Živý stromček a alergia

28. okt 2021

Ahojte. Ja neviem moozno si niekto povie ze blba otazka :D ale tak mi to chodi hlavou... na Vianoce planujeme mat po prvy krat zivy stromcek, avsak syncek 3,5r je alergicky aj na stromy. Ma viac alergii. Neviem presne nam nedefinovali ake ale ze stromy... myslite ze to moze mat voplyv na jeho alergiu? 🤨🤔 dakujem

kittykat22
28. okt 2021

prosim ta, to je alergia na pel 🙂 ta je na listnate stromy a nie ihlicnate. Vianocneho stromceka sa bat nemusis 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajka71
28. okt 2021

tak sa s nim prejsť po lese, skúsiť, ako bude reagovať v prítomnosti ihličnanov, ale ja som ešte nepočula o alergii na ihličnaté stromy, aj kmotra má mnoho alergií ale tie sa viažu na pele a je úplne hotová, keď všetko kvitne, vtedy má najväčší problém, chodieva do domácnosti s vianočným stromčekom a nezaznamenala som, žeby mala nejaký problém, to by isto spomenula 🙂

anickaaa6aaa
28. okt 2021

Mam na ihličnany ale len ked pelia. Takyto stromcek bude ok.

dominikakr
28. okt 2021

Môj manžel má alergiu na vianočný stromček 🙂 overené veľakrát, aj u lekárky. Nejde priamo o ten strom ako taký. Ale o to, čo žije v ňom, tie roztoče najmä. My to vyriešili kúpou umelého 3D, živý síce milujem, tú vôňu a všetko, ale manželov silný diskomfort za to fakt nestojí.

mysicka77
28. okt 2021

Živý stromček sa pre alergikov a astmatikov nedoporučuje.

gdulskadarina
28. okt 2021

@mysicka77 moj muz je alergik na teda mnozstvo veci a zivy stromcek mu nerobi vobec ziadny problem, ono je dobre dat si urobit tie vysetrenia, ze konkretne o ake stromy, rastliny ide, nech clovek vie na com je 🙂

katrinka8
28. okt 2021

No ako baby píšu, podľa toho, na čo je alergický. Syn je alergik, silný, na pele jarných stromov atď. Živý vianočný stromček mu nevadí ale. Niekomu ale môžu vadiť tie roztoče.