Dievčatá, ste tu niektorá, ktorá mávate žlčníkové záchvaty? Lebo mne sa objavil tretíkrát, vždy sa zopakuje po cca 2 rokoch... po pár hodinách vždy bolesť prešla a doktorka to nijako nerieši...
veď presne toho sa bojím... pôjdem na to sono
urcite chod na sono a ked tam mas kamene, tak cim skor dat zlcnik von.
@pininka to je prístup slovenského zdravotníctva: “netreba nič robiť, dietujte” a keď he problém, tak začnú hneď “ kde ste boli doteraz???!!!”
Mne kázali jesť tabletky na pečeň, keď som mala po 1. pôrode zle výsledky, chodila som tak 6 rokov, vynosila ďalšie dieťa a zrazu take problémy, že to neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi. Následky mám na cely život.
Inak, kameň v zlcniku ho neustále dráždi a môže časom spôsobiť polypy a nádor...
tak som dnes bola na sono a našli mi tam nejaký piesok, veľkosť 1-2mm... mali ste to niektorá?
@lienka175 Ak más zlcnikové kamene, co sa asi mas, keď mas zachvaty by ti pomohlo precistenie tela a tiez zlcnika, Nemusís isť hned na operáciu. Moja mama mala kamene a zbavila sa ich pomocou prípravku Diamond Yacca. Ide o cisto prírodne vytazky, ktoré ti prečistia🙂👍😉 telo vrátane zlcnika. Zlcové kamene to sú vlastne usadeniny a toto to odstráni, rozpustí najprv a vyjdu z tela von stolicou. Mame sa neskutocne potom ulavilo .Sice to uzívala dlhsie, ale stale lepsie ako ist na operaciu. Kupis to online, maju tam aj poradenstvo lekára. Drzim palce
@majka238, domace asi nie, ale mala som lieky od lekara (normalne z lekarne) na rozpustenie kamenov a odstranenie piesku. Brala som ich nejakeho pol roka, odvtedy nemam nic a uz je to 8 rokov (klop, klop, klop). Pokial to nie je akutne, tak je aj takato cesta.... Ale cez lekara, nie internetove poradenstvo...
@lienka175 no ja som žiaľ tiež skúšala kadečo aby som sa vyhla operácie rabanon ampulky rôzne čaje changapiedra no žiaľ nepomohlo opäť ďalší záchvat minulý víkend strávený na urgente a nakoniec som sa rozhodola zajtra nastupujem na príjem a v utorok má budú operovať....bojím sa samotnej narkózy nie že my ho výberu aj napriek 2 narkozam ktoré som už mala tam je strach či sa preberiem....tak radšej operácia ako tie ukrutne bolesti....
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, už som zúfala. Je možné aby ma bolel žlčník a na sone nič nevideli? Začalo sa to pred dvoma týždňami takým nepríjemným a silným zovretím pod rebrami. Opakovalo sa to každých pár hodín, odvtedy to trvá každý deň. Niekedy je to taká vystreľujúca bolesť, že sa až musím niečoho pridržať, zabolí párkrát a prejde, niekedy mám také slabšie, ale pravidelné kŕče v tej oblasti aj niekoľko hodín. Bola som aj na pohotovosti, tam mi dali infúziu, ktorá nepomohla a poslali ma domov. Taktiež som bola na gastre na hadici a tam všetko v poriadku...
@lienka175 a bola si aspon na sono, či nemáš kamene? Ak ťa neposlala, zmeň doktorku, nie je to sranda, viem svoje ... vďaka žlčníku mám jazvu cez celé brucho, 6 týždnov v nemocnici a 2 operácie za mnou, mala som už zasiahnutý aj pankreas. Našťastie som to prežila...
Ja som mala kamene, neriešila som to, lebo ma "len" pálila záha a bývalo mi občas ťažko od žalúdka, záchvat som mala len jeden a hneď sa riešilo.