Život sa mi rúca, už neviem, ako ďalej.

kriisty
14. aug 2019

Ahojte, ja síce ešte nie som mamička, ale potrebujem sa vyrozprávať a potrebujem radu. Neviem ako ďalej. Mám 22 rokov, áno celý život pred sebou. Posledné týždne ale už nevládzem. Odišla som z domu hneď v 18, doma to nebolo najlepšie, takže som sa začala o seba starať sama, vyštudovala som bc, v 20 štátnicovala, mala priateľa, hneď nastúpila do práce v call centre, kde som bola pol roka, ale odišla som, nemám charakter na takú prácu. Pol roka som bola doma a potom som si našla úžasnú prácu. (Hneď na to som sa priateľom rozišla a začala bývať v podnájme sama, minula všetky úspory aby som sa mohla zabývať, a začínala úplne od nuly).

Bola som v nej rok, na dobu určitú, po pol roku ma začali školiť na team leadera, lebo videli, že ma to naozaj baví a viem to robiť, po trištvrte roku, som sa aj stala team leaderom, a mesiac pred koncom zmluvy prišla výpoveď. Prečo? Neviem. Celého pol roka, som cítila, že ma tam niektorí nechcú, nebála som sa byť priama, poukázať ak je niečo zlé a ísť si za svojim cieľom. A pod pár ľuďmi sa triasla stolička. Tak sa zbavili konkurencie.

Mám aj zdravotné problémy, nie som hypochonder, nechodím po lekároch až kým naozaj nezomieram, no niekedy sa cítim, že naozaj treba len rozobrať na súčiastky. Dlhodobo som mala problém s ramenom, bola som na liekoch, no aj tak som nešla nikdy na PN. Nechcela som. Teraz som už ale nemala na výber, keďže prácu stále nemám, potrebujem príjem, tak som si povedala že si doriešim aspoň zdravie a nebudem to musieť riešiť potom počas zamestnania.

Nie som v kontakte ani s rodinou, z práce už ani s kamarátmi, viac menej som tu už len sama. Snažila som sa nájsť novú prácu, no tak aby som si utiahla aj nájom aj všetko, nehrozí. A to som si v septembri chcela brať hypotéku na vlastné bývanie. Mám pocit, že sa mi už nič nedarí. Prácu musím mať takú, čo ma naozaj baví, inak nie som schopná v nej vydržať, musí ma to napĺňať, inak tam trpím a mám stavy úzkosti. Preto odkedy som dostala výpoveď sa mi tento stav veľmi zhoršil. Mám pocit, e už nič nemá zmysel, že už to nevydržím, mám toho dosť, neviem čo mám robiť.

A čo je najviac. Nikdy som sa neviazala citovo, vždy som sa snaila byť chladná, uzavretá. A potom sa to stalo. Stretla som ho v práci, je starší, o dosť, má 40, bruško, šedinky ale všetko to na ňom zbožňujem, ešte aj tie chlpky na hrudi, zbožňujem keď sa mu s nimi môžem hrať. Je pre mňa neuveriteľne príťažlivý. A ako muža si ho ani nevysnívate. Je dokonalý. Zo začiatku som sa ho snažila neznášať, vedela som, že má priateľku a majú bábätko, no akosi som do toho padla, a o to je to horšie, lebo napriek tomu, že je to vzájomné, viem že nikdy neodíde, kvôli malinkej. Aj keď viem, že doma nie je šťastný. Ani nechcem aby odišiel, nechcem aby kvôli mne malinká prišla o rodinu, aj keď viem, že keby jej nebolo tak už spolu nie sú. O 3 mesiace sa bud brať. A ja mám pocit že sa zbláznim, celé dni plačem, trasie ma, mávam záchvaty úzkosti, mám pocit že mi niekto vytrhol srdce z hrude, dusím sa, niekedy vôbec neviem dýchať, je mi na zvracanie. Stačí, že ho jeden - dva dni nevidím a tak veľmi mi chýba, že to neviem opísať. Dala by som všetko za to, byť s ním, aj keď viem, že ho musím nechať tak a ani sa o to snažiť.

