Život s panickou poruchou

monika35790855
16. nov 2024

Krásny večer zeny/dievcata a muzi . Som tu nova a velmi rada by som za ala s prvou diskusiou ktoru by som chcela s Vami prebrat podeliť sa o nz . Takže uz pol roka trpim panickou poruchou ktoru mam samozrejme diagnostikovanú . Najprv som samozrejme netušila o co ide ako kazdy z nad ,az ked som pochodila vsetkych doktorov a samozrejme vsetky výsledky boli v poriadku . Zacnem tym ze uz pol roka beriem lieky zo zaciatku xanax ten som po troch mesiacoch vysadila , momentálne beriem seroxat 20 mg ktorý beriem od samého zaciatku ráno o 8:00 a večer o 18:00 . Chodim každý mesiac na kontrolu k doktorovi respektivne k psychiatrovi ,psychiater mi povedal ze vidi zlepsienie nakoľko som uz živšia plná energie ,pretože predtym som bola na tom tak ze som nedokazala vyjst z postele a uz vonkoncom nie do obchodu . Kto si tym peklom presiel tak ten vie o com pisem ,len ten kto si tym naozaj presiel pochopi ake je to peklo . Samozrejme od zaciatku som sa bránila liekom ,avsak ked sa clovek dostane uz na same dno nema na vyber ,samozrejme ze na internete a vsade vo vsetkych článkoch sa píše ako skoda ,ako sa clovek moze stat na nich závislých ale ked sa clovek boji ist do obchodu ze dostane infarkt alebo odpadne ,pretože cely cas mu je na odpadnutie tak uz nema na vyber . Ale k veci ,uz vládzem chodiť ,akurat ked prídem domov niekedy som velmi unavená niekedy menej . Z času na cas mam este tlak na hrdi ,pri srdci ,pod ľavým a pravým rebrom ale to moze byt pd chrbtice nabuduci tyzden idem na ortopedické vyšetrenie taˇ uvidim . Ale v poslednom case mi kolíše tlak ,raz vysoky a potom dolný nizsi ako horný . Sem tam sa este potim a mam pocit nq zvracanie alebo odpadnutie . Psychiater mi predpísal Magnosolov tak to mam brat podla potreby . V kazdom prípade ma niekto skusenosti ako sa toho uplne zbavit ? Ako zit raz a navzdy ako predtym ?

lubossi
16. nov 2024

Rovnako. A bez liekov (fakt by som si ich nikdy nedal) . Par sedení na terapii a odstrániť problém z vnútra. Všetky telesne prejavy co popisujes sú bežné. Postupne to všetko odišlo

ronie338
16. nov 2024

Nikdy to nebude ako pred tým. V prvom rade je treba nájsť príčinu prečo začala, potom s tým treba vedieť robiť, čo pomáha na zmiernenie atakuje, niekomu dýchanie, zvuk dažďa, prechádzka, ina činnosť, proste nájsť si niečo. Magnézium brat každý deň, nie len keď cítim, je to lepšie aj to pomáha. Xanax som brala a mala pri sebe aby som ho vedela vziať vždy keď na mňa prišiel atak, ale čím ďalej tým to bolo menej často a naposledy som brala asi 4 roky dozadu. Mala som 0,5 a stačila mi polovica. Človek sa s tým naučí žiť, naučí sa ako to zvládať. Ja som chodila pred tým aj k psychologovi a aj keď mi začali tie najhoršie stavy a mala som vety ktoré som si vtedy vravela, dýchala som a pustila dom si co mi pomáhalo. Až keď nič z toho nepomohlo siahla som po liekoch. Ja užívam paretin, pol tabletky ráno, beriem ich už 7 rokov ale nie ze by som bola závislá ale môj počiatočný problém sa nedá vyriešiť. Spúšťač ktorý to cele začal. Mala som obdobia ze som nebrala aj 3 mesiace. Skúšali sme niekoľko krát vysadiť. Ale nedá sa. Moja mama ma tiež úzkosti ale spojené s depresiou a po 2 rokoch bude na jar vysádzať lieky. Berie už tiež len polovičnú dávku. Každý je iný, naozaj je dobre mat aj psychológa alebo terapeuta ktorý pomôže a navrhne aj čo robiť pri záchvate. A treba mať dvoch ľudí na ktorých sa človek vie obrátiť keď začne a oni mu ten začiatok pomôžu prekonať hovoria čo treba robiť. Nie ze to zlahcuju ale reálne ze vravia ako dýchať, vedia ako formulovať vety aby to pomohlo, odvratia trochu tu pozornosť a pomôžu tým prejsť.