Žlčníkové záchvaty po pôrode

helena220
28. okt 2013

Zdravím maminy. Máme dvojmesačnu dcerku, v 5.mesiaci tehu mi zistili žlčníkove kamene a odvtedy mam caste žlčníkove zachvaty, pomaly už aj z vody dostanem záchvat. 3. novembra mam ist na operaciu žlčníka, laparoskopicky. Mate skusenosti niektorá, ake to je po operácii žlčníka s takým malým babatkom? Po akom čase budem ,,funkčná"?budem mocť este dojčiť? nie je tam riziko že stratím mlieko alebo budem musieť odstaviť dojčenie uplne?:( a ešte lieky počas dojčenia.na tie koliky mam algifen a buscopan, môže to malinkej nejako uškodiť ked si dam lieky a potom dojčím?vdaka za skusenosti

zahradka76
28. okt 2013

@helena220 kontaktuj laktacnu poradkynu, urcite sa to da zvladnut s odbornou pomocou.

merryy
28. okt 2013

ahoj, ja som momentálne po operácii žlčníka 2 týždne, malý ma 4,5 mesiaca a museli sme to zvládnuť... no ja som išla ráno na operáciu to bol štvrtok a v piatok som po vizite išla domou... tiež ma robili laparoskopicky... a teraz fungujem na 100% pri malom nosím a to máme poriadneho chlapa 8,3 kg a nič ma nebolí takže do toho týždňa je to celkom fajn a potom ešte lepšie... nemusíš sa báť nebolo to vôbec strašné. Ja som ale nedojčila, takže v tomto ti neporadím ale čo mi kamoška hovorila ona aj kojila tak o mliečko neprišla a ked prišla domou po operácii tak normálne fungovali tak ako predtým

kacena4
28. okt 2013

@helena220 svagrina tiez bola na operacii zlcnika (hoci normalne nie laparoskopicky) odsala si mliecko a pripravila mangelovi a fungovali tak a ked sa vratila domov znova nabehla na kojenie. treba si v nemocke odsavat mliecko a vylievat ked si na liekoch ale hlavne odsavat a ked vysadis lieky tak hned na druhy den mozes kojit. drzim palceky. popr. skus (neviem ako je stare babatko) zacat s prikrmami hoci aj s kasou z flasky ci nieco podobne a ak kojis teraz mozes len lieky ktore ti odporuci lekar inak idu do mlieka je to aj na pribalovom letaku napisane

vincp
28. okt 2013

@helena220 Ahoj, ja som tiez po laparo, rovnako ako merryy som isla na druhy den domov. Maly mal vtedy dva mesiace, tiez bol chlapisko tazky, ale po dvoch tyzdnoch som ho uz tahala aj ja. Manzel si zobral OCR, takze sa o maleho tie dva tyzdne staral on, co sa tyka nosenia. Po operacii sa odporuca mesiac-dva drzat dietu, ak si kuknes na nete je to dieta c.4, zlcnikova. Bolesti som nejake extra nemala, len sa tes , bude Ti podstatne lepsie :D Drzkaj sa

jaja08
28. okt 2013

Ja mam s tym velmi dobru skusenost....Vo februari som mala silny zachvat,ocitla som sa v nemocnici.Dcerku som kojila,mala mala 6 mesiacov.Dostavala som infuzie buscopan a novalgin.Prepustili ma s tym,ze ked prestanem kojit tak sa nahlasim na operaciu.Po prichode domov co ine som malu nakojila.Zaspinkala.Este dobre,ze som mala baby pestunku zapnutu,mala sa mi zacala dusit....Dusila sa so zvratkami to som letela do izby ako strela.Pol postielky bolo ovracane,bolo aj po spanku.Odvtedy mi odmietala prsnik a tym padom bolo po kojeni.No mlieko som mala este,ale uz som sa objednala na operaciu,ktoru som absolvovala bombasticky.V nedelu ma prijali a v pondelok okolo 12,00 zoperovali o 16,00 som sa prebudila bolo mi zle po narkoze,no po predychani bolo lepsie o 18,00 som uz aj stala na nohach a v stredu ma prepustili domov s prisnou dietou.No vo stvrtok zacali velkonocne sviatky 🙂 🙂 dietovalo sa do nedele 🙂 neodolala dom sunke a domacemu salatu.Tak som zacala tak,ze dala som si na tanierik lyzicu salatu a jednu sunecku.A nic mi nebolo cize tak som skusala....No kazdy organizmus je iny.....Co sa tyka operacii malina...Oproti sekcii to je nic.Zazila som obidve....Tak hadam som pomohla.Ja som sa liecila 2 roky na krcnu chrbticu a odkedy mam po operacii vsetko je uplne v pohode 🙂 Velmi mi to pomohlo.Operovali ma laparoskopicky.Pekny vecer

sendy182
28. okt 2013

@helena220 neboj zvládneš....ak raz musíš tak musíš....ja som bola keď mal syn 3 mesiace nekojila som......operácia v pohode diéta 3 mesačná....ak ti môžem poradiť najprv nakoj dieťa až potom uži lieky tak to ide menej lieku do mliečka 😉 skús držať žlľíkovú diétu a uvidíš či budeš bez záchvatov..... 😉

kikina84
28. okt 2013

@helena220 ja som bola na operaci ked mala dcerka 3 mesiace..na laparoskopii..ak chces pytaj sa 🙂

siska53
28. okt 2013

Ja som bola, ked mala dcerka 7,5, cize uz bola na prikrmoch, ona odmietala zaryto iny sposob presunu mliecka do bruska, este lyzickou, z coho ju zduvalo.
Vyber bol laparoskopicky, plus pruh mi robili, malu mi aj priniesli na dojcenie asi 4.x, inak som si odsavala, len 24 hodin po operacii som neodsavala, nevladala som. Mala sa mo po navrate vrhla na prsniky a dojcime da dodnes (19mesiacov).
Drzim paste!

ninamaria2013
29. okt 2013

@helena220 Ja som dva mesiace po operácii, dcérka mala 3 mesiace ked som šla na operaciu laparoskopicky, deň predtým som si odsala mliečko, v deň operácie sme šli rano do nemocnice, manžel ostal s dcerkou na izbe kým mňa operovali, prvych 24h som bola na jiske, ked mi manžel chcel doniesť malu na kojenie a videl aka som ospala tak ju zobral preč a zavolal mojej mame nech kupi nutrilon. Tym že som bola v nemocnici tri dni a len na infuzkach som mala riedke mliečko a moja mala bola stale hladna tak okrem prsnika som jej davala aj nutrilon. Po troch dňoch v nemocnici nas prepustil prišla som domov k mame uvarila mi slepačiu polievku začala som pomali jesť tak mliečko zhustlo, no mala už si zvykla na nutrilon a aj ked ju prikladam k prsniku skor sa z nim hraje ako saje. Normalne fungovať začneš hned na druhy deň čim viac som okolo malej behala aj ked mi manžel pomahal tym skor sa ti rany zahoja. Po 8 dňoch mi ambulantne vybrali stehy. Teraz som strašne šťastna že už mam potom lebo tie zachvaty boli hrôza....:( Tak držim palce a neboj zvladneš to...🙂

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz