Zlá skúsenosť s operáciou očí. Choďte len keď je to ozaj nevyhnutné!

999jana
13. dec 2018

Ahojte.. bola som 09/2018 na operácii šedého zákalu na oku - katarakty na súkromnej očnej klinike. Operovali mi ho laserom.. asi najnovším.. nepovedali mi nič konkrétne.. reálne, čo mám čakať po operácii.. operácia prebehla tak, že mi vysali čiastočne zakalenú očnú šošovku, a nahradili ju umelou. Tým pádom vám už chýba časť oka.. už nemôžte zúžiť zreničku pri väčšom svetle, ani rozšíriť pri menšom.. vidíte lepšie, lebo zákal tam nemáte, ale chýba vám z oka šošovka priesvitná, s ktorou sa človek narodí.. a ona má kopec funkcií.. teda to čo vám z oka po operácii ostane je také slabé svetielko, ktoré ledva svieti.. vidí.. a to vidno.. ľudia vidia, že na jedno oko vidíte dobre a druhé ledva vidí a ľudia sú zlí, väčšina, alebo všetci sú v šoku.. a potom sú radi, že sú na tom lepšie, než vy.. okuliare to moc nezakryjú.. skúšala som šošovky.. zatiaľ zdá sa to moc nevidno, ak to moc neukazujete.. nechytáte si tvár, nejete pred druhými, atď.. oko vám uteká.. je stále suché.. ja som na operáciu išla, lebo som nechcela nosiť okuliare.. ale lekári mi nepovedali nič, čo ma reálne čaká a čas sa už nedá vrátiť späť.. najlešie to je v noci vtedy to moc nevidno.. ale chcete žiť len v noci?,.. cez deň chodíte do práce, chodíte po slnku.. na slnko aj bežné potrebujem slnečné okuliare.. v noci vidím odrazy a dosť ostré svetlo zo svetiel áut, čo doteraz nebolo.. prosím, ak môžte varujte ľudí, aby tam nešli.. lekári vám nepovedia všetko.. šak za to majú dosť prachov.. za každú operáciu asi tisíc eur.. a časom sa to nezlepší.. to mi povedala lekárnička škodoradostne.. na oku vám už nič nenarastie.. všetko dobré vám prajem.

viera
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
saslavka73
14. dec 2018

Fíha. 🙁

pininka
14. dec 2018

@viera ja si osobne myslím že je veľký rozdiel kde sa to robí. Aký je to lekár, tak ako pri iných operáciách. Mám veľa známych ktorý absolvovali túto operáciu a sú nadmieru spokojni. Moja babka sa nechala operovať ako 75 ročná, čo už sme ju všetci odhovárali, ale tak isto bola spokojná.

viera
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminuska
14. dec 2018

@viera ja som prežila aj videla a mňa odmietli . Bola som informovaná o dôsledkoch ak by som na operácii trvala. Moja kolegyňa je operovaná , v 35 rokoch a je veľmi spokojná . Môj exmanžel je operovaný z -5 a -6 na nulu , dnes má 46 rokov a stále okuliare nenosí .
Preto súhlasím s
@pininka . Mne jasne povedali negatíva.. vek ( 40 rokov v tej dobe ) , raritná očná vada a dôsledky operácie .. bolesti hlavy , zhoršenie zraku do blízka.

pininka
14. dec 2018

@viera my nerozprávaj, že som nevidela keď ti píšem že aj moja babka osobne mala túto operáciu. To že k tebe mali taky prístup, to je žiaľ smutné, a nevravím že sa to nestáva. Ale že poznám ľudí ktorí to majú za sebou, som s nimi v kontakte dennodenne a nemajú žiadne problemy.

viera
14. dec 2018

@pininka tvoja babka nie ty...Nic si nepochopila zostan v tom zbohom

pininka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mibel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
14. dec 2018

operácia sa podarila ...pacient zomrel....😉
môj ujo mal problémy s očami, operovali ho niekoľkokrát a zakaždým to bolo horšie a horšie...a vždy znova a znova ho prehovárali že tá ďalšia operácia to odstráni a bude všetko OK...po 5 operácii to vzdal a po krátkom čase ostal úplne slepí... Trápil sa on, trápili sa s ním doma....

terezka1947
14. dec 2018

Ono....miesate tu trosku diagnozy....ine je operacia katarakty a uplne ine uprava dpt
A dalsia vec,bohuzisl,je to.operacia,zasah
Ide aj o to,v ktorom stadiu je operovana katarakta,ak neskoro...ovela mensi uspech sa caka,atd,atd...

terezka1947
14. dec 2018

A dalsia vec,ja by.som ani na korigovanie dpt nesla,este tak pri vysokych dpt
Ale pokial sa to da zvladnut okuliarmi a kontaktnymi sos.,je to ok....sa zamyslite,kolko ocnych lekarov ma oci operovanych?a reoperacie,kt.slubuju kliniky dozivotne???

