Život s genitálnym herpesom

nabijacka
17. feb 2016

"Pekný" den.... Tak dnes mi diagnostikovali GH, prežívam to dost tažko, kedže nie som ziadna radodajka, mam stáleho sex.partnera a lekárka mi spočiatku diagnostikovala klasickú angínu. Neviem si velmi predstaviť ako budem teraz fungovať, kedže sa mi to moze hocikedy vrátiť, neviem ako bude prebiehať plánovane tehotenstvo, bezne veci ako šport, sex, ako by som to pripadne oznámila novému partnerovi. Preto by som sa chcela spytat aspon na par zakladov. Treba sa vyvarovat drazdivym typom jedál? Sladké, mastné, pikantne, alkohol? Možem mat po úplnom "vyliečení" ( po zahojení a zmiznutí pľuzgierikov) nechránený pohlavný styk? Pripadne ak máte akékolvek ine rady, budem velmi vďačná. Ďakujem ☹

limetka69
17. feb 2016

Vies co, ja som to mala raz.... Z vecera do rana sa mi urobili akoby popáleniny. Som nechapala co to je. U dr som s tym nebola, vtedy som ani o konikovi nevedela. Preliecila som mastickami, zmizlo nikdy sa to nevratilo. Nikdy.... To, ze to je genitalny herpes som zistila na googli asi pred dvoma dnami ked som nieco hladala o viruse, ltory mam teraz tesne pred tehotenstvom. Teraz sa mi zjavili genitalne bradavice a tiez nie som radodajka ani nic podobne. Vraj je to normalne a kedze v tehotenstve je znizena imunita tak sa to zjavilo a po porode sa to upravi. Akurat, ze musim ist na sekciu. Z coho som v soku, lebo mam par dni do porodu. Nebrala si teraz nieledy antibiotika? Neprekonala nejaku chorobu? Mozno to je tak ako s bradavicami a ked posilnis imunitu uz sa to nikdy zjavit nemusi. Axkedze som nevedela, ze to he ten herpes, spala som s mm, ked to uz nebolelo a nic som na neho nepreniesla. Dokonca ani teraz tie bradavice. 🙂
@nabijacka

mawka
17. feb 2016

baby, genitálny herpes je vysoko nákazlivé, pohlavne prenosné ochorenie, ktoré patrí k najčastejšie sa vyskytujúcim pohlavným nákazám a aj ked sa vam po nom vytvoria protilatky, vratit sa to moze kedykolvek. ak ste ho mali a nie ste promiskuitne, tak vam to podaroval niektory z partnerov. Inkubacna doba je tam 5-7 dni.

@limetka69 tie genitalne bradavice su tiez virusove ochorenie a kludne to mozu byt pozostatky. genitalne bradavice sa tiez prenasaju sexom (HPV).

limetka69
17. feb 2016

@mawka ano nastudovala som si to. Ale tiez ne hapem kedy a ako som k tomu prisla. Nemala som ani vela partnerov, ani promiskuitnych co viem. Ale nasla som na forach, kde dievcata prisahali, ze este nemali sex a mali to. Moj dr, gynekolog je tiez prekvapeny ako som k tomu tetaz v manzelstve prisla, opytal sa ma na analny styk, ani ten nemam. Ano virus je v tele, uz s tym nic nespravime, ale ma ho 80% populacie len sa to nedozvedia, lebo sa u polovice neprejavi, prejavuje sa pri zhorsenej imunite, ako u mna teraz. A musela som mat v sebe ten virus uz roky pred tehotenstvom a nerobil mi ziadny problem, tak, e sa s tym da normalne zit. A nakazit ma mohol aj mm a zakaldatelku jej partner..... Kedze su zdravi nemysi byt na nich nic vidiet. 🙂 mala by som sa hanbit asi za to, ale neviem preco, som obet.... No fungujem s tym normalne. A spim len s mojim muzom.

nabijacka
autor
17. feb 2016

Ďakujem baby za názor....

