Žlčník a diéta

2. sep 2023

Ahojte už 3 deň ma pobolieva na pravo pod rebrami, začalo to tým že som mala v stredu večer masso zo štiplavou omáčkou potom som mala papriku a včera kačicu knedlu a kapustu a to bol zabiják a došlo mi že je to žlčník..viete mi odporučiť dietu, dojčím lieky moc nemôžem. Ďakujem

sissy27
2. sep 2023

Najdi si na nete “dieta c.4” - to je dieta pre zlcnikarov. V skratke: vsetko bez tuku, maso len chude, pripravene varenim alebo dusenim, mliecne vyrobky odtucnene, ziadna cokolada, kremy, smotanove privarky a omacky… zeleninu si odsledovat co ti nerobi dobre (najcastejsie paprika, uhorka so supkou, paradajky).

autor
2. sep 2023

@sissy27 ďakujem 🙂 na ako dlho sa prosím odporúča dietovať? Samozrejme mastné ťažke vypražené obmedzím na dlhšie, viete mi odporúčiť aj nejaké bilinky čaje?

sissy27
2. sep 2023

Navzdy 🤷‍♀️ teda nie az tak striktne, ale jednoducho nie je ziadny dovod ani pre zdraveho cloveka napchavat sa vyprazanymi a mastnymi jedlami.
A rataj s tym, ze operacia skor ci neskor bude nutna. Zalezi, ci mas aj kamene / piesok, zapal, alebo “iba” podrazdeny zlcnik.

simca06022011
2. sep 2023

Normálne si dat diétnu stravu, nestiplavu/nemastnu, kludne aj menej jest/nejest par dni, žalúdočné kvapky tiež pomáhajú ale neviem ako je to tam s dojčením. V kľude to môže byť ze si proste prejedena, máš podráždený žlčník, čreva " nafuknute" .
A ak neprejde, bude sa to opakovať tak treba ísť k praktickej Dr, krv a sono brucha vyšetriť;)
Žiadne dlhodobé diéty si neordinuj sama ;)

kornelies
2. sep 2023

Absolutne nic nejest minimalne jeden den iba vodu , caj a napr. Rowachol.
Druhy, treti den pridat obycajny Maces.
Po trojdnovej kure budes sa citit fajn, kludne mozes jest vsetko s mierou a Rowachol.
Vyhybaj sa stiplavemu a paprike. Tie ti spustili problemy. Kacicu by som nezatracovala, skor kapustu, ktora naduva.

ivkav5
2. sep 2023

Rowachol kvapky a diéta 🙂

taktotedanie
2. sep 2023

Normalne si daj buscopan alebo nospu

siska53
2. sep 2023

Niekolko dni dietuj, 4-5 .. a hlavne, ak vies, ze mavas problemy, tak si nedavaj viac tazkych jedal po sebe... Max. Raz a nasledne lahke jedla...