To je len zlomok problémov. Ale už neviem ako ďalej. Čo keď mi skončí PNka? Ako si zaplatím nájom? Prácu hľadám nonstop celé dva mesiace, no platovo tu nevyjdem a neviem čo mám robiť. Prišla som aj o možnosť riešiť niečo svoje, prišla som o prácu, ktorú som milovala, o priateľov, o rodinu, o zdravie a pomaly prichádzam aj o muža svojich snov. A naozaj už nemám síl zostať tu, niekedy premýšľam ako to vyriešiť, tak aby to všetko prestalo, aby som už mala kľud a odišla z tohto sveta....čo mám robiť...pomoc... nevládzem....

kikaaa444
15. aug 2019

O muža snov neprichádzaš. Hádam nechceš tráviť život s niekym kto je schopný popri plánovaní svadby a malého bábätka viest další vzťah ?! .. a k tej práci , myslím že nie si v pozícii aby si si vyberala . Samozrejme vsetcia chceme prácu ktorá nás bude baviť ale keď máš problémy ake máš tak musíš brat všetko čo ti pride do cesty . Aj keby ta nebavila najviac na svete pár mesiacov to vydrzis kým sa postavíš na nohy . A k tej samote , chapem že bez rodičov je to ťažké neviem si predstaviť žeby som s nimi nebola v kontakte no niekedy sa človek citi sam aj keď sam neni ver mi . Všetko sú to riešiteľné problémy , máš len ťažšie obdobie ktoré patrí k životu . ale jedno pozitívum tam predsa je a to je to že si ostala sama bez chlapa ktorí by ti pravdepodobne zničil život takze hlavu hore a držím palce aby čo najskôr bolo dobre .

seva22
15. aug 2019

Aj ja som v živote mala.pocit,že už dalej nevládzem ... Vtedy mi pomohlo odísť na 3mesiace do zahraničia robiť dobrovolnicku a utriedit si priority a hlavne nájsť nový zmysel zivota...tiez za tým mojim stavom beznádeje bol nazvime to "neperspektivny" chlap...moj názor je ten že ten chlap ťa asi určite nemiluje,lebo keby áno,tak je s tebou,deti podľa mňa by nemali byť dôvod,aby chlap alebo zena ostal s partnerom,s ktorym nie je šťastný, ja osobne by som to ani nechcela,aby so mnou manžel.ostaval "len" kvôli našej malej...zaslúžim.si predsa po svojom boku niekoho úprimného a milujúceho...nie pokrytca čo sa tvári že aký je s nami šťastný a popri tom vyplakava iným ženám že nie je...no des!!! A k tej práci: súhlasím s
@kikaaa444 že keď nie sú peniažky musí sa brať práca ktorá príde,aby sa zaplatili účty...určite si časom nájdeš niečo iné...a ten správny muž príde keď to nebudeš čakať❤️veľmi ti držím palce,určite to zle obdobie pominie

mogaa
15. aug 2019

@kriisty Žiaľ, väčšina z nás chodí do práce nie preto že by ju zbožňavali, ale aby mali z čoho platiť účty...treba zahodiť ružové okuliare a začať sa pozerať na svet reálne...zobrať prácu aká momentálne je aby bolo z čoho platiť účty a stále máš možnosť hľadať si niečo lepšie....to že nastúpiš niekde do práce neznamená, že tam budeš do konca života....

lentilka4691
15. aug 2019

@kriisty podľa mňa ťa len ten chlap dobre využil na sex... Ak má dieťa s inou ženou, teda s ňou žije tak od nej ťažko odíde a bohužiaľ je veľa chlapov čo si potrebujú, ľudovo povedané "vyprázdniť vajcia". Tu na Slovensku jevto ťažko s prácou, ak nemáš nejaké konexie ale ber čokoľvek, aj do Lidla na pokladňu choď a budeš mať zarobené.... Alebo čašníčku kde máš aj tringelty.... A neboj sa nie si na tom najhoršie, ja mám oveľa horšiu situáciu a ver mi že by si to nechcela.