@mawka myslis, ze partner ho mohol mat uz predtým, ale na mne sa prejavil az teraz, keď som dva týždne prenášala chorobu a tym pádom sa mi oslabila imunita? Na kolenách mi odprisahal, ze nebol so žiadnou inou.... Sme spolu cez 5 mesiacov. Naposledy sme mali sex minulú nedelu a mne sa prvá "vyrážka" spravila tuto sobotu...

limetka69
17. feb 2016

@nabijacka ano partner ju mohol mat uz roky, tak ako ty. Preto sa to prejavilo, pre imunitu. A ked si chodila ku gynekologovi na cytologiu mala si vsetko ok? Lebo mne vzdy vysli, nie velmi dobre vysledky, ale ba pricinu som prisla az teraz... Mala som to v tele, ale telo si s tym hravo poradi, tak ako u tvojho partnera. Jeden z vas to pravdepodobne mal uz skor ako ste sa spoznali a kludne si to mohla byt ty. 🙂 ale to uz nikdy nezistis....

mawka
17. feb 2016

@limetka69 no sak toto, ze take HPV je roky v cloveku, ani nevieme. a mohli sme mat len dvoch partnerov a oni mohli mat predtym partnerku nejaku divnu, ani nevedia. bohuzial no.

@nabijacka neviem presne ako je to s herpesom, ci na chlapovi vydrzi byt dlhsie a prenesie neskor, to neviem. to HPV aj roky a nemusis vediet. ale genitalny herpes myslim, je cerstva vec.

na koznom by ti doktori porozpravali, ked tam pride slusna zena, ktora ma jedineho partnera a zrazu pohlavna choroba. neviem ako pri herpese, ale kvapavka, syfilis, to sa hlasi, chlapi musia s farbou von. a to si zeny povedia ze sak spime len spolu...

nabijacka
autor
17. feb 2016

Juj, no ďakujem baby, som z toho zúfalá, mam pocit, ze budem musieť tomu prispôsobiť cely život.... 😔 Myslite, ze v "pokojovom" štádiu bez pľuzgierikov možem normálne chodiť napr do wellnessu/ k moru? @mawka @limetka69

limetka69
17. feb 2016

@mawka tak som to dala do googlu a aj herpes sa siri presne ako bradavice a tiez si imunita poradi, toto iste v podstate 🙂

mawka
17. feb 2016

@nabijacka idealne, kde to poriesi gynekolog a kozny lekar a povedia ti vsetko okolo toho, aj rezim.

limetka69
17. feb 2016

@nabijacka mozes zit ako pred tym, nic sa neboj, aj babatko budes moct mat, ale pojdes sekciou pravdepodobne ako ja teraz, lebo teraz ku koncu sa to objavilo. 🙂 a ked budes posilnovat imunitu viac ako obycajny ludia, nusi sa tp uz nikdy prejaviť. Tak drzme si palce.... 🙂

mawka
17. feb 2016

@limetka69 neviem, zatial nemam tieto rpoblemy, chvalabohu, ani som nemala. ale kopec ludi okolo mna to riesi. a je to dost neprijemne pre nich. aj ta byvala suseda, ale tak ona ma privat, ona sa tym zivi a mala bradavice okolo konecnika a posvovy vchod a ona to kasle. ze ved pouziva kondom. ale som jej vravela, ze kondom ma chlap na penise, len zvysok nema v obale a dotyka sa jej aj tam. proste nezodpovedna k*rva. a teraz si zober, ze nejaky chlap si tam ide vrznut a potom si vrzne doma.... alebo staci ze si najde novu priatelku a sup, problem je na svete. ani neverny byt nemusi. a taka priatelka si niekedy potom najde ineho a ten ju posle niekam a netusi a najde tu pravu a ta si to v konecnom dosledku odserie. a uplne ma vytaca ta dotycna, lebo proste bola pred tym HPV pozitivna a sere na to. pfffffff hnus.

nabijacka
autor
17. feb 2016

No gynekológ sa praveze tváril ako keby som tam dosla s HIV, pred tromi mesiacmi ma pri bežnej prehliadke zdzubal, ze vo svojom veku nie je na ceste uz druhé dieta... Tak este raz Vám silno ďakujem a limetka, držím palce pri pôrode, ja som tiez februárové dieta 😊 @mawka @limetka69

limetka69
17. feb 2016

@mawka no je to des, ja ked tak nad tym premyslam, mala som chalana 8 rokov od puberty a on mi taz zahol z jednou pipkou co chodila robit do cz a zila divokym zivotom.... Myslim, ze ona nam to darovala obom.... A ja som to fakt do tehotenstva ani netusila. Len na zaciatku som mala ten opar, tusim som ani nevedela este, ze som v tom a teraz na konci toto.... Ale mozno sa mylim, mozno to mm doniesol z Anglicka. To uz je jedno..... No je strasne ked to dakto vedome prenasa...

