uľaví aby si dokázala vydržať, zažili sme si to pri dcére zo stresov a nebola to sranda sa na ňu pozerať keď jej bolo zle a nevedeli sme jej pomôcť

@katarinka89 to už je na čase začať jesť pomaly všetko, dcéra už 2,5 týždňa od operácie blbla a aj alkohol píla na synovej svadbe kde sme s manželom ani nevedeli, že kde máme deti teda okrem toho, ktorý sa ženil ale dcéra a mladší syn si išli svoje so známymi a to mi dcéra deň pred svadbou povedala, že nebude piť, že môže keď tak autom chodiť ale akosi nevydalo 😅😅

katarinka89
3. feb 2023
janka_lolo
3. feb 2023

@katarinka89 ale ja sa čudujem, že dcére nič není v októbri oslavovali s kamarátmi a keď hovorila čo a koľko popili a pojedli ja sa dívam, že moje dieťa je celé a nechodí, že ju niečo bolí a ako je 7 mesiacov od operácie a okrem toho, že každý deň nadáva na jazvy tak našťastie problémy nemá žiadne a žije si ako predtým kým ju žlčník nezačal trápiť ak sa teda neukážu pri štatniciach zo stresu, ktorý jej to vyvolával

pata0901
autor
27. feb 2023

Tak už mám po operácii vo štvrtok 23.2 ma operovali 4 hodiny nešlo to vybrať laparoskopicky tak ma museli narezať