ruzasipova
15. aug 2019

Ja neviem, ale muz mojich snov by nebol isto taky, co by ma podvadzal a inej nahovaral ako ju ma rad....ak podvadza aktualnu, bol by aj teba. Jasne, ze to na nom “vidis”, ved si o 20 rokov mladsia, tak mu to lichoti. Bud rada, ze je problem inej a nie tvoj.
Kazdeho ubija nepeespektivna praca, ale jest musis a strecha nad hlavou sa hodi tiez. Zober to, co je v ponuke a nadalej hladaj pracu, aku by si robit chcela. Aspon vies, co ta bavi a akym smerom sa pozerat.
Mas depku a naozaj to teraz nemas lahke. Ale neprestan dychat, kazdym malym krokom sa posunies niekam dalej az to casom vsetko vyriesis.

lindusss2016
15. aug 2019

@kriisty si este velmi mladucka a preto si uverila muzovi svojich snov, ze doma to ma hrozne... ale pravda je taka, ze nema... keby mal, tak od tej zeny odide, ziadne babatko by ho tam neudrzalo. Mozno ma hrozne akurat to, ze ona po porode a pri starostlivosti o male dieta nema tolko casu a chuti na sex a presne preto si ta nasiel a este take mlade masko, no komu lepsie? Alebo snad veris tomu, ze mu to s tou zenou vobec neklape a napriek tomu planuju svadbu? Ak ano, tak si velmi hlupucka... ta chudinka ani len netusi, ze frajer je s niecim nespokojny, ze mu nieco chyba, doma ju vola milacik a skace jej okolo riti a tesi sa, ze kym ona prebaluje, ani si nevsimne, ze devilko si isiel zatrtkat... no ozaj muz snov 🙄 fuj takych chudakov vsetkych zbalit a vyslat na nejaky ostrov, kde uz zenu v zivote neuvidia a nie ty este mu s radostou robis matrac... nehnevaj sa na mna, ja mam o 10 rokov viac, ale 40 rocni chlapi mi nijak atraktivne nepripadaju, no viem si predstavit, ze da sa zamilovat do zodpovedneho starsieho chlapa, ktory mi ponukne spolocny zivot, stara sa o mna, ma ma rad a chce mat so mnou rodinu... no toto? Co ti on vlastne dava? Svojho (pre teba) obstarozneho vtaka a k tomu reci o jeho nastavajucej, aka je otrasna, ale pritom jej ten tvoj muz snov planuje svadbu snov... no nie je to nic ine, len hnusne hovado. Este by som pochopila, keby ti narovinu povedal, ze sa chysta zenit, ale potrebuje gule vyprazdnit u teba, lebo doma sa mu (mozno) az tak casto nedostava, ale ze ta oblbuje tym, aka je ona hrozna, to je uz na mna moc... a nie, nebolo by to ine, keby s nou to babatko nemal, ty si pre neho len sexualna hracka, chvilkova vypln casu a hlavne hlupe dievcatko. Tak sa spamataj.
Rada pre teba: zober akukolvek pracu, nech mas aspon nieco, pocas skusobnej doby hladaj stale lepsie. Ak nemas na najom, najdi si lacnejsi. Popripade odid do zahranicia a zacni uplne novy zivot, mozno ta tam caka stastie. Ale hlavne sa vyser na debilka, lebo nakoniec ta aj tak odkopne on a ty budes plakat...

klarissa25
15. aug 2019

Hmm podľa mňa 70 % ľudí možno ak viac nerobí robotu ktorú milujú ale robia hlavne preto aby sa u živili... A prepáč ale ako môže byť chlap snov takí ktorí podvádza svoju budúcu manželku s ktorou má malé dieťa, podľa mňa by si mala dospieť, zamerať sa hlavne na prácu, nie je mozne aby 22 ročny človek bol nezamestnaný....

