Ahojte,myslíte,že sa mi nieco stane,keď som zjedla chleba,kde boli malé bodky plesne,ktoré som si ani nevšimla.
@bilberryday a čo?
Nič sa ti nestane
Nic sa ti nestane😉
Dobre dakujem vám baby,ste ma upokojili😀😉
Nieee, ak to bol fakt kúsok a len malé bodky, nič sa ti nestane. Nechtiac odskúšané
@katenka2 ano fakt malé bodky a neboli po celom chlebe
@bilberryday nie je to nic telu tak skodlive. Kyselina v zaludku to poriesi... Tiez som to raz zjedla a zijem.
@bilberryday perfektným🙈👍ALT, AST, GMT na 1😁😁Nevadí ti, že ješ Ečka??
@bilberryday daj si aj karmín a cvrčky🤣🤣pomáha to na nudu... čauko😝
Nič nie je 100%´-né, ale jednorazová konzumácia malého množstva plesne ti s najväčšou pravdepodobnosťou neublíži.
Nevadi ked len bodky boli, i mne sa raz davno stalo a nic nebolo.
Daj si za jeden ako dezinfekciu 😉
@bilberryday ked uz kopirujes clanok, aj si si ho precitala? 🤦🏼♀️
v clanku od teba sa sice pise o nebezpecenstve - ale nejde o plesen, na aku sa pyta autorka, ale o aflatoxiny, a tam ani nemusis nic vidiet - napr. mandle. Hlavne pri zjedeni velkeho mnozstva naraz. Ale aj tak - citat z clanku: Zdravý človek takúto potravinu strávi bez nepríjemných následkov. Ohrozené sú malé deti a starší ľudia.
@bilberryday 🤣 nastuduj si o tom prosim ta skor, nez sem napises nieco cim sa uplne strapnis.
Tu clanok k aflatoxinom, o ktorych si uverejnila link: https://www.svps.sk/potraviny/info_aflatoxiny.asp
aj tie aflatoxiny sa vyskytuju prirodzene v urcitych potravinach 🙂
@bilberryday 🤣🤣 miesas hrusky s jablkami.
V prvom clanku sa pise o aflatoxinoch, nie o plesni na chlebe. To su uplne ine veci.
Autorka asi nejedava plesnive chleby pravidelne, aby jej to poskodilo pecen, proste omylom sa stalo, zjedla, kyselina v zaludku to rozlozi. Nebolo jej vela, ocividne komplet plesnivy chlieb by hadam nejedol nikto 🤦🏼♀️ mozno okrem teba🤣
skus si dat cesnak, ma antibakterialne aj protiplesnove ucinky
@bilberryday ak by jej z toho nieco malo byt - uz by davno bolo, mozno aj hned, max. do par hodin. Tak klud, a chod si radsej vlastne pecivo a ovocie skontrolovat, odporucam lupu, aj na najmensie plesne!
Nič sa Ti nestane. Vôbec. Ja som tiež viackrát zjedla nechtiac chlieb kde už bolo trochu plesne a dokonca aj rohlík mal také malé zelené bodky a vôbec som si to nevšimla keď som ho išla jesť. Až po chvíli som cítila takú pachuť v ústach a všimla si, že ou ja jem pleseň.....a hneď vyhodila. Trochu penicilínu neuškodí 😆
Nie, žalúdok to porieši.