Dobrý deň, včera mi pre bolesti na pravej strane zistili žlčníkovy kameň vo veľkosti 3,5 mm..gastronterologička ku ktorej chodím mi však dala len Algifen kvapky proti bolesti,vraj je ešte malinký🤷🤦.a to sa chcem opýtať, je tu niekto kto je na tom podobe,kto má tiež skúsenosť so žlčníkovym kameňom🤷? Nemala mi skôr predpísať nejaky liek,aby som sa toho kameňa nejak zbavila? Podľa jej slov,ak budem piť veľa vody, ,, možno,, víde aj kameň 🤷 alebo čo je dobré na žlčníkovy kameň, nejaké čaje, voľno predajné lieky... hrozí mi podľa vás chirurgický zákrok?? ďakujem každému za odpoveď 🙏🙏
@lucia0211 normalne pojdes do celkovej anestezi a proste urobia vykon laparoskopicky a mam len 4 male jazvicky ktore vobec nevidno takze uplne v pphode no ja som sa nejako nepytala obvodnej ci je potrebne bola som na sone zistili ze mam zlcnikove kamene a poslala som nalez zo sona tomu doktorovi so sms co ma operoval a povedal ze to treba operovat
ak je ten kameň taky malinký tak to ani nebude riešiť ak nebudeš mat viac problémov. Sú rôzne kvapky na trávenie a žlčník atď môžeš.skusit. Ak by si ale mala zlcnikove záchvaty určite by ti. Odporučili ho vybrať.
Lieky na to sú, ale treba ich brat dlhodobo (pol roka plus) a po dobrati sa kamene často vytvoria znovu. Okrem toho sa dajú rozpustiť len cholesterolove kamene a do istej veľkosti (zabudla som, akej). Ak budeš mat záchvaty, musí ísť von žlčník, tam nestojí za to saskovat s liekmi. Ak problémy mat nebudeš, alebo nie akútne, da sa to riešiť aj liekmi.
@lucia0211 na žlčníkový kameň je dobrá operácia, čím skôr, tým lepšie.