nickpick
15. aug 2019

@kriisty riesis momentslne naraz prilis vela problemov a preto mas pocit, ze neexistuje vychodisko, treba sa na svoju situaciu pozriet racionalne a stanovit si kratkodoby ciel, v tvojom pripade cislo 1 je najst si pracu, sustred sa vylucne na tuto aktivitu, necakaj pasivne, ze ti nieco v dnesnej dobe padne do narucia, refreshni zivotopis, vytvor si konto na LinkedIn, kontaktuj personalky a do nemoty posielaj a posielaj svoj zivotopis firmam, popros o pomoc znamych, ci nevedia o vhodnom mieste pre teba,ak som spravne pochopila si na PN, ale kedze si predsa dlhodobo pracovala mala by si mat narom na davky v nezamestnani, bola si uz na urade prace? Teraz sa vazne sustred vylucne na seba a poriesenie svojej materialnej situacie, prazdniny koncia, uvidis ze od septembra bude volnych miest az az...zatni zuby a bojuj, plakanie do vankusa tvoju situaciu nevyriesi a zda sa, ze ani ten 40. rocny panko, ktoremu lichoti zaujem mladej kocky, nekompromisne ten vztah uzavri (bude to boliet, ale uvidis, ako sa ti po case ulavi) a co ty vies mozno v novej praci stretnes lasku svojho zivota, drzim silno palce, nech sa ti zivot zmeni k lepsiemu...

17juraj17
15. aug 2019

@kriisty To je podla teba idealny chlap co to strka minimalne do dvoch zien za den ? Ano minimalne pretoze ak ma snubenku a teba tak moze mat aj dalsiu. Ak mas zaujem do hodiny ti najdem desiatich (idealnych) 40nikov co si popri zene radi suchnu s dvadsiatkov. Pracu najdes s tym si nerob stres. Aj keby si docasne mala predavat v stanku noviny. Tak sa vzchop. Toho dokonalého kopni do ... a chod sa prejst po vonku. Uzi si krasy leta. Sleduj co ja viem listy na stromoch a ludi ako vencia psov.... O par dni ti bude lepsie...

0hena0
15. aug 2019

@lindusss2016 toto nema chybu!!!
@17juraj17 krasne napisane.

0hena0
15. aug 2019

@kriisty moja draha, mas tu pravdive reakcie na tvoj "problem" jedine co potrebujes riesit, upokojit sa. Kazdy vecer pred spankom si uprimne povedz, ze rano bude krasne aj bez obstaroznika s panakom medzi nohami. Si zena a tie su silnejsie, len tak sa nevzdavaju, si mlada, vsetkemu sa len ucis. Nemas okolo seba niekoho, kto by ta podrzal, dobre si spravila, ze si sa s nami podelila o svoje trapenie, my ta vypocujeme, ty teraz musis nabrat silu, ktoru rozhodne mas, len nou neplytvaj a nevycerpavaj sa tam, odkial sa ti pomoc nedostane. Zahod chlapa neperspektivneho, najdi si docasne pracu ktora ti zaplati ucty, zivobytie a popri tom snivaj, zelaj si pracu v ktorej by si bola stastna. Ak nenabehnes na pozitivne myslenie, jasne, ze budes padat dolu a dolu. Holka krasna, hlavu hore. Vsetko zle v zivote a to mi ver, je na nieco dobre. Je to tvoj zivot a nikoho nenechaj aby tebou manipuloval ako si nam to opisala. BOJUJ! DRZIME TI PALCE.

moonlight1210
15. aug 2019

@kriisty si mlada, nehadz flintu do zita len preto, ze teraz to nevyzera na jednorozce a duhy.
Ked sa obzries o par rokov, ako vydata, s hypotekou, s babatkom a cerstvou info, ze tvoj chlap obraba mladucku studentku (jednoducho lebo bola dost blba, aby mu verila, ako pri tebe mlcky trpi len pre spolocne decko), pride ti tento tvoj zivotny usek na smiech, ze si si myslela, ze je tak hrozny, az si mala zachvaty paniky a rozmyslala, ze si hadam radsej hodis maslu.
A to len preto, ze nemas pracu snov a milenec je romanticky tragicky hrdina.

