Zlatá žila

baculka77
17. apr 2017

Ahojte prosim vas o radu kym navstivim lekara, ked som pred rokom isla rodit tak sestricka pri podavani klystiru mi povedala ze mam zlatu zilu. Lenze ja som tomu nepripisovala ziadny vyznam, vtedy ma trapilo uplne nieco ine - porodne bolesti ☺ lenze po case som si nahmatala z konecnika taky vybezok telovej farby dlhy mozno tak okolo 1 cm no a teraz cez sviatky asi zlou stravou mala som problemy pri stolici aj bolesti aj krv. Vcera som do noci kukala na internete co to je a viete si predstavit co tam bolo popisane. Som rozhodnuta sa zajtra objednat na chirurgiu teda najskor pojdem k obvodnej ale ze ci ste sa s tym niektora nestretla. Nehnevajte sa za taky prispevok len som nervozna z toho, dakujem za kazdu info

sykorkauhliarka
17. apr 2017

a to mas akoze od porodu ? alebo teraz ti vyliezla...presne pre tu zlu stravu?

baculka77
autor
17. apr 2017

@sykorkauhliarka ja som to uz mala asi aj pocas tehu len teraz sommala problemy so stolicou asi malo vlakniny a vela sladkosti a cokolady a mam bolesti aj krv

rebeca42
17. apr 2017

@baculka77 Ahoj daj si predpisat detralex ten ti urcite pomoze je len na predpis a aj sa zanho dost doplaca ale v lekarni sa da kupit aj reparit h4 tym si to natieraj chvilu to stipe ale pomaha ...a na tu chiru chod neviem v akom to mas stave viem len ze ten detralex robi zazraky 😉

sykorkauhliarka
17. apr 2017

@baculka77 a ta krv je na toaletnom papieri ci aj krvacas ?....je dobre ze vies v com je problem....po stolici to treba udrziavat v cistote kedze su tam trhlinky....musis vyriesit tu stravu hned od zajtra jablka a vlocky atd...volnopredajne lieky ti prinesu ulavu...ale nespravia zazrak..vzdy to trva cca 1 tyzden....chirurgicky zakrok ako si sa urcite docitala sa vykonava ked tento problem pretrvava dlhu dobu...nie raz za rok

baculka77
autor
17. apr 2017

@sykorkauhliarka
@rebeca42 ste zlate babule krvacat nekrvacam ibá po stolici na toal.papieri je krv aj v zach.mise. teraz ma to pri stisku ked stisnem konecnik k sebe tak ma to reze ako ziletka. Len som si myslela ze zlata zila vyzera inac volakej inej farby lebo ten moj vybezok je takej telovej farby vyzera to ako kusok dazdovky 😁 prepacte ze to tu tak porovnavam ale mam obavy

sykorkauhliarka
17. apr 2017

ak ti to trci z konecnika tak skus zatlacit dnu... ja mam ten podkozny hemeroid

baculka77
autor
17. apr 2017

@sykorkauhliarka ono je to také pevné a dlhšie, neviem či sa mi to podarí zatlačiť taký kus dovnútra a už ho mám určite taký rok a je to tá zlatá žila? má takú telovú farbu?

rebeca42
17. apr 2017

@baculka77 to je v pohode 🙂 aj ja po dvoch porodoch tym trpim pred rokom som to mala tak zle ze som myslela ze skoncim na pohotovosti vydrzala som a po vikende som isla k obvodakovi ten mi predpisal ten detralex a fakt pomohlo nehovorim ze mi to zmizlo uplne ale zmensilo sa to urcite a od vtedy mam pokoj len si musim davat pozor aj na stravu a ak mas zapchu tak na silu netlac je to este horsie...na operaciu som nesla lebo som pocula ze sa to vrati a kedze planujeme este jedno babo asi by to bolo zbytocne teraz operovat 🙂

juhseverzapad
17. apr 2017

@baculka77 Sedavý kúpeľ v dubovej kôre, namastiť a zatlačiť dnu. Máme to vrodené, ale moja babička mi poradila, že po každej stolici sa ísť umyť namiesto utierania. Mám 3 deti a žiadnu zlatú žilu = funguje to!

rebeca42
17. apr 2017

@baculka77 na silu by som to netlacila a uz vobec nie ak to mas teraz citlive a krvacas najprv to treba utlmit liekmi...zajtra chod urcite k obvodakovi

baculka77
autor
17. apr 2017

@rebeca42 si ma potešila, že nie som sama, lebo je to otrasné, som z toho nervozna. Určite pobežím k obvodnej a tá nech rozhodne, no ti poviem, ked sa mi ťažšie tlačí, potom je to také bolavé, reže to. A čo som čítala o tých chir.zákrokoch, tak viacerí písali, že radšej by vydržali s tou zlatou žilou, lebo že po operácii ísť na wc bol horor. No ved uvidím. Mna len vystrašil ten výrastok, že čo to je zač.

januli89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
baculka77
autor
17. apr 2017

