Je tu niekto, kto žije s neuropatickou bolesťou ? Ako to zvládate a aké to je ? Som po operácii platničky a po 5 rokoch od operácie mi zacali trpnut nohy....neurologicka to uzavrela ako neuropatia...obvodná lekárka mi povedala,že sa mam s tým zmieriť.....ako sa dá takto žiť ?
Ja som diabeticka a neuropatia postupne vznika pozkodzovanim nervovych drah v dosledku diabetu. Tu Benfogammu kupujem normalne v lekarni je to volnopredajne. Len netusim aky je rozdiel medzi Benfogamma a milgamma, skuste sa poradit s lekarnikom co je pre vas konkretne lepsie. Este som kedysi brala aj nejake ine B vitaminy v koncentorvanej forme, to som mala ale na predpis a moc sa mi to neosvedcilo.
Este skuste pohladat detaily o hyperbarickej komore alebo hyperbarickej oxygenoterapii. Mozno aj to by vam mohlo pomoct. Tato liecba je i na Slovensku.
@dada7701 mojej mame zistili neuropatiu. Nie je diabeticka ani nemala žiadny vážny zdrav.problem, len dávnejšie mala zápal trojklanneho nervu. Začali jej tŕpnuť nohy, mala velke bolesti a pálenie v nohách, horúčky, ledva prešla pár krokov po byte. Pol roka behala medzi lekármi - ortopéd,neurológ, reumatolog... Dostala sa nakoniec (keďže si s ňou nevedeli rady a lieky nepomáhali)) najprv na interné,neskôr na neurologické oddelenie.do nemocnice. Berie veľa liekov a infuzii, nevieme či sa to zlepší alebo zhorší. Neprežila by keby zostala imobilna a ja tiež neviem ako by som sa o ňu postarala pri deťoch a práci. Nikto nevie ake budú prognózy. Vám sa ako darí?
Ešte som našla niečo k tomu, keď lieky nezaberajú. https://m.vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000663/14517...
Len sa to komplet platí a teda dosť.
@bruja žiaľ nie, maminka mi prednedávnom zomrela. ☹️😭 Mala veľké bolesti, lieky nepomáhali, ku koncu už nevládala chodiť ani nič udržať v rukach, proste si ich necítila. Veľmi zoslabla, schudla, brala silné neurolog. lieky a nakoniec to už jej organizmus nezvládol. Okrem neuropatie bola inak úplne zdravá, len teda zistili to neskoro a nevedeli to vyliečiť ani spomaliť.
Prosím viete mi poradiť tiež mi zistili polyneuropatiu trpnu mi nohy skoro v kuse a zacne ma paliť v tele a potom pride uzkost alebo neviem ako to nazvat 😒
@dada7701 ja mam ten istý problém v 2017 ma operovali na chrbticu dávali mi implantát 6 srobov a 2 dlahy a začali mi strašne trpnuť nohy až ku prstom 4.3.idem do RK na neurológiu tak uvidím co mi povie, viem ako vám je
Existuju rozne medikamenty s ktorymi sa da neuropatia celkom efektivne zmiernit, napriklad Benfogamma tablety (ja ich uzivam v ramci prevencie po tom ako sa mi podarilo uspesne potlacit prvotne priznaky) pri pokrocilejsich stadiach sa dava Thiogamma infuzia, musi sa to brat dlhodobejsie a kazdy den aby to malo efekt. Skuste saninformovat u neurologicky. Netreba sa vzdavat.