Žlčníkové kamene

1. mar 2024

Dobrý deň, dievčatá našli mi jeden kameň stredne veľký, no pár dní mam už bolesti brucha, hlavne pod pravým rebrom vkuse tlak. Sivny pocit v ústach mam a sú chvíľky kedy sa mi chce zvracat. Dnes som aj unavená a je mi zima. Mate skúsenosť s niečím takým? U som objednaná k lekárovi.

autor
1. mar 2024

Divný pocit*

simona92101
1. mar 2024

Treba cim skor dat von

vevesh
1. mar 2024

No bud sa kamen niekde "zasprajcoval" alebo narastol. Samozrejme moze to byt aj ina pricina (virusova, bakterialna), ale ked ti zistili kamen, tak s najvacsou pravdepodobnostou to bude on. A mne pomohli lieky od bolesti a nealko pivo (pod lekarskym dohladom).

autor
1. mar 2024

@vevesh aké pivo konkrétne? Ako to pomôže prosím?

vevesh
1. mar 2024

Pivo je dobre na vyplavovanie piesku a kamenov (a ze vraj aj sa u niekoho mozu zmensit)- akekolvek pivo, ale najlepsie je zevraj plzenske. Ale, ak je kamen prilis velky, tak akurat zapcha zlcovod - treba davat pozor na oztlnutie bielok a celkovo koze. Ak sa stav zhorsi, okamzite pohotovost a budu ti kamene vyberat. Ja som takyto zachvat dostala v nemocnici a kedze ma operovat nemohli, "liecili " ma takto.

matway
1. mar 2024

@vevesh pre boha, ste z inej galaxie? Že akékoľvek pivo, mi odpálilo dekel! A že ožltnutie bielkov a kože!!! Čo má cirhozu pečene? Bože, sa nevyjadrujte k téme, ak k tomu nemáte relevantné argumenty., prosím!

vevesh
1. mar 2024

@matway upchaty zlcovod sposobuje hromadenie zlce v zlcniku, zlcovode a peceni a tym padom sa hromadi ako zlc tak aj bilirubin v danych organoch. A toto sledovali v nemocnici - ci mam zlte bielka a farbu koze (cize ci doslo k nejakemi akutnemu zapalu alebo upchatiu) a ano, ako liecivo mi podavali nealko pivo - tak mali asi tie diplomy zadarmo ti lekari a boli z inej galaxie.... je to normalny sekundarny znak zlcoveho zachvatu (po bolestiach a problemamoch s travenim) a pred urazanim si to skuste aj nastudovat.

taktotedanie
1. mar 2024

Ak ozltnes utekaj do nemocnice

maria.vinea
4. mar 2024

Ja som sa toho bála, kamene som mala 5,6, minulý rok som absolvovala operáciu, a v pohode, o tri týždne som už sla do práce. Potom si treba dať pozor na stravu a pistupne skúšať veci .. reálny záchvat som nemala vraj je to oveľa horšie, čakať kym dostanes záchvat...

autor
5. mar 2024

Zevraj je len podráždený, musím mať prísnu diétu a už aj mam o mesiac termín operácie. Prosím aj ste sa vrátili po operácii k normálnej strave? Nerobí vám problém?