Žlčníkové kamene

alisia244
2. dec 2022

Ahojte nájde sa tu niekto komu spôsobovali zlcnikove kamene aj bolesť v ľavej strane pod rebrom až dolu k bruchu ďakujem a kolko sa leží pri ich vybratí v nemocnici

sissy27
2. dec 2022

@alisia244 mňa bolelo úplne všetko, aj chrbát… tri dni v nemocnici, ďalšie dva týždne pn, ale teda doma som poctivo ležala, nedalo sa mi nič extra robiť, hlavne ten prvý týždeň.

bagre
2. dec 2022

mňa bolelo všetko aj spredu aj zozadu akoby som bola v železnej obruči
bola som na jednodňovke, takže na druhý deň domov

janka_lolo
2. dec 2022

@alisia244 dcéru keď chytil záchvat tak ju to tak bolelo, že nevedela bolesť ani lokalizovať čiže aj na ľavej strane, v nemocnici bola 3 dni a doma prespala celý víkend keďže ju v sobotu prepúšťali ale ona bola nevyspata aj z nemocnice aj predtým toho moc nenaspala čiže sa tešila domov, že si pospi a teda prespala víkend ale už si nedávala nič na bolesť a od pondelka fungovala ako by jej nič nebolo vo štvrtok ju operovali a ďalší týždeň vo štvrtok už so synom si kopali doma loptu a naháňali sa a od pondelka sme počúvali doma už len hádky o ovládač od playstation alebo o to čo sa ide hrať

p.j.jacky
2. dec 2022

@alisia244 ja mám kamene a piesok a blato . 6.12.idem na operáciu . Keď má chytil záchvat ,tak má začalo bolieť pod právim rebrom a išla bolesť do stredu až po ľavé rebro a nakoniec do krížov . Vracala a hnackovala . Zimnica .väčšinou to trvalo 2-4 hodiny . 4 x skončila na urgente čo boli bolesti neskutočne .

alisia244
autor
4. dec 2022

@p.j.jacky môžem sa opýtať bolestí ste mali naraz alebo vám to niekedy vyrazalo len do pravej strany keďže mňa niekedy boli len práva strana až do rebrá palenie ďakujem

p.j.jacky
4. dec 2022

@alisia244 bolesti boli take že bolelo pod pravým rebrom . Dá sa povedať nonstop a záchvat došiel vždy v noci a bolesť sa vstupnovala tak ako som písala najprv pravý bok pozom uprostred potom do lávej strany až do krížov a bolelo to všetko naraz .

monuska1234
4. dec 2022

@alisia244 ahoj,ja som teraz cerstvo 5-ty den po vybrati zlcnika,nemala som kamene,ale blato,nemala som take stavy ako zeny vyssie,ale palenie zaludka od januara,v aprili zapal,crp 136,chudokrvnost,zvysene amylazy,jeden den mi prislo tak zle,ze som myslela,ze je to moj koniec.Zacala som riesit,no kym som sa konecne dostala zo ziadankou od lekara na MR,bol september,mala som hrozny strach z pankreasu,nakoniec zlcnikove blato...ale tiez ked uz ma trochu pobolievalo,tak zvacsa na lavej strane.
Chirurg hned povedal,ze najlepsie dat zlcnik von,lebo sa z blata stanu aj tak casom kamene a to iba zacnu zachvaty.
Drzim prsty a skore uzdravenie

monuska1234
4. dec 2022

@alisia244 a lezala som den,utorok rano som prisla,o 12:30 ma brali na salu a stredu rano o 08:00 som uz sla domov

p.j.jacky
4. dec 2022

@monuska1234 ahoj , môžem sa opýtať kde tá operovali ? V profile vidím Malacky . Ja idem do Malaciek 6.12 a 7 má majú operovať . Aj si niečo platila za operáciu ? Lebo moja mama bola pred cc4,5 rokmi a platila vtedy 100€ plus ubytovanie .

monuska1234
5. dec 2022

@p.j.jacky operovali ma v BA v Procare,ja mam v profile Malacky,ale žijem v Sekuloch a MA nemocnica nechce brat pacientov zo SE okresu.Neplatila som nič,iba 25€ prvý taz termin u chirurga

p.j.jacky
8. dec 2022

@monuska1234 tak už mám po volantom tam 2 dni na 3 deň išla domov .
Všetky ktoré to čaká chcem len povzbudiť dá sa to vydržať po tej operácii . ❤️😂

monuska1234
9. dec 2022

@p.j.jacky super,mne dnes vyberali stichy,inak na 4ty den uz som bola schopna viac menej fungovat normalne,len som si sem tam lahla na 15min,hlavne,ze uz mas po 😊

p.j.jacky
9. dec 2022

@monuska1234 ja už tiež druhý deň po sem tam niečom porobim a okolo deti niečo . Mala si tiez tak veľmi nafúknuté brucho ? Pri prvej laparoskopii sa mi zdá že taký kotol som nemala 😳🙈😒

