Žlčníkové kamene a pocit na zvracanie

zuzak92
2. jún 2022

Už cca mesiac som mala zažívacie problémy a bolesti pod ľavým rebrom. Prešla som všetkými krvným testami, pečeň, pankreas, minerály, všetko ok. Sono ukázalo niekoľko kameňov do 1cm. Koliky nemávam, skôr neustále pobolievanie, kamene mi zrejme dráždia žlčník. Viac ma trápi ten pocit na zvracanie,neviem ci to môžu spôsobovať kamene, už si začínam namyslat. Na gastro idem o týždeň. Mate s tým niekto skúsenost?

aandrea9
2. jún 2022

@zuzak92 žlčník je vpravo, nie vľavo

petricka22
2. jún 2022

@zuzak92 ano, ja som pri zachvatoch zvracala a niekedy aj hnackovala. Ale teda to zvracanie mi vzdy ulavilo, lebo islo von to, co mi robilo problem stravit.

zuzak92
autor
2. jún 2022

@aandrea9 pardon, napravo. Preklep 🙂

zuzak92
autor
2. jún 2022

@petricka22 lenže ja to mam priebežne počas dňa už mesiac, nie len pri záchvate... A to ma desí, že to nie je len žlčník... Uvidím čo povie gastro

petricka22
2. jún 2022

@zuzak92 a nie si tehotna?🙂 to len na odlahcenie… podla mna sa netreba zbytocne stresovat, sledovat a vidiet sa v tych najhorsich diagnozach. Vsetko dobre dopadne 😉

zuzak92
autor
2. jún 2022

@petricka22 s ďakujem za milé slová v tomto mojom zúfalstve 🙂 tehotná bohužiaľ nie som, to by bol ten lepší prípad.

aandrea9
2. jún 2022

@zuzak92 v pohode🙂 aké zažívacie problémy konkrétne máš? 🤔

aknamorka22
2. jún 2022

Ja som to mala tak isto. Veľa krát som sa zmotavala či nie som tehotná. Bolo mi zle aj z vody. Potom sa to zhoršilo a okrem ukrutných bolestí skoro každú noc som ráno po zjedení raňajok zvracala. Išla som na gastro na hadicu do žalúdka ale nezistili mi nič. Vybrali mi žlčník a od vtedy mám pokoj.

zuzak92
autor
2. jún 2022

@aandrea9 pocit na zvracanie. Bolesť co sa ťahá od žalúdka celým pravým bokom. Niekedy je to lepšie, niekedy horšie. Čakám na gastro ako na spasenie. Nech mi na to dajú aspoň lieky...

zuzak92
autor
2. jún 2022

@aknamorka22 ďakujem 🙂 aj ja by som bola rada, keby je to len tým zlcnikom. A čo tá sonda? Ja si to neviem predstaviť, hlavne teraz, keď mi je na vracanie a ešte do mňa bude pchať sondu

aandrea9
2. jún 2022

@zuzak92 no neviem ci sondou niečo zistí ohľadom žlčníka, nemám skusenost🤔 sondu dáš, zhlboka dychaj a bude dobre. Mam to za sebou x krát kvôli vredu na dvanastniku. Príjemné to nie je, ale keď niečo bolí tak človek vydrží ak chce riešenie. Z tej sondy by ti bolo na zvracanie tak ci tak 🙈

aknamorka22
2. jún 2022

@zuzak92 bolo to v pohode. Napinalo ma ako na vracanie, nepríjemný pocit, ale nič čo by sa nedalo vydržať. Hlavne treba poriadne z hlboka dýchať. Mne sa páčilo, že som na obrazovke všetko videla. Ja však nie som "citlivá povaha" a takéto veci mi nerobia problém. Inak ja som skúšala kadečo na ten žlčník, upravila som hlavne stravu, aj som veľa schudla a tým som si to všetko len zhoršila. Mala som už chronický zápal a hrozilo, že sa zapália aj okolité orgány. Po vybratí to trávenie už nie je to čo bývalo ale sto krát lepšie ako mať vkuse nevoľnosti a bolesti. A všetci mi hovorili, že dobre, že som si ho dala vybrať ešte pred tehotenstvom. Neviem si predstaviť byť tehotná a mať také záchvaty alebo po pôrode ešte riešiť operáciu.

lechtivka
2. jún 2022

Podľa mňa je to žlčník🙈 ja som nemavala koliky ale len pobolievanie ako píšeš ty.. na grcanie mi bolo hlavne ráno... Vybrali mi žlčník a napína ma ráno stále 🤣

daniela1911
2. jún 2022

Je to žlčnik. Mala som problém od tehotenstva (kolika tak raz ročne). Ked mala dcéra dva roky tak sa mi priťažilo, našli mi piesok a ten mi presne takto dráždil žlčnik. Pred operáciou mi bolo zle cely mesiac (nie kolika, ale taká ťažoba, ako keby sa ti chcelo ale nedalo odgrgnuť alebo vyzvracať, tlak hocikedy pod rebrami až do chrbta).

zuzak92
autor
2. jún 2022

@aknamorka22 veď práve, ja som na toto veľká citlivka. Celé gastro mi naháňa smrteľný strach
Ja si dám asi pichnúť tu naladovku, lebo keď ma tam chytí panika, začnem rýchlo dýchať, tak to vyšetrenie ani nedokončí a škoda jeho času a môjho stresu. Uvidim, aké budú možnosti.

zuzak92
autor
2. jún 2022

@daniela1911 a aj na tu ťažobu niečo zaberalo? Lebo ja už neviem... Som z toho už unavená, musím fungovať pri dvojročnej dcére a je mi hrozne... Nejem uz takmer nič, žalúdok zaťažený jedlom nemám.

mell27
3. jún 2022

@aknamorka22
@lechtivka dievčatá, ako sa žije bez žlčníka? Máte nariadené aj špeciálne diéty? Mojej mame zistili veľa žlčníkových kameňov a čaká ju operácia... Vďaka

aknamorka22
3. jún 2022

@zuzak92 mne nezaberalo nič. Doktorka mi predpísala nejakú nospu či čo to bolo ale keď som ku koncu mala záchvat tak mi nepomohlo ani to a bolo jedno či som niečo jedla alebo nie.

aknamorka22
3. jún 2022

@mell27 ja cítim, že mi horšie trávi ale nie je to nič strašné. Moja mama nemá žlčník 30 rokov a nepociťuje žiadnu zmenu v trávení ani vo fungovaní. Specialnu diétu som mala dodržiavať asi mesiac po operácii. Bola to pečeň setriaca dieťa kde sa vylúčili tuky.

lechtivka
3. jún 2022

@mell27 mne sa muž smeje ze mi tam dali jeden žlčník navyše🤣 drzala som diétu asi mesiac teraz jem pomaly všetko ( pikant, mastné nie lebo to vôbec neľúbim) .. A keď cítim ze mi je blbo dám si pancreolan 🙈

daniela1911
3. jún 2022

@zuzak92 pomohol mi pancreolan