Zjedený ostrý kúsok plastu

mijama29
1. máj 2020

Ahojte pred vyše 48 hodinami, jedla 4-ročná dcéra zmrzlinu s tou plastovou lyžičkou, asi bola prasknuta, alebo sa jej daným zázrakom podarilo z nej odhryznúť a zjedla to. Boli sme na pohotovosti opýtať sa na to. Ale dr. Má prakticky vysmiala, že no čo s tým, že RTG to aj tak neukáže a že v tejto situácii (covid) ísť do nemocnice na čo. Tak, že ju mame len sledovať, a prezerať stolicu. Nepozorujem na nej žiadne zmeny. Stolicu mala 2x ale nic tam nebolo. Máte niekto podobnú skúsenosť ☹ ?

janinah
1. máj 2020

stolicou to môže vyjsť aj o 7-10 dní,nie okamžite...dr. má pravdu,inak ako sledovať sa to nedá riešiť...ak bol okraj ostrý,tak pozor na bolesti bruška....davajte jej teraz zemiakovu kašu,chlebík,teda jedlá,ktoré dobre "obaľujú" a "šmýkajú" obsah dolu čo najbezpečnejšie

mijama29
autor
1. máj 2020

@janinah okraj bol ostrý a na jednej strane to bolo v podstate spicaty hrot 🙈😩. Samozrejme nerátam s tým, že to vyjde hneď... len keby to nevyšlo napr. Ani za 10 dni ...? Sledujeme ju stále... no bojím sa vždy na noc...

janinah
1. máj 2020

@mijama29 nepredbiehajte udalosti...kludne žijte...ak by bol problem,tak si to isto na 4r, dieťati všimnete

kristina2412
1. máj 2020

@mijama29 moja tak odkusla tri hroty z plastoveho napichovatka co mala k zemiakom, a nic jej nebolo.

zuzka565
2. máj 2020

Môj malý zjedol keď mal niečo vyše jedného roka z tej plastovej lyžičky celý ten jeden hrot. Malo to dobre 2cm a bolo to tiež ostré. Lebo ako som mu dávala papať obed na kúpalisku tak to pri tom odhrizol. No poviem vám nebolo mi všetko jedno. Lebo sme boli ešte aj v zahraničí na dovolenke. Dala som mu hneď ako zjedol zjesť veľa chleba aby sa to tým obalilo. Každú stolicu som mu kontrolovala a asi na nejaký 3 deň to vykakal. To bola taka radosť.

mijama29
autor
2. máj 2020

@zuzka565 ja už zacinam byt celkom nervózna... stalo sa to v stredu o 17tej a dodnes ešte som nenašla 🙈

zuzka565
3. máj 2020

@mijama29 verím ze si nervózna. Ja by som už tiež stresovala. Ja som si vtedy Tále všelijaké možné scenáre predstavovala. A aké to bolo veľké? A zjedla to naozaj? Lebo podla mňa keby jej to niekde uviazlo tak by ju to už začalo bolieť. Aspoň si myslím. Ja by som skúsila zavolať obvodnej že čo by povedala. Daj vedieť potom

mijama29
autor
3. máj 2020

@zuzka565 veľké to nebolo práve to, že menšie ale dosť ostré a tvrdený plast 😩

zuzka565
3. máj 2020

@mijama29 no ja by som zajtra určite tak radšej kontaktovala obvodnu Dr. A nemohlo sa stať že to už vykakala?

janinah
3. máj 2020

@mijama29 písala som vyššie ako dlho to môže trvať,nie som laik,čakali sme tak u detskeho pacienta na pripináčik v nemocnici napríklad....

@zuzka565 a čo tak obv. porieši? na rtg plast nevidieť,brucho nebolí....len čakať a vyhodiť podobné plastove somariny z domu

zuzka565
3. máj 2020

@janinah ja tiež nie som laik. Aspoň by sa možno maminka ukludnila. Keby jej povedala na to svoj názor aj obvodná Dr. Malej. Véd na tom nie je nič zlé keď by sa len informovala.

mijama29
autor
3. máj 2020

@janinah veď ja som to zobrala na vedomie, neoponujem, no nic to nemení na tom, že zo dňa na deň som nervóznejšia 🙈

kp7333
3. máj 2020

@mijama29 mame podobnu skusenost, lekar na pohotovosti nam kazal davat vlaknitu stravu - najma pomarance - aby sa ostry kusok obalil. dopadlo to dobre, podarilo sa jej to vykakat.

mijama29
autor
7. máj 2020

@janinah ahojky, dnes je 9. deň a stále nič, stále budem dávať pozor a kontrolovať, ale keď ste teda neni laik poviete mi prosím už, či keď to ani na 10. deň nevyjde 🙈

marca12
7. máj 2020

@mijama29 a si si ista,ze taky maly kusok by si nasla v stolici? Neviem,pochybujem. Skor si to mohla prehliadnut. Ak by sa jej to aj niekde zapichlo,to by ju aj bolelo brusko. Skus sa pediatricky opytat,co sa stane,ak to tam ostane

mijama29
autor
7. máj 2020

@marca12 ja sa tak bojím, že som to skumala dokladnejsie ako v laboratóriu a bolo mi jedno čo to je 🙈

abcmajacba
9. jún 2020

@janinah ahoj, prosím ako sa riešili s deťmi tie pripinaciky?

alice8mi
9. jún 2020

nasa dcera ako 3rocna zjedla na dovolenke 3hroty z ostrej plastovej vidlicky...jasne, ze sme sa najprv nalakali ale co uz,stalo sa,a viac sme to neriesili....a samozrejme to nemalo ziadne nasledky (uz duplom sme jej nekontrolovali stolicu 😀)
ked vidim ten minikusocek kvoli ktoremu ste sli na pohovost tak mi to pride uplne prehnana uzkostliva reakcia...

mijama29
autor
15. jún 2020

@alice8mi to je váš názor,a vy môžte reagovať, ako Vám pride vhodne. Tu sa nerieši moja reakcia! Ja sa radšej opýtam na pohotovosti, ako by som mala to podceniť ide o moje dieťa!!

bluka2
15. jún 2020

Z tohto kúska jej nič nebude...

nicky8477
1. júl 2020

No mame aj my en problém presne teraz mi Maly rozkusol. Mam to nejak riešiť? Ci len ak bude sa sťažovať na bolesti bruška? Ma 2, 5 roka

abcmajacba
3. júl 2020

@nicky8477 nič mu nebude 😉

nicky8477
6. júl 2020

@abcmajacba už je to niekoľko dní úprimne som si to ani nevšimla.. Nechala som to tak a sme úplne v pohode

abcmajacba
6. júl 2020

@nicky8477 super to som rada, mali sme podobnú situáciu ale kriklavejsej farby a našli sme na druhý deň v plienke 😉

katkaajurko
31. júl 2020

@mijama29 ahoj , ako ste dopadli nakoniec. u nas dnes podobne,maly odkusol kusok z plastoveho sparatka ...

mijama29
autor
5. aug 2020

@katkaajurko nic jej nebolo, no stále to mám v hlave, keby dačo sa mi nezdalo...