monuska1234
9. dec 2022

@p.j.jacky anooo,asi 4-5 dni 🙈 sem tam ma inak prezenie,prve 3 dni nic,potom 2 dni, nasadila som probiotika a uz lepsie,aj ked niekedy mam krce,snad to prejde casom 🙄😵‍💫

janka_lolo
9. dec 2022

@monuska1234 napríklad toto začalo dcére až po dovolenke a to sme boli 2 mesiace od jej operácie na dovolenke, následne bol kľud a zrazu občas ma také obdobie, že môže zjesť čo chce aj tak ju preženie ono to tak dosť býva a niekedy aj rok ževraj trvá kým sa to upraví hovoril dcére obvodný doktor, ale dcére najlepšie zaberá horká čokoláda a ma celý deň pokoj potom zvyčajne

p.j.jacky
10. dec 2022

@monuska1234 tak ja som toto mala ešte pred operáciou . Stačil jogurt a hnačka kŕče 3 hodiny . A mám to aj teraz . Ale verím že časom to bude Ok.moja mama nemá žlčník cca 4-5 rokov a je v pohode a konečne má teraz okrem rany nič neboli 😊.

janka_lolo
10. dec 2022

@p.j.jacky áno dcéra je spokojná tiež po operácii konečne bez problémov sa môže stravovať aj v škole alebo v meste a nemusí riešiť obsah ale moja dcéra tá je prípad trochu väčší tá sa diétou netrápila po operácii vôbec

p.j.jacky
11. dec 2022

@janka_lolo po pravde ani ja nejako diétu neriešim . Vyhýbam sa smazenym veciam a sladkým vodám , čokoláde atd ale inak jem všetko po troskách . Ešte nejem kde sú mále zrniecka .

janka_lolo
11. dec 2022

@p.j.jacky my sme ženili 3 týždne po dcérinej operácií najstaršieho syna, čiže ona už diétu vtedy celý týždeň pred svadbou nedodržiavala a v piatok tam pred svadbou šla na kontrolu a doktor jej povedal, že ešte tak zo dva mesiace nech diétu dodržiava a ona sa naňho, že pozrela a povedala, že to bude problém, že ona ju už týždeň nedodržiava a že na ďalší deň sa jej brat žení a to sa aj s mladším synom sa tam pozabávali aj s alkoholom a nič jej nebolo a potom sme boli ešte na dovolenke a tam už jedla aj hranolky a teraz nemá problém s ničím, ona nemá problém zjesť aj celú čokoládu, aj chipsy si dá a vlastne hoci čo, keď je na intráku tak bežne chodia aj na fastfood s kamarátmi a zatiaľ sa nesťažuje na nič 🙂

p.j.jacky
11. dec 2022

@janka_lolo jej a taká mladá došla už o žlčník . Mne je troska tak ťažko od žalúdka keď sa najem a potom zasa ťažko od hladu …. Keď išla na kontrolu aké vyšetrenia jej robili ?

janka_lolo
11. dec 2022

@p.j.jacky myslím, že žiadne iba sa s ňou doktor porozprával a poslal ju na sono a výsledky z histológie jej povedal a dcéra no žiaľ chytilo ju to pri stresoch po bakalárskych štátniciach so zápalom ale tak zvládla rok žiť ako tak a potom prišlo skúškové v letnom semestri a navštívila párkrát urgent a tak ale už mala aj termín na leto na operáciu ale jej kamarátka oň prišla ešte v prvom ročníku na vysokej a ďalšia jej kamarátka tiež cez leto chytila záchvaty a čaká ju tiež operácia v dnešnej dobe je to dosť časté aj u mladých ľudí a náš miláčik nemá našťastie z jedlom problémy aj s mladším synom si bežne objednajú na večeru pizzu na poli keď sú doma obaja aj v meste jedáva dcéra normálne a v utorok bude 5 mesiacov čo ho nemá a našťastie má pokoj

alena789
14. dec 2022

Ahojte. Neviete ci sa po vybrati zlcnika mozu vytvorit zlcnikove kamene ?

janka_lolo
14. dec 2022

@alena789 nemali by sa už tvoriť opäť žlčníkové, kamene preto sa odporúča vybrať celý žlčník aby sa tomu predišlo ale môžu sa zaniesť žlčovody a vtedy opäť môže nastať kolika

alena789
14. dec 2022

@janka_lolo zlcovody zaniest kamenmi ? Blatom ?

alena789
14. dec 2022

@janka_lolo tak mala byt fomulovana otazka ci sa mozu vytvorit zlc.kamene po vybrati zlcnika a upchat zlcovody.....

janka_lolo
14. dec 2022

@alena789 vždy je tú ta možnosť, každý organizmus je iný, dcérina kamarátka nemá žlčník 5 rokov a je bez problémov, vždy staršiemu človekovi sa pomalšie zotavuje organizmus a horšie znáša zmeny ako ten mladší, píšem len to čo viem keď som sa dcérinim ošetrujúcim lekárom rozprávala aj pri zápale a potom aj po operácií