Ahojte, mávali ste pri problémoch so žlčníkom niekto aj príšerné nafukovanie? Je to možné že to má súvis? Ďakujem
Ano je to zo zlcnika
Ach keby len to bolest pod rerom bolest v boku všade jaj ani myslieť nechcem
Vravia, ze to moze byt zo zlcnika, aspon mne to tvrdili roky. Potom mi diagnostikovali SIBO, preliecili a plynnatost je fuc... a kamen v zlcniku stale mam ( a ano, chystam sa zlcnik dat von, len sa k tomu musim dokopat).
@lilianka28
@denda007
@tinulqa
@simsalabim aj ja mávam bolesti pod pravým rebrom a a hrozne ma nafukuje, bolesti aj v oblasti slepého čreva, sono gyn aj brucha bolo ok. Na gastre mi zistili laktózu a sibo tiež. Dr mi povedala ze tie bolsti mam z toho ze tam su nervove zakoncenia 🤔🤷♀️Poslednú dobu som ale nonstop nafúknuta už ráno sa tak zobudím. Bolesť pod pravým rebrom ako kedy. Ale dnes v noci hrozna bolest v strede pod prsiami až do chrbtice tak ma napadlo ci to nebude zlcnik a ze by to všetko spolu súviselo? Lebo ja už neviem fakt. Zas odznova doktori.
No ak ti robili sono, tak by zistili aj zlcnik. Nemusi byt nafuknutie zo zlcnika, zlcnik vacsinou boli na hrudi, na boku alebo na chrbate. A hlavne z jedla. Nafukovanie moze byt aj z tej laktozy, urcite ti dali na to nejake lieky.
A to SIBO preliecili? Dodrziavala si nejaku dobu FODMAP dietu? Vyhybas sa mliecnym vyrobkom, pripadne si davas Laktosolv a pod.?
@sonula no práveže pod pravým rebrom ma začalo bolieť v tehotenstve len taky tlak, potom to pokračovalo, raz som to cítila, inokedy bolo dobre. Teraz som mala dva dni kyselinu a dnes v noci bolesť v strede a do chrbtice. Na zatlačenie sa bolesť zhorsovala a šlo to až do chrbta. Zatiaľ zabral flector.
@simsalabim ano laktózu si dávam pozor, pripadne užijem tabletku pred jedlom. Sibo som mala tabletky normix tuším ak si dobre pamätám cca dva roky dozadu. Aj diétu.
A po tom Normixe bolo nejaku dobu lepsie? Lebo ak ano, SIBO sa velmi lubi vratit. Mozes ho mat opat.
@simsalabim ano bolo, ešte to mi je zvláštne, že aj sused to mal a on bral tiež normix jedno balenie a po nejakom čase ešte jedno. A mne dali iba jedno balenie vtedy. Ty si to ako mala?
Niekolko baleni to bolo a 3 mesiace som drzala FODMAP dietu. Zatial som OK, je to necely rok.
@simsalabim a aké si mala ťažkosti? Tiež ta nafukovalo? Lenže mňa nielenže nafukne ale mňa normálne to crevo aj boli, najmä dole ako je slepak. A také ubolene ho mam.
Ano, nafukovalo ma priserne. Uz som bola zufala. A ano, dakedy to bolelo, co je logicke, lebo plyny ti crevo nafuknu. A zvykla ma aj palit zaha, co tiez pripisovali zlcniku, ale po prelieceni na SIBO to zmizlo uplne.
Ahojte chcem sa spýtať či od žlčníka schudnete keď ma to začal bolieť ďakujem
Áno, súvisí to so žlčníkom.