@januli89 dakujem za odpoved, ja som len pozerala včera do noci podla obrázkov na googli že zlatá žila a nič mi nenašlo taký obrázok aké to mám ja. Tak som bola mimo, ledva som zaspala 🙂 ale od zajtra začnem s úpravou stravy, vločky, ovocie, ryža natural, kopec zeleniny, dáme modrú indulonu 🙂 a pobežím doktorke

rebeca42
17. apr 2017

@baculka77 neboj je nas s tymto problemom dost len sa s tym nikto nevhvali ved kto by sa aj 😝 je to presne to ako to popisuje januli89 musis upravit stravu a potom vyskusat co ti na to bude pomahat ci sedavy kupel ci masticky alebo lieky kazdemu asi nieco ine...daj potom vediet co ti pomohlo drzim palce nech to rychlo prejde 😉

baculka77
autor
17. apr 2017

@juhseverzapad určite vyskúšam, len neviem, či sa mi ešte niečo podarí urobiť s tým dlhým výbežkom , lebo to má niečo vyše centimetra určite a je to také tvrdšie

januli89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januli89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monichetta
17. apr 2017

ja som mala hemoroid velky asi 2,5cm. detralex spravil zazrak, stiahlo sa to za par dni, do tyzdna zmizol uplne. + som pouzila este mast hemostop, a natierala zadok vatovym tamponom namocenym do harmanceka (cca 3krat za den). o operacii som citala horory, to az ked nic ine nepomaha.

meissa
17. apr 2017

Ja som to riesila pred dvoma tyzdnami. Nezaberal detralex,mast,cipky ani dubova kora. Po tyzdni trapenia som sla na chirurgiu. Mala som to zapalene. Dali mi na to gazu namocenu v nejakom roztoku a aj na doma do zasoby. Hned na druhy den to bolo lepsie. Ale stale to mam trosku von a aj to sem tam boli. Dufam,ze to zmizne celkom. Uz je to treti tyzden.

baculka77
autor
17. apr 2017

@monichetta a ten hemeroid si mala tiež taký výbežok tvrdší? alebo len také niečo mäkkšie? a fakt to zmizlo? sa stiahol alebo scvrkol?

baculka77
autor
17. apr 2017

@meissa a ako dlho si mala ten výbežok z konečníka?

baculka77
autor
17. apr 2017

@meissa a na tej chirurgii ked ťa vyšetrovali, to asi aj dosť bolelo či? lebo kebyže ma majú teraz vyšetriť, šak sa mi tam ani vlas nevmestí ako to mám stiahnuté a reže ma to 🙂

hanelle1
17. apr 2017

@baculka77 neboj nic trpi tym kazda druha zena sama som z toho bola v strese sla som obvodnej potom na gastro v podstate sa nic nedeje kup si detralex aj ked je na predpis v kazdej lekarni ti ho predaju aj tpbez receptu je vsak dost drahy mne dr povedala ze uzivat aspon tri mesiace mesiac je malo a y si si nemyslela ze to bude hned ok Vyborna je aj faktu mast treba potierat ono sa to vtiahne a velmi dolezite je aby si dbala na dostatok vlakniny zo zaciatku si kup psyhlium je to cista vlaknina das si rano a vecer kavovu lyzicku do jogurtu alebo vod aby si nemala t rdu stolicu a netlac silno na wc ono sa to isto podda 🙂

pijavickaa
17. apr 2017

Ja mam presne tento istý problem. Zvyknem si to natierať gélom z dubového kôry, Hemostopom alebom Avenocom.

Detralex sa dá aj vtedy ked kojím?

hanelle1
17. apr 2017

@pijavickaa ano mne po edala dr ze orve dni rano a vecer po dve tabletky potom uz len rano a vecer jednu moze sa aj ked kojis

pijavickaa
17. apr 2017

@hanelle1 dakujem za info 🙂

A myslite, ze si to mam ist dat teraz predpísať (mam ten výbežok, ale neboli, nekrvaca) alebo mam počkať kym zasa budem mat problémy?

meissa
17. apr 2017

@baculka77 ja som s tym nemala nikdy problem ani v tehotenstve. So stolicou problem nemam,pohybu mam vela. Nerozumiem preco sa to stalo. Tri tyzdne to je vonku. Vysetrenie nebolelo len sa na to pozrela doktorka. A skonstatovala,ze je to zapalene. Ja som uz ani sediet nemohla.

baculka77
autor
17. apr 2017

@hanelle1 joj dakujem ako si ma ukludnila

pertulik
17. apr 2017

faktu masť a modrá indulona po každej stalici sa to snažiť zatlačiť , moja mama s tým žije celý život ja od prvého porodu... ten dexa?? baby pomáha načo??

hanelle1
17. apr 2017

@pijavickaa nemusis si to dat predpisat predaju ti to aj bez receptu mne napr doktorka povedala ze nech si ho potom kupim preventivne ked budem citim nejake zhorsenie a aj ked ti ho doktorka predpise tak hradis plnu sumu ale ak budes spokojnejsia tak si ho daj predpisat 🙂