Dobrý deň, dievčatá našli mi jeden kameň stredne veľký, no pár dní mam už bolesti brucha, hlavne pod pravým rebrom vkuse tlak. Sivny pocit v ústach mam a sú chvíľky kedy sa mi chce zvracat. Dnes som aj unavená a je mi zima. Mate skúsenosť s niečím takým? U som objednaná k lekárovi.
Treba cim skor dat von
No bud sa kamen niekde "zasprajcoval" alebo narastol. Samozrejme moze to byt aj ina pricina (virusova, bakterialna), ale ked ti zistili kamen, tak s najvacsou pravdepodobnostou to bude on. A mne pomohli lieky od bolesti a nealko pivo (pod lekarskym dohladom).
@vevesh aké pivo konkrétne? Ako to pomôže prosím?
Pivo je dobre na vyplavovanie piesku a kamenov (a ze vraj aj sa u niekoho mozu zmensit)- akekolvek pivo, ale najlepsie je zevraj plzenske. Ale, ak je kamen prilis velky, tak akurat zapcha zlcovod - treba davat pozor na oztlnutie bielok a celkovo koze. Ak sa stav zhorsi, okamzite pohotovost a budu ti kamene vyberat. Ja som takyto zachvat dostala v nemocnici a kedze ma operovat nemohli, "liecili " ma takto.
@matway upchaty zlcovod sposobuje hromadenie zlce v zlcniku, zlcovode a peceni a tym padom sa hromadi ako zlc tak aj bilirubin v danych organoch. A toto sledovali v nemocnici - ci mam zlte bielka a farbu koze (cize ci doslo k nejakemi akutnemu zapalu alebo upchatiu) a ano, ako liecivo mi podavali nealko pivo - tak mali asi tie diplomy zadarmo ti lekari a boli z inej galaxie.... je to normalny sekundarny znak zlcoveho zachvatu (po bolestiach a problemamoch s travenim) a pred urazanim si to skuste aj nastudovat.
Ak ozltnes utekaj do nemocnice
Ja som sa toho bála, kamene som mala 5,6, minulý rok som absolvovala operáciu, a v pohode, o tri týždne som už sla do práce. Potom si treba dať pozor na stravu a pistupne skúšať veci .. reálny záchvat som nemala vraj je to oveľa horšie, čakať kym dostanes záchvat...
Zevraj je len podráždený, musím mať prísnu diétu a už aj mam o mesiac termín operácie. Prosím aj ste sa vrátili po operácii k normálnej strave? Nerobí vám problém?
Divný pocit*