Zlčníkové kamene a operácia až v marci

julkaaa1
6. feb 2019

Ahojte mate dakto skusenost ? Mam zlnickove kamene som.objednana na operaaciu az 25 marca mam.zachvaty od vcera stale rozmyslam ist do nemocnice na pohotovosť myslite ze ma.budu uz operovat ? Ja.by som.chcela len mi vraveli ma.nemozu objednat skor lebo maju plno tak.preto sa pytam dakujem

andrejkap123
6. feb 2019

@julkaaa1 ked to je akutne tak ano. Hned.

evlu11
6. feb 2019

@julkaaa1 Ak mas zachvat a bolesti tak na pohotovost urcite chod, ja mam popipy a buduci tyzden mam operaciu, strasne sa jej bojim ale nevyberies si. Ak to nebude zavazne operovat ta hned nebudu ja som tam bola zo zachvatom a dali mi inekciu a dietu ktoru drzim pd oktobra.

julkaaa1
autor
6. feb 2019

@evlu11 no ja som bola uz pred tyzdnom a dali mi inekciu a to mi pomohlo len na par hodin a zas mi je zleto kazdy den a nic nejem

weba
6. feb 2019

@julkaaa1 ahoj... Ja som mala tiež žlčníkove zachvaty... Na pohotovosti som bola často, pichli mi injekciu a išla som domov... niekedy mi nezabrala, ale predpísali mi ISOCHOL a ten som užívala až do operácie... moja dieta bola hrozna, ja som už skoro nič nemohla zjesť

nusyk
7. feb 2019

Ja som po operacii.ak ťa chcú operovať laparoskopicky (2 dierky a rez okolo pupka asi 3cm) tak nesmieš mať nejaký čas záchvaty,lebo počas zachvatu stena žlčníka veľmi zhrubne a nedá sa vybrať laparoskopicky.mne tak prekladali operáciu pol roka.ale nakoniec som to a tvrdou diétou dala.inak akútne sa operuje veľkým rezom a kedykoľvek,niekedy sa už nedá čakať tak podľa stavu sa rozhodnú.

lucy0
7. feb 2019

ahoj, tak ja som mala prvý záchvat v januári, doma 3 týždňové bábo, na pohotovosti pichli injekciu a že si mám dávať pozor na to čo zjem... napriek tomu o 3 týždne ďalší záchvat, sanitkou do nemocnice, ale zas len injekcia a že mám ísť obvodnej, následne na sono - tam mi zistili kamene, asi 7ks... ale tým že som kojila a dcérka bola ozaj malá, dali mi termín operácie až na apríl. Dovtedy prísna diéta, bála som sa vôbec niečo zjesť, aj tak som mala stále bolesti, každodenné... ako - tak pomáhal mätový čaj, v prípade núdze som brala kvapky cholagol a no-spu, ale tým mi zas odchádzalo pomaly mliečko /ktorého som mala aj tak málo, dcérku som dokrmovala UM/. Tak som sa dočkala až v apríli, laparkou žlčník vybrali a odvtedy mám svätý pokoj, po určitých jedlách mám síce bolesti, ale s tými predtým som sa to nedá porovnať... Radšej ďalší pôrod ako žlčníkový záchvat 😒

evlu11
8. feb 2019

@julkaaa1 tak mne naordinovali vtedy dietu č.4 dali mi buscopan a mam aj cholagol no zatial drzim tu dietu tak je to ok ale davala som si uz aj ten buscopan ale tak uz to niako vydrzim v piatok mam operaciu uz.