mawka
17. feb 2016

@limetka69 presne. no nevadi, hlavne nech si ty aj babo v poriadku 🙂 radsej sekciu jak potom problemy nejake. a zvysok uz vies co a ako, posilnovat imunitu. drzte sa baby

nabijacka
autor
17. feb 2016

Toto ma inak dost desí.... Lebo s týmto partnerom neplánujem ostať na veky vekov... Ze vždy keď tu teraz bude niekto nádejný, tak mu budem musieť po neviem kolkom rande vesat na nos, ze No, ale aby si vedel, mam GH a možem Ta nakaziť 😔😔 @mawka @limetka69

limetka69
17. feb 2016

@nabijacka tak moj dr ma ukludnil, ze nemam si z toho robit hlavu, ze v dnesnej dobe to je bezne... Ze by som sa cudovala. Tak mne kus pomohol aby som sa necitila ako daka spina. Ale mam mladsieho dr, ziadny dedo so svojskymi nazormi. Zialbohu, zije v hroznej dobe....

10713
18. feb 2016

Aj mne sa to prejavilo prvýkrát , ked som mala 21, ale mne to vysvetlili, ze som mala slabu imunitu a do toho prisiel stres zo skusok a to vsetko do kopy mi to vyvolalo. Mala som to zatial len 2x a budem mat 23. No prvýkrát to bolo strasne a ten druhýkrát sa mi to podarilo podchytit, cize to uz nebolo take zle a chodim s tym iba ku koznej. Vôbec ma to v nicom neobmedzuje zijem ako predtým no od vtedy sa dole umyvam iba cistou vodou , pretoze mi povedali ,ze mi to mohol sposobit aj sprchovy gel. CHodila som aj cvicit do fitka, hravam tenis a nemam s tym ziadny problem. A co sa tyka jedla jem vsetko na co mam chut jedlo mi to este nevyvolalo.

nabijacka
autor
20. feb 2016

Ďakujem 😊 @10713

mawka
20. feb 2016

@10713 nevyvolal ti to stres ani skusky ani sprchovy gel. ty si proste bola infikovana a spalo to v tebe. cize niekde ta niekto nakazil a potom, ked si bola oslabena, tak sa to prejavilo. bavime sa o pohlavnej chorobe. bohuzial.
ale na margo sprchovych gelov, tie vedia riadne zatocit s osidlenim posvy, vdaka sprchacom mozu byt kvasinky jak hovado alebo teda vyzeru to tam tak, ze je potom posva nachyylnejsia na kadejake problemy. cista voda je cista voda. tiez som na toto citliva, hocicim sa nemozem osprchovat a musim sakra davat pozor, aby mi ani bublinka nestiekla medzi nohy. velmi sa mi osvedcil Vionell, ale na slovesnsku sa neda zohnat. to je jedine, co mi neskodi.

caterine
8. aug 2016

Ahojte vedeli by ste mi poradit tie co mate skusenosti s Gh? Sestra sa vratila z dovolenky a pravdepodobne ma genitalny herpes isla teraz gynekologicke takze uvidime co jej povie. Zaujimalo by ma ci sa to da dostat iba pohlavnym stykom alebo treba aj nejake zvlastne hygienicke opatrenia aby sme to ostatny clenovia rodiny nedostali.dakujem

weronyca95
12. aug 2017

Dobrý deň, mám 22 rokov a vaginalny herpes sa mi objavil na dovolenke v Chorvátsku. Bol to pre mna šok a bolesť lebo som v tej dobe ešte netušila čo to mám bola som nútená navštíviť gynekológa za čo dnes som vďačná že som tak spravila keďže som estelen bola druhý deň na dovolenke. Je samozrejme že som si to priniesla z domu ale partnera mám už 5 rokov jedného a samotný doktor mi povedal ze to mám z imunity ! Mala som vyrážky a hrozné má to pálilo pri močeni predpísal ni masť a antiobiotika na 5 dni musím si zaklopať o dva dni som nemala ani jeden pľuzgierik dokonca mi odporučil že kúpať sa v mori môžem. Tak aspoň posledné dni som si užila more 😊. Som objednaná aj u mojej doktorke tu na Slovensku ale chcem sa spýtať že keď je tomu už dva týždne a tam dolu už nič nemám či by sme s partnerom mohli mat pohlavný styk alebo mám počkať až po vyšetrení mojej doktorky?! Ďakujem