Ahojte žienky. Mám dcéru onkologickú pacientku. Momentálne po ukončení liečby s jednou obličkou. V minulosti mala tažký zápal tej jednej zdravej obličky. Za posledné roky jej výsledky ukazujú ak u tej mierne zníženie činnosti. Od dr máme naprdinovanú diétu. Dcéra je v puberte meste si môže kúpiť aj to čo jej doma nedovolím. Nedá sa 24h. kontrolovať. Jej vo veku keď je jej všetko ukradnuté...
Túžim po tom aby bola v rámci možností zdravá a o 5-10-15 rokov mohla mať vlastnú rodinu, deti.
Nájde sa tu mamička čo niečim podobným predšla? Aké ste mali tehotenstvo? Či lekáry vôbec neodporúčali?
Dobrý rady na stimuláciu ozdravenia obličky potešia.
@katica06 napisem ti ss.
so mnou na izbe v porodnici bola kocka, ktora mala jednu oblicku. Prve babatko sa jej narodilo mrtve. Nechali to prilis dlho cakat. Pri druhom tehotenstve to riesila v Ruzinove s Prof. Zahumenskym, spolu s nefrologom. Ti ju od zaciatku druheho tehotenstva sledovali a spolupracovali, bola casto v nemocnici, aj porodila skor - so mnou lezala v nemocnici, ked uz cakala kazdym dnom na porod, bol to skorsi tyzden, mari sa mi, ze 35-36. Rano vzdy prisli - gynekolog a nefrolog a radili sa, ci uz je cas. Porodila 3 dni po mne, zdraveho chlapceka. Akurat bol malinky a musel byt na novorodeneneckej JIPke par dni.
Takze podla mna, pokial sa zveri do ruk odbornikom, tak sa to da.
@katica06 ja mam od narodenia len jednu oblicku a prisla som na to nahodou ked mi sli operovat pruh a spravili mi sono brucho. Cakam druhe dieta a zatial je vsetko v najlepsom poriadku a dufam ze to tak aj ostane. S jednou oblickou sa da uplne normalne zit. Nemam ziafne diety ani nic
@katica06 Ahoj. Ja mam tiez jednu oblicku a az na to, ze som chodila aj na kontroly s oblickou pocas tehotenstva som nemala ziadne problemy. Mala som stres, ale lekari len mavli rukou vacsinou, ze u vacsiny zien to vobec nie je problem. Samozrejme, su aj pripady, ze ma zena dve zdrave oblicky a aj tie zacnu robit sarapatu pcoas tehotenstva, takze isty si clovek nikdy nemoze byt. Odkedy nemam oblicku, vysvitlo, ze dost vela ludi v mojom okoli nema oblicku a mali aj deti a casto im na to prisli az po tehotenstve. Kedysi sa take vysetrenia nerobili, tak sa ani nevie, kolko ludi nema oblicku alebo ju malu menej funkcnu. Jedna oblicka dostatocne zvladne pracu aj za obe. Akurat samozrejme si clovek musi viac davat pozor na zapaly a tak.
A koľko má dcéra rokov
@cervenaruza123 áno chápem, ale jej tá jedna oblička hafruje už teraz, naviše dlhé mesiace chemoterapie a dalšia naročna liečba ktorú musela podstúpiť situáciu nezjednoduší...
@katica06 Ja co som si o tom studovala a pytala sa lekarov, tak je to velmi individualne. Su zeny, co uz v zaciatkoch tehotenstva je to na ich oblicku privelka zataz a musia byt sledovane alebo na liekoch. A su take, ze maju transplantovanu oblicku, lebo ich dve zdrave zlyhali alebo maju oblicky chore ci len jednu a choru a vynosia dieta bez vacsich problemov. To ukaze cas, ako to bude u vas, mozno dcera nebude mat z hladiska tehotenstva vobec ziadny problem.
@katica06 Ahoj býva aj taký obličkový čaj. Možno, že by jej to trochu pomohlo.