Asi si myslis, ze je to vysmech.
Fakt je, ze mat zase dvadsat, zrejme to prezivam s tebou (keby sme boli kamosky), aky mas tazky osud, a akeho mas uzasneho chlapa, ktory sa tak obetuje. A ze laska ma byt nesebecka, oddana a vzdy je cista a ze bez toho konkretneho chlapa uz nema zivot zmysel. Atd, atp.
Druhy fakt je, ze uz nemam dvadsat a videla a zazila som vselico (u seba i druhych). Videla som nie jednu zenu trapit sa, plakat, riesit problemy (aj s nevernym chlapom, co mal mladu milenku).
A ver, ze to co ty zazivas, by ta v ich situacii iba pousmialo - ako demoverzia zivotnych problemov.

A predsa oni flintu do zita nehodili, na maslu sa necitili, paniku nechytali.
Zivot je o hladani rieseni, nie kolabovani pred problemami.

Takze sa vzchop. Proste to tak je, ze nejaku dobu budes robit veci, co ta nebavia, aby si ziskala prostriedky na veci, co ta zas bavia.
Pracu vezmi prvu dobre platenu, zatni zuby a snaz sa. Neomdlievaj z toho, ze ta nebavi. Predychaj to.
Minimalne si tym vycibris trpezlivost ist za cielom.
Ked uz nic ine.
Niektore veci jednoducho nejdu podla planu a treba si na ne pockat.

Co sa tyka toho chlapa - toto este nie je zivotna laska. Je to len prva vaznejsia laska (z tvojej strany).
A naozaj sa neoplati skoncit na antidepresivach pre jeho chutnucke sedive hrudne chlpky.
Vies od kolkych zenatych chlapov by si pocula tu istu pesnicku? So zenou si nerozumiem. Nemame uz spolu sex (ale whups, otehotnela - asi osmozou, ked som siel okolo nej v kuchyni). Sme spolu len pre deti / pre jej zdravie / pre jej labilnu povahu, isto by si nieco urobila / kvoli mojej chorej mame, ktoru by to zabilo / nedokazem byt taky hajzel, aby som rozbil rodinu / ...
Kazdy jeden ma “vzneseny” dovod, preco ta bude len obrabat, ale zabudni zeby si vas vztah posunula niekam dalej ako od flirtovania pri kavomate po postel. Dalej su len rozne vyhovorky a reci typu “musis pochopit”, sofistikovanejsi este zvyknu pridat “urcite chcem s tebou zit, len musis vydrzat kym...” (natiahnu tym cas, kym budes ochotne sexovat s vidinou, ze raz budes pani XY).
A na utisenie sa ponukaju lichotky ako lizatko dietatu. Aby si sa ukludnila a zas nejaku dobu s tym nezacinala.
A pokial by si fakt trvala na oficialnom vztahu, tak pride koniec odovodneny tym, ze “si vsetko pokazila”.

Pamataj si jednu vec. Ak ta chlap miluje, naozaj miluje, tak hlada vychodiska a riesenia, ako veci zariadit, aby mohol s tebou byt (tym sa nemysli, ake aliby si na dnesny vecer vymysli pre zenu, aby k tebe zbehol na hodinku-dve na sex).
Bude hladat riesenia, nebude ti ponukat vysvetlenia, preco to nejde.
Akonahle ti ponuka vysvetlenia - nie, nie si ta prava. Mozno sa mu moc pacis, mozno sa s tebou citi fakt velmi dobre a krasne si rozumiete (a mozno dokonca, keby bol slobodny, tak by s tebou bol), ale nie, neciti, ze si ktosi, pre koho by to podstupil, ak to ma byt cez prekazky.

zuzanka.zuzu
15. aug 2019

v podstate súhlasím s komentármi vyššie, len by som ešte doplnila, že si treba prestať namýšľať ako v pracovnej oblasti ("pod pár ľuďmi sa triasla stolička tak sa zbavili konkurencie") a robiť zo seba chudinku (mnohí majú ešte väčšie zdravotné aj finančné problémy a fungujú lebo musia - napr. kvôli deťom)

taktiež zamilovanosť je fasa vec, ale CHRÁPEŠ SO ZADANÝM - si normálna? viem, že si slobodná a on je ten zadaný, ale rozumu by si v 22 už mohla mať...

