Živicové zubné korunky a náhrada za zuby - vaše skúsenosti

21. sep 2020

Prosím vás robia sa ešte živicové korunky? Prípadne má niektorá z vás čiastočnú protézku? Napr. ako náhradu za chýbajúce dva zuby? Ako ste spokojné?

babababka
21. sep 2020

Ja mám náhradu snímateľnú,hornú na 3 zuby.Vpravo hore na jeden,vľavo hore na 2 zuby.Náhrada je zo živice.Som celkom spokojná,aj keď všetko zjesť s ňou nedokážem.Na noc ju vyberám,aj keď dr.povedala,že nemusím.

autor
21. sep 2020

@babababka čiže máš jednu náhradu na tri zuby alebo dve náhrady? Akási som nechápavá🙂 Môžem vedieť ako dlho to už máš, resp. ako dlho to môže vydržať? A aká bola cena napr. tej jednej? Mne chýbajú zuby šestka a päťka dole, resp. mám tam korene a teraz zápal. Zubár chce dať čapy a korunky. Len práve to som mala a vydržali keramické korunky 2 roky za 800€😢 Chcela by som ho nejako presvedčiť na tú náhradu a živca mi stačí zatiaľ. Nejde mi až tak o tú estetiku, skôr sa bojím, že pod korunkou mi tie korene dlho nevydržia a zase za dva roky to bude nanič. A je to vidno? Ako sa to uchytí? O zuby vedľa? Ďakujem.

drozdikova
22. sep 2020

.

babababka
22. sep 2020

1 náhrada,uchytím ju s háčikom o ďalší zub.Snímanie a nasadenie je ľahké aj čistenie.Vôbec nie je vidieť.Raz za 6-7 mes.ju dám prečistiť ultrazvukom.Náhrada mi vyhovuje,len keď mám chrípku tak aj týždeň ju nenosím.Nejako mi na podnebí "zavadzá",keď mám sopeľˇa viac kašlem.Mám ju 2 a pol roka.Koľko stála už som zabudla.

autor
22. sep 2020

@babababka dakujem

masha185
22. sep 2020

Ja mám živicový mostík...3predné zuby spojené prilepené na moje zbrúsené zuby ...nedávajú sa dolu. Nevýhoda živicových zubov je, že časom stmavnú...sú potom také sivé ....mám ich 3 roky a už nie sú také pekné ako keď boli nové.

autor
22. sep 2020

@masha185 ja som bola zvedavá ci sa také robia, lebo zubári ani počuť, že to nevydrží, že nepekna farba. Ale mne to zboku nebude vidno, tak mi je jedno. Ďakujem. No skúsim ho presvedčiť. Ja potrebujem co najlacnejšie riešenie a nebola som si istá, či sa také robia.

masha185
22. sep 2020

Tak mňa tie tri vyšli 200 euro... Ale to som mala. Ešte štátnu zubarku...ja keby viem to čo teraz radšej by som investovala... Tie zúbky sa časom aj zkúšu (zmenšia) a nakoniec aj tak bude treba výmena tak za 5 rokov... 🤷‍♀️

masha185
22. sep 2020

Pre predstavu.. Som vám práve od fotila

autor
22. sep 2020

@masha185 ďakujem za foto. Áno, tie predné zuby sú kľúčové, len mne by stačila živica. Mne to vidno nie je. Len som zufala že zubári tlacia do niečoho co nechcem. Keď na to teraz nemam🙁

masha185
22. sep 2020

Tak si dupnite, vy ste v podstate pacient/zákazník ..nemôžu človeka nútiť do niečoho, čo nechce...zubárovi by som pohrozila, že ak to nechce spraviť on, tak jednoducho pôjdete tam kde vám to spravia

autor
22. sep 2020

@masha185
@babababka
Dnes sa na mňa usmialo asi šťastie. Bola som na konzult. u iného zubára, povedala som, ako by som si to predstavovala....živicovú náhradu.....a vraj nie je problém. Prenášam kartu. Ďakujem vám. Len sa chcem ešte spýtať
@babababka či sú lepšie na uchytenie tie kovové háčiky, alebo taká akoby plastová imitácia ďasna ( neviem lepšie vysvetliť) - drahšia verzia. Či je ten háčik nejako vidno?

babababka
22. sep 2020

mne bolo povedané,že všetko mám zo živice aj podnebie aj háčiky.Dr.povedala,že hocičo kovové príp.ich náhrada môžu vyvolať zvýšené slinenie,odraté ďasno a pachuť jedla.Naviac ja som alergická na všeličo,napr.ibalgin,paralen apod.,zaručila mi že živica je pre mňa vyhovojúca.A je tak,som spokojná.A či mi farba zostane,neriešim.Háčik môj nie je vidieť.Našla som účet,stálo 790 eúr.Strašne veľa,ale polovicu zaplatila dcéra,ďakujem jej.

autor
22. sep 2020

@babababka Fúha, mne hovorila 300€ z toho plastu, 150€ s háčikmi kovovými. A to súkromná lek.

babababka
23. sep 2020

aj moj je súkromný.Zarála tam aj odtlačky,a skúšanie apod.?

autor
23. sep 2020

@babababka To neviem, pýtala som sa na cenu a povedala mi takto.