Žlčníkové záchvaty

lienka175
27. nov 2018

Dievčatá, ste tu niektorá, ktorá mávate žlčníkové záchvaty? Lebo mne sa objavil tretíkrát, vždy sa zopakuje po cca 2 rokoch... po pár hodinách vždy bolesť prešla a doktorka to nijako nerieši...

hettinka
27. nov 2018

@lienka175 a bola si aspon na sono, či nemáš kamene? Ak ťa neposlala, zmeň doktorku, nie je to sranda, viem svoje ... vďaka žlčníku mám jazvu cez celé brucho, 6 týždnov v nemocnici a 2 operácie za mnou, mala som už zasiahnutý aj pankreas. Našťastie som to prežila...
Ja som mala kamene, neriešila som to, lebo ma "len" pálila záha a bývalo mi občas ťažko od žalúdka, záchvat som mala len jeden a hneď sa riešilo.

lienka175
autor
27. nov 2018

veď presne toho sa bojím... pôjdem na to sono

pininka
27. nov 2018

@lienka175 ja mám tiež opakovane, mám jeden kameň, teda aspoň čo mi pred rokmi zistili. Vyhýbam sa jedlám ktoré mi robili zle a keď náhodou zjem niečo také hneď si dám tabletky na trávenie, bez tých nechodím nikam.

lienka175
autor
27. nov 2018

@pininka a neposielajú Ťa na operáciu? nebojíš sa toho upchatia žlčovodu a zlyhania pankreasu?

majka238
27. nov 2018

urcite chod na sono a ked tam mas kamene, tak cim skor dat zlcnik von.

pininka
27. nov 2018

@lienka175 nie, nejdem na operaciu, ani má neposielali. Kázali len dietovat,vyhýbať sa tazkym jedlám. Môj kameň nieje pohyblivý takže nespôsobuje stále ťažkosti, len občas.

hettinka
28. nov 2018

@pininka to je prístup slovenského zdravotníctva: “netreba nič robiť, dietujte” a keď he problém, tak začnú hneď “ kde ste boli doteraz???!!!”

Mne kázali jesť tabletky na pečeň, keď som mala po 1. pôrode zle výsledky, chodila som tak 6 rokov, vynosila ďalšie dieťa a zrazu take problémy, že to neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi. Následky mám na cely život.

Inak, kameň v zlcniku ho neustále dráždi a môže časom spôsobiť polypy a nádor...

pininka
28. nov 2018

@hettinka ja viem, my celkovo to máme v rodine, problémy so žlčníkom. Mne povedal že treba sledovať. Ja žiaľ poznám viacero žien ktoré majú práve po operácii žlčníka veľmi zle následky, takže pokiaľ operácia nieje nutná,nepôjdem na ňu.

lienka175
autor
29. nov 2018

tak som dnes bola na sono a našli mi tam nejaký piesok, veľkosť 1-2mm... mali ste to niektorá?

newyourk
3. dec 2018
Používateľ newyourk je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od newyourk.

@lienka175 Ak más zlcnikové kamene, co sa asi mas, keď mas zachvaty by ti pomohlo precistenie tela a tiez zlcnika, Nemusís isť hned na operáciu. Moja mama mala kamene a zbavila sa ich pomocou prípravku Diamond Yacca. Ide o cisto prírodne vytazky, ktoré ti prečistia🙂👍😉 telo vrátane zlcnika. Zlcové kamene to sú vlastne usadeniny a toto to odstráni, rozpustí najprv a vyjdu z tela von stolicou. Mame sa neskutocne potom ulavilo .Sice to uzívala dlhsie, ale stale lepsie ako ist na operaciu. Kupis to online, maju tam aj poradenstvo lekára. Drzim palce

majka238
3. dec 2018

@lienka175
@newyourk ziadne domace kury na odstranenie kamenov neodporucam. Mozu sa ti upchat zlcove cesty a budu ta musiet operovat akutne.

vroni
3. dec 2018

@majka238, domace asi nie, ale mala som lieky od lekara (normalne z lekarne) na rozpustenie kamenov a odstranenie piesku. Brala som ich nejakeho pol roka, odvtedy nemam nic a uz je to 8 rokov (klop, klop, klop). Pokial to nie je akutne, tak je aj takato cesta.... Ale cez lekara, nie internetove poradenstvo...

majka238
3. dec 2018

@vroni tak ak je to na predpis od lekara, tak je to samozrejme ine. Ak je len piesok a drobne kamienky. Ale mnoho ludi skusa aj rozne "overene" recepty z internetovych diskusii a teda velke kamene im to zarucene nerozpusti a narobi viac skody ako uzitku.

1stefi121
16. dec 2018

@lienka175 no ja som žiaľ tiež skúšala kadečo aby som sa vyhla operácie rabanon ampulky rôzne čaje changapiedra no žiaľ nepomohlo opäť ďalší záchvat minulý víkend strávený na urgente a nakoniec som sa rozhodola zajtra nastupujem na príjem a v utorok má budú operovať....bojím sa samotnej narkózy nie že my ho výberu aj napriek 2 narkozam ktoré som už mala tam je strach či sa preberiem....tak radšej operácia ako tie ukrutne bolesti....

lili16r
21. máj 2020

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, už som zúfala. Je možné aby ma bolel žlčník a na sone nič nevideli? Začalo sa to pred dvoma týždňami takým nepríjemným a silným zovretím pod rebrami. Opakovalo sa to každých pár hodín, odvtedy to trvá každý deň. Niekedy je to taká vystreľujúca bolesť, že sa až musím niečoho pridržať, zabolí párkrát a prejde, niekedy mám také slabšie, ale pravidelné kŕče v tej oblasti aj niekoľko hodín. Bola som aj na pohotovosti, tam mi dali infúziu, ktorá nepomohla a poslali ma domov. Taktiež som bola na gastre na hadici a tam všetko v poriadku...