Zlatý stafylokok na jazyku

maria1023
30. jún 2024

Mám taký problém, zistili mi stafylokoka na jazyku.. dali mi antibiotiká na 10 dni, keď som ich dobrala tak mi to prešlo ale po 10 dňoch odkedy som dobrala antibiotiká sa mi to vrátilo. Mali ste niektorá takýto problém ?
Bojim sa že sa mi niečo stane 😩

pluss
30. jún 2024

Čo by sa ti malo stať? Bežná vec že ATB nezaberú...zlatého stafylokoka je ťažké "umlčať"

anavixy
30. jún 2024

Na jazyku ti ho ako zistili? Mozno ho mas aj niekde inde.. alebo len to chce dlhsiu “kuru”. Ale presne, zlateho stafylokoka je tazke sa zbavit, no ma ho vela ludi ani o tom nevie. Ak ti robi problemy, tak asi treba liecit znova a dlhsie, ale to ti povie lekar

maria1023
autor
30. jún 2024

@anavixy zistili mi to z vyterov jazyka, mňa strašne pálil a štípal jazyk a teraz znova stipe a Pali, bola som aj na opakovane výtery.tak uvidíme

maria1023
autor
30. jún 2024

@pluss a čo na neho najlepšie zaberá ? Lebo mňa strašne stipe jazyk.. a už neviem čo mám robiť. A teraz mám ešte pred operáciou, tak neviem či ma môžu operovať ak som ho znova dostala

pluss
30. jún 2024

@maria1023 je to ťažko...mne ho zistili v nose tiež pred operáciou...mne to bolo vysvetlené tak že je ťažko sa ho zbaviť....že jeho nanajvýš tak "uspať" akoby že máš ho ale nerobí problémy... niečo ako herpes :D pri zhoršenej imunite sa zas "zobudí"...

jamimo
30. jún 2024

@maria1023 nemala som stafylokoka na jazyku... ale na všetky "koky" je veľmi dobrá kapucínka, kúpiš tablety aj tinktúru...Zdrojov na internete je mnoho, napr...
Kapucínka obsahuje látky vylučujúce sa prevažne močom a pľúcami. Hlavnou účinnou látkou je isothyokyanát benzylnatý, radený medzi prírodné antibiotiká. Vďaka tejto látke kapucínka pôsobí proti všetkým kmeňom stafylokokov, mnohým druhom streptokokov a iným druhom baktérií a vírusov. 👍

renatka100
30. jún 2024

@maria1023 oreganovy olej par kvapiek a kloktat s vodou kazdy den viac krat

rozculena
30. jún 2024

tiež som to kedysi mala,stále som bola chorá,stále ma bolelo hrdlo,antibiotiká nezaberali,doktorka mi predpísala vit.C injekčne.Odvtedy som s tým problém nemala...je to viac ako 35 rokov

maria1023
autor
30. jún 2024

@pluss a mohla si ísť na operáciu keď ti ho zistili ?

taktotedanie
30. jún 2024

@maria1023 no neviem ci ta uspia ked mas aktivny infekt na jazyku a este stafylokoka
Preliecila by som zase

maria1023
autor
30. jún 2024

@taktotedanie veď zajtra idem k doktorke či sa to znova potvrdí tak uvidíme.

pluss
30. jún 2024

@maria1023 áno dali mi vtedy na týždeň pamycon ale potom aj napriek tomu povolili operáciu lebo by sa odkladalo do aleluja...po operácii som mala preventívne atb aby nespôsobilo voľajačo ďalšie ale všetko bolo ok

maria1023
autor
30. jún 2024

@pluss len mne idú operovať žlčník.

pluss
30. jún 2024

@maria1023 tak duplovane v Tom nevidím problém....ja som mala v nose a operovali nos....

marianarem
30. jún 2024

@maria1023 Mozno by stalo za to skusit aj ustne probiotika, napr. Bactoral.

maria1023
autor
1. júl 2024

@pluss no keď budem užívať antibiotiká, tak vtedy operovať nemôžu..

pluss
1. júl 2024

@maria1023 nechápem prečo by nemohli

maria1023
autor
2. júl 2024

@pluss cez antibiotiká by sa nemalo nikdy operovať.. lebo vám môže zle spraviť anestéza atd.

maria1023
autor
2. júl 2024

@pluss a ako ti ho vyliečili úplne ? Zmizol ti ?

pluss
2. júl 2024

@maria1023 ako som písala vyššie...úplne nie...iba "spí" a nerobí problemy.....
Tu to tiež popisujú
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate...