Ahojte 🙂 chcem sa informovat ci je to normalne ze ja 20rocna baba, som vcera po "velkej" zbadala krv v zachode a aj na papieri jej bolo akoby mam menzes. dnes ma doktorka sokovala tym, ze mam v konecniku hrcky a bohuzial mam hemoroidy. Mam predispozicie na krcove zily, dokonca ich mam aj 2!! ale ako homoroidy k tomu a v tomto veku ma totalne odrovnali. a to som este nemala vobec deti...som z toho uplne mimo ☹ uteste ma prosim
@ladybug6 ja mam od 12tich rokov cca... 😠 to nema nic s vekom spolocne 🙄
a ak mas predispozicie na krcove zily, tak hemoroid je presne to iste - je to krcova zila, len trochu blbo umiestnena 😅
my v rodine bezne krcove zily nemam vobec, za to hemoroidy mame vsetci 😖
ale to zas nie je taka tragedia - cela moja rodina s nimi zije cely zivot a pohoda 🙂
zhorsuju sa su po fyzickej namahe a v zime, inak velmi neobtazuju...
treba si zadok idealne po kazdej velkej potrebe osprchovat cistou vodou alebo nosit tie vlhcene obrusky nejake (co najmenej vonave, minumum chemie aby tam bolo..)
potom su aj kadejake kremiky z dubovej kory atd atd - da sa milion takych blbosticiek kupit v lekarni + sedave kupele rozne, to vzdy celkom pomoze apson na chvilu 🙂
no a napokon je vela moznosti chirurgickeho riesenia - od rezania, cez gumickovanie atd (ani neviem, ale to ti gastroenterolog povie..) no to je idealne absolvovat az po odrodeni vsetkych deti, bo tehu hemoroidy znacne zhorsuje a aj tie zoperovane by mohli opat vyskocit...
Ahoj. Ja na to tiež trpím, je to naozaj pridispozičné. Zhoršuje sa to zácpou, sedavou prácou a pod. Ako radí usacek79, je dobré dbať na zvýšenú hygienu, mať v poriadku stolicu alebo používať čípky. Super sú kúpele v čaji z dubovej kôri a tiež gel z dubovej kôri, kúpiš normálne v lekárni. Ber to tak, že diabetes je otravnejší. Každý bojuje s niečím a v dnešnej dobe sa dá všeličo vyliečiť. Tak sa netráp, dávaj na seba pozor a maj sa krásně. 😎
@ladybug6 mne sa po tazkej velkej objavili hemeroidy pred maturou....je pravda,ze az tak nekrvacali..ibas stopy krvi...mastila som si ich faktu kremom,avirilom,robila kupele...a po nejakych dvoch tyzdnoch to bolo ok...ale boli to strasne dva tyzdne 😒 a aj ja mam predispoziciu na krcove zily,teda nie len predispoziciu,ale aj realne... o mesiac operacia..
nestresuj sa....mne sa to upokojilo...ale teraz po jednej gynekolog.operacii sa mi to zopakoval 😒zase hroza....
musis vela pit,jest vlakninu,atd...a samozrejme...vraj velmi zla vec na hemeroidy je prechladnutie-teda nesed na studenom...to mi vravel lekar....
baby dakujem za vase odpovede, upokojili ste ma🙂 a ja som sa hanbila ze mam dochodcovsku diagnozu 🤐
@ladybug6 moze to byt aj nasledok nevhodnej stravy bez ohladu na to, ci mas k tomu predispozicie alebo nie. casto pomoze aj drobna operacia, ale to uz musi posudit lekar. potom je nevyhnutne zmenit stravovanie, co najviac cerstvej zeleniny ovocia, celozrnne vyrobky, vsetko kde je vela vlakniny, pitie cistej vody a aspon aky taky pohyb velmi pomozu. naopak treba obmedzit vsetko co drazdi, prilis korene, slane, sladke, vyprazane jedla. nespoliehaj sa na masticky z lekarne, vela ludi co ma hemoroidy ich mat nemusi 😉
hemoroidy aj zapaly zil mozu mat na svedomi aj parazity - hned ten prvy, ktory je po uvode v clanku, ich sposobuje. Na SK sa tomu moc nevenuje pozornost, ze prave toto by mohlo byt pricinou chorob, ale lieky sa zohnat daju - http://www.jajsem.com/lide-jsou-prolezli-cervy-...
čistiť čistiť čistiť črievk 🙂 á
@ladybug6 tak drzim palce, je s nimi asi tazky boj. Ja si napr. myslim podla priznakov, ze mam kvasinky, tak skusam uplne jednoduchu liecbu - 3krat denne cesnak, uz tyzden radsej moc nechodim medzi ludi 🙂 ale myslim, ze to funguje a badam na sebe zmeny. Len na vacsie parazity vraj cesnak nezabera. Mam dokopy spojenych viac clankov o tom, aj o moznej liecbe, mozem ti poslat. Ak chces, napis mi do IP tvoju mejlovu adresu.
daj si džúsový detox na pár dní a uvidíš,akou rýchlosťou zmiznú...
treba hlavne vylúčiť obilniny z potravy, tie totiž zhoršujú priechodnosť čriev a sú častou príčinou hemoroidov...skús ich vyradiť zo stravy na nejaký čas - na pár mesiacov 🙂 a potom i keď sa k nim vrátiš, nepreháňať to s konzumáciou...
Hemoroidy nie sú koniec sveta, je kopec iných a horších problémov 🙂 dajú sa jednoducho liečiť a zbaviť sa ich, podľa toho v akom štádiu ich podchytíte, ak to nezanedbáte a budete ich liečiť tak sa ich rýchlo zbavíte 🙂 Ja som sa ich zbavila iba hemostop gélom rýchlo lebo som na ne náhodou pri jednej kontrole prišla keď sa ešte len vytvárali 🙂
Je to bežné už aj u detí, bohužiaľ. Popracuj aj na spevnení žilových stien, lebo aj to býva problém pri hemoroidoch aj kŕč. žilách.
@ladybug6 bohuzial hemeroidy nemaju nic spolocne s vekom,ale s predispoziciou,takze je jedno ci mas 20 alebo 100 a ci si rodila alebo nie... 😅