Ahojte , mám otázku ... Som 4tyzdne po pôrode a teraz sa mi objavilo tzv "divé mäso - živé mäso" v rane po šití . Nebolí to nejak extra ale ide z toho krv ak sa to trocha podrazdi (toaleta) . Neviete čo s tým ? Ako to mám liečiť alebo nejaké skúsenosti? Ďakujem za odpovede
@evulienkaslx no ja to mám tak na tej vonkajšej rane , je to maličké ale je to krvavo červené a dosť nepríjemné . Čo znamená to kauterizovat? A kedy si šla ku gynekológovi ? Hneď ako sa ti to objavilo alebo až po šestonedelí?
@nataliamen sla som hned, ale z iného dovodu, vyliezol zo mna tampon, ktory akosi zabudli pri siti, tak som sa sla dat skontrolovat, pri tej kontrole zistili zive maso, ale nic sa nerobilo, az po sestonedeli som sla k svojmu gynekologovi a ten mi dal cipky,
asi by som zavolala gyn., ze mas takyto problem a vzal by ta skor
kauterizovať - liečba odstránením tkaniva elektrokauterom, odpaliť živé mäso
Hm , ďakujem 😊 skúsim mu zavolať , a uvidím čo mi povie
Ja som to mala tiez a vypalovali mi to.
pred mesiacom som s tym bola u gyn. a vypalil mi to. za dve minutky bolo po probleme.
Je to bolestivý zákrok?
Pred dvomi mesiacmi som presne toto riesila 🙂. Doktorka mi to len dezinfikovanym tamponom normalne “vytahovala” 🙂. Bol to taky divny pocit 😀 akoby ma za nitky v stehoch tahala alebo co 😂 pritom to uz bolo zahojene 🙂. Vravela ze ak sa znovu objavi, mozem to aj sama takto “osetrit”. No neviem, odvahu by som na to asi nenasla 😜. Inak myslela som, ze mi to tiez budu vypalovat.
@nataliamen nieje len je to neprijemne
Ahojte baby,prepacte ,dúfam,že sa môžem pripojiť k diskusii.Pozeram čo píšete a ja mám tiež ten istý problem.Lenze ja som už dvakrát bola rezať toto živé maso,odborné granulacne tkanivo.Len pred mesiacom mi ho vyrezali a už ho mám zase.Je to iba taká mini bodka ale cítim pod tým aj hrčku,ktorú keď stlacim,vyjde mi hnis.Davam si na to Višňovského balzam a aj ialugen masť.Uz som zúfalá,že sa mi to opäť stalo.Neviete mi niečo poradiť.dakujem
Tak ja som to nechala tak , a ono sa mi to akosi scvrklo samé a dr. povedal že to nie je také, aby s tým musel niečo robiť 😉 čiže za mňa : vydržať! 😊😊
@evulienkaslx a kde si to mala ty? Ja najskor medzi suskou a zadkom take malinke a teraz ako som si to gelovala Tak sa to nejak posunulo ku vchodu a ze je to malinke, tebe to zmizlo same?
@nataliamen a Mozem sa opytat Ake velke si to asi mala? Ja to mam zevraj malinke pri vchode a gynekolog ze to mam ist ku koznej odstranit a na koznej ze mam este pockat, a Ja sa bojim 😂
@ludinalm vnútri v posve som to mala, používala som Ialuna vaginalne cipky, prešlo to ,ale keď je to vonku,neviem,závisí to od stavu
@evulienkaslx a vidis si to? Nemas stym ziadne problemy pri sexe?
@ludinalm to uz bolo vyse 7 rokov dozadu, nevidim si to, nemam s tym v podstate problem, iba obcas to byva jemne citlive
@nataliamen ahoj, aj ja som mala, najprv to chceli kauterizovat, ale moj gynekolog odporucil Ialuna vaginalne cipky, vybrala som 2 balenia a pekne sa mi to zhojilo. Zalezi od velkosti rany, aj kde to mas