Zlá zrážanlivosť krvi

crystal333
28. jan 2022

Ahojte mamičky,rada by som sa spýtala či niektorá z vás má podobnú skúsenosť ako ja. Pri vyšetrení na hematologii mi bolo povedané ,že mám rodenu trombofiliu,a že pokiaľ plánujem ďalšie dieťa ,budem si musieť pichať injekcie na riedenie krvi. Ja už jedno dieťa mám ,a počas toho tehotenstva som vôbec nič neuzivala ,keďže som nevedela o tej diagnóze,ale cca v 7 mesiaci mi zistili ,že mám veľmi nízku zrážanlivosť krvi. Keď som to spomenula dr. ,tak len pozerala na mňa ,že to není možné,pritom do dnešného dňa mám papiere doma. Ma niekto s niečím takým skúsenosti?

sofiaj12323
28. jan 2022

Akú presne diagnózu máš? Ja mám, Faktor V Leiden heterozygot. Od začiatku tehotenstva chodím na pravidelné odbery na hematológiu, som v 7 mesiaci zatiaľ si nič na riedenie krvi nepichám ani nemusím ale sleduju sa hodnoty zrážanlivosti každý mesiac. Za to moja mama, si pri bratovi musela pichať fraxiparin od začiatku tehotenstva. Mám 4 súrodencov a len pri jednom to mala, no je pravda, že pred tehotenstvom prekonala trombózu, ktorú mala na nohe. Tak si myslím, že aj hlavne kvôli tomu ako prevencia si to musela aplikovať

crystal333
autor
28. jan 2022

@sofiaj12323 Mám PAI - 1 4G Heterozigot, zvýšená aktivita koag.f.VIII