999jana
autor
14. dec 2018

@deti95060810 chápem... chúďa tvoj ujo.. je mi to strašne strašne ľúto.. :((( ja im neverím, našla som, že na slovensku nejakého pána operovali a skoro úplne oslepol brutálny článok - http://www.tvnoviny.sk/domace/1841525_pan-ladis...

janinka007
14. dec 2018

@999jana ty čo tu splietaš šedý zákal s korekciou dioptrií??? Moji rodičia keby si nedali zoperovať šedý zákal, tak by boli dávno slepí. A predstav si, že sa za to neplatí, tak tu láskavo neblbni ludí, lebo si mýliš pojmy s dojmami!

katulienkax
14. dec 2018

Prosim nechápem príspevok, moja mama bola na operácii sedelo zákalu lebo prd videla , tak co tu hovoríte ze operáciou si zhoršili zrak? Sak na tuto operáciu sa chodi lebo na figu vidíte. A velmi si pochvaľuje. A ine je operácia kvôli korekcii dioptrii, tam je už na zvážení každého ci podstúpi riziko. Ale sedy zákal chodia ľudia lebo figu vidia tak co už po operácii vidia akože horšie ako so zakalom?

jasminet
14. dec 2018

Čítam a nechápem... A tých 1000€ za operáciu??? Babka bola s platila 50€, otec bol pár mesiacov po jej a platil 300€ lebo si priplával za kvalitnejšie šošovky. Obaja si pochvaľujú, vidia ako orol, dovtedy babka skoro nič a otec postupne prestaval vidieť. A bol v ba na špecializovanej klinike. Aj dcerina učiteľka a tiež si len pochvaľuje.

maminkasisa
14. dec 2018

moj otec bol na operácii zákalu najprv na jedno oko potom na druhe a vidi velmi dobre, on si pochvaluje, neviem kolko platil a ci vobec, a nemal ani vybavenu operaciu u nejakeho lekara, normalne bez znamosti.....

katulienkax
14. dec 2018

Co je ale pravda ze mame sa tie zreničky (velkost)nemenia ale to ju absolútne netrápi lebo predtym videla nafigu, a to ze sa nemenia nevidno nakoľko su obe oči rovnako operovane

sissy27
30. dec 2018

@999jana táto diskusia tu už raz bola. Presne táto.
Ty máš zlú skúsenosť s konkrétnym lekárom, tak napíš jeho meno, podaj sťažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, súď sa... Ale netrep blbosti, že operácia sivého zákalu je zbytočná. Nie je, tisícom iných pomohla a bez komplikácií.

babika112
28. máj 2020

@999jana
@999jana ak by si nešla na operáciu katarakty, tak si teraz slepá....takže nestraš ľudí a nesplietaj jablká s hruškami

taktotedanie
7. apr 2022

@999jana toto je dost zle, neodborne a nepravdivo napisane.. toto by som nebrala v uvahu ak niekto chce ist na operaciu sedeho zakalu!

taktotedanie
7. apr 2022

@999jana clanok nema nic spolocne a operaciou sedeho zakalu

rozculena
1. dec 2022

@taktotedanie pred operaciou podpisujes suhla a tam su vymenovane vsetky komplikacie,je tam aj slepota.Otca operovali vcera a nevidi ani tolko,co pred operaciou.Vlastne nevidi nic,len rozmazane flaky.

rozculena
1. dec 2022

@taktotedanie je to presne o sedom zakale,sosovku v oku rozdrvia a vysaju a potom vlozia umelu.Pooperacne komplikacie opisuje pravdivo.Len preto,ze inym to pomohlo este neznamena,ze ona nepise pravdu.Moj otec vidi po operacii velke .....,som zvedava,ako sa budu vyhovarat pri kontrole.

taktotedanie
1. dec 2022

@rozculena mne to vysvetlovat nemusite pracujem na ocnej ambulancii
Necakajte ze na druhy den po operacii bude vidiet ako 20rocny, je to operacia musi sa to zahojit, niekedy aj 3 mesice kym sa zrak uplne vyostri.. pokial prebehla operacia bez komplikacii nemaju sa preco vyhovarat, to ze nevidi dobre je na druhy den po operacii bezne

rozculena
2. dec 2022

@taktotedanie zaujimave,ze vsade sa pise,ze na druhy den clovek uz vidi dobre.Nikde nepisali,a ani doktorka nepovedala,ze po operacii nebude vidiet a ze to moze trvat az 3 mesiace.

taktotedanie
2. dec 2022

@rozculena samozrejme kym si oko zvykne na cudzi material, ani po vymene bedroveho klbu pacient nejde behat maraton na druhy den
Kazdemu sa to hoki individualne