Ahojte. Ja neviem moozno si niekto povie ze blba otazka :D ale tak mi to chodi hlavou... na Vianoce planujeme mat po prvy krat zivy stromcek, avsak syncek 3,5r je alergicky aj na stromy. Ma viac alergii. Neviem presne nam nedefinovali ake ale ze stromy... myslite ze to moze mat voplyv na jeho alergiu? 🤨🤔 dakujem
tak sa s nim prejsť po lese, skúsiť, ako bude reagovať v prítomnosti ihličnanov, ale ja som ešte nepočula o alergii na ihličnaté stromy, aj kmotra má mnoho alergií ale tie sa viažu na pele a je úplne hotová, keď všetko kvitne, vtedy má najväčší problém, chodieva do domácnosti s vianočným stromčekom a nezaznamenala som, žeby mala nejaký problém, to by isto spomenula 🙂
Mam na ihličnany ale len ked pelia. Takyto stromcek bude ok.
Môj manžel má alergiu na vianočný stromček 🙂 overené veľakrát, aj u lekárky. Nejde priamo o ten strom ako taký. Ale o to, čo žije v ňom, tie roztoče najmä. My to vyriešili kúpou umelého 3D, živý síce milujem, tú vôňu a všetko, ale manželov silný diskomfort za to fakt nestojí.
Živý stromček sa pre alergikov a astmatikov nedoporučuje.
@mysicka77 moj muz je alergik na teda mnozstvo veci a zivy stromcek mu nerobi vobec ziadny problem, ono je dobre dat si urobit tie vysetrenia, ze konkretne o ake stromy, rastliny ide, nech clovek vie na com je 🙂
No ako baby píšu, podľa toho, na čo je alergický. Syn je alergik, silný, na pele jarných stromov atď. Živý vianočný stromček mu nevadí ale. Niekomu ale môžu vadiť tie roztoče.
prosim ta, to je alergia na pel 🙂 ta je na listnate stromy a nie ihlicnate. Vianocneho stromceka sa bat nemusis 🙂