sendricka
15. aug 2019

@kriisty jedinu vec ti poradim odid prec...
Ja som sa zobrala a odisla do japonska a rok nato do viedne umyvat riady v kuchyni... cisto len kvoli vypnutiu a mne to teda pomohlo😊

luthine
15. aug 2019

@kriisty No nic v zlom, ale mne pride aj ten tvoj popis posobenia v tvojej vysnivanej robote dost mimo. Medziludske vztahy su podstatnou sucastou posobenia v akomkolvek pracovnom kolektive. Mozes mat schopnosti ake chces, ale ked sa raz spravas ako arogantna frnda a neznasa ta pol firmy, necuduj sa, ze si ta tam nenechali. Zvlast ak si taka mlada. Mozno sa mylim, nepoznam ta, samozrejme, ale tak na mna posobilo, co si napisala. Fakt, ze nemas ziadnych priatelov to iba potvrdzuje, lebo nech uz som bola v zivote v akejkolvej prdeli, vzdy som mala okolo seba aspon zopar ludi, co ma podrzali. Ako je mozne k vsetkych prist? Inak ja uz mam tiez trosku viac rokov ako ty, pracovala som v kancelarii, aj na sude v zahranici a mozem ti povedat, ze slusnost a pokora sa nevylucuje so sebavedomim. Prave naopak, su alfou a omegou uspechu. K tomu chlapovi sa radsej velmi nevyjadrujem, je to kompletne odporne, pocinajuc opisom jeho chlpov, konciac faktom ze ma dieta a vztah s inou a tebe to zily netrha. Prajem ti uprimne, aby si sa pozbierala, teraz mas mozno idealnu prilezitost zamysliet sa nad sebou, kto si a kym chces byt v buducnosti. Nehovorim o vysnenom povolani, ale o cloveku, s ktorym stoji za to udrzovat nejaky vztah, ci uz pracovny, kamaratsky alebo partnersky. Vela zdaru.

kriisty
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzibandit
2. jún 2020

@kriisty ahoj, tak ako to nakoniec dopadlo???
Podarilo sa ti nájsť prácu? Držím ✊🏻

kvetinka75
2. jún 2020

A ty muveris? Uzlen toze klame svojejzene. Kde mas istotu ze tebe nie? 40tnik, druha puberta. A ako vies ze domanie je stastny? Hadam necakas ze bude vychvalovat manzelku pred milenkou. Nexh si najskor spravi doma poriadok a potom zacne novyvztah. Jemi zle z takych to ludi. A ty pokial si sama,nic ta neobmedzuje ako deti a pod. Zober hocijaku pracu a postupne sa to zlepsi.

kvetinka75
2. jún 2020

@moonlight1210 dokonala odpoved povsetkych strankach

ave17
2. jún 2020

@moonlight1210 teba by som brala ako kamošku, máš taky fajn nadhľad 🙂

kriisty
autor
2. jún 2020

Ahojte, ďakujem všetkým. Síce sa vaše odpovede nečítali príjemne ale aspoň mi strelili takú malú "facku" a pomohli mi trošku sa odosobniť. Síce ešte stále nie som úplne v pohode, stále si sem tam poplačem ale všetko chce čas. Novú prácu mám od marca a na to, že sa veľmi ťažko zaraďujem do kolektívu ma medzi seba aj prijali a sme dobrá partia, takže verím, že sa všetko dá časom do poriadku 🙂. Je to naozaj pravda, že nie vždy pomôže keď človek len hladká toho druhého po chrbte ale treba mu naozaj trošku otvoriť oči, aj keď to nie je práve príjemné 🙂. Všetkým vám ešte raz ďakujem <3.

kvetinka75
2. jún 2020

@kriisty vsetko dobre prajem

eliska13
2. jún 2020

@kriisty dosť dlho si hľadala muselo to byť ťažké obdobie.v novom kolektíve možno nájdeš spriaznenú dušu😊

tramtada31
2. jún 2020

Super, veľa uspechov v novej praci!

alexk12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz