Ahojte mate dakto skusenost ? Mam zlnickove kamene som.objednana na operaaciu az 25 marca mam.zachvaty od vcera stale rozmyslam ist do nemocnice na pohotovosť myslite ze ma.budu uz operovat ? Ja.by som.chcela len mi vraveli ma.nemozu objednat skor lebo maju plno tak.preto sa pytam dakujem
Ja som po operacii.ak ťa chcú operovať laparoskopicky (2 dierky a rez okolo pupka asi 3cm) tak nesmieš mať nejaký čas záchvaty,lebo počas zachvatu stena žlčníka veľmi zhrubne a nedá sa vybrať laparoskopicky.mne tak prekladali operáciu pol roka.ale nakoniec som to a tvrdou diétou dala.inak akútne sa operuje veľkým rezom a kedykoľvek,niekedy sa už nedá čakať tak podľa stavu sa rozhodnú.
ahoj, tak ja som mala prvý záchvat v januári, doma 3 týždňové bábo, na pohotovosti pichli injekciu a že si mám dávať pozor na to čo zjem... napriek tomu o 3 týždne ďalší záchvat, sanitkou do nemocnice, ale zas len injekcia a že mám ísť obvodnej, následne na sono - tam mi zistili kamene, asi 7ks... ale tým že som kojila a dcérka bola ozaj malá, dali mi termín operácie až na apríl. Dovtedy prísna diéta, bála som sa vôbec niečo zjesť, aj tak som mala stále bolesti, každodenné... ako - tak pomáhal mätový čaj, v prípade núdze som brala kvapky cholagol a no-spu, ale tým mi zas odchádzalo pomaly mliečko /ktorého som mala aj tak málo, dcérku som dokrmovala UM/. Tak som sa dočkala až v apríli, laparkou žlčník vybrali a odvtedy mám svätý pokoj, po určitých jedlách mám síce bolesti, ale s tými predtým som sa to nedá porovnať... Radšej ďalší pôrod ako žlčníkový záchvat 😒
@julkaaa1 ked to je akutne tak ano. Hned.