Ahojte, zistili mi extrasystoly, skoro 9000 za 23 hodin. Ma s tým niekto skúsenosti? Ako s tým "bojovať"? Pripadne nejaké typy ako sa toho zbaviť bez užívania liekov?
@lenuska9999 štítnu mam v poriadku, krvné testy tiež, echo srdca tiez v poriadku. Aj ja ich dosť cítim, ale ja to cítim ako keď je človek nervózny pripadne ma nejakú úzkosť, cítim také zvieranie "trepotanie srdca. Lieky užívať nechcem
Neprekonal ste nejakú infekciu alebo niečo ? U mňa sa objavili po covide
@lenuska9999 nie, chorá som nebola už roky. Tieto pocity u mna trvajú už veľmi ale nevedela som ze su to extrasystoly. Pripisovala som to stresu, nervozite a úzkostiam.
Ono stres ma na to veľký vplyv.. aspoň u mna
Ja som mala tiez nejake srdcove kotrmelce zo stresu... 😕
@margaretka_ a ako s tým bojovať? Je pravda, že som taká povaha co si všetko pripúšťa
Ja som mala tiež extrasystoly ale len 986/24hod, lekár mi predpísal betablokatory ale nechcela som ich jesť. Dala som si urobiť testy na intolerancie, po vysadení potravín extrasystoly prešli, keď dlhodobo jem čo nemôžem znova sa vrátia.
Spúšťali sa mi pri konzumácii potravín ktoré nemôžem a potom som dostala stres a ešte viac sa to zhoršovalo až som mala pocit na odpadnutie.
Nejak sa mi podarilo. Ani neviem. Ale teraz sa mi to nedeje tak. Presne viem kedy mi to zacalo a ze to bolo spustene tym ako som sa strasne zostresovala
@66simonka66 tie testy si si platila sama? Lebo mne alergologicka nechcela urobiť testy na intolerancie.
@margaretka_ ja som v strese už veľmi dlho, tie extrasystoly som považovala za úzkosti, teraz už viem ze to tak nie je. Tiež mi idú nasadiť betablokatory ale nechcem to užívať, preto hľadám inú cestu. Myslíš že to moze byť nebezpecne? Nehrozí niečo pri námahe?
A preco sa tak stranis betablokatorov? Ja ich jem asi 15rokov a nic mi z nich nie je. Lepsie ako si nechat srdce vycerpat. Tiez mam ES,ale tak 60-70 max.denne. A nechapem,ked hovoris,ze si dlho v strese,ale ES nie su z toho. No su, ES maju vystresovani a neuroricky ludia. Uplne presne sa to viaze u mna na stres a este pred MS ich mavam dost. Je to predrazdeny nerv.system a pomozu bud BB alebo antidepresiva.
@iwesska pri tak nízkych ES ti dali betablokatory? Mne kardiológ pri mojich 9000 povedal, že aj keď pojdem do amb porúch srdcového rytmu tak to riešiť nebudú, že je to nic
Ja sa k betablokatorom neviem vyjadrit.
Ja to nemam kvoli ES,ale tachykardii a ano zabranuju aj ES,si neviem predstavit,keby som ich nemala🙈 Nemyslim,ze 9000 je take nic z dlhodobeho hladiska. Si predstav,ze 9000 x udrie srdce navyse za den,kolko to je za rok? Naco,ked nemusi? Zalezi asi aj ake mas,ja mam komorove,tie su horsie ako predsienove,tie su neskodne.
@iwesska mam komorové. Neviem, tak sa mi vyjadril kardiológ u ktorého som bola na echo srdca, že to aj tak riešiť nebudú lebo je to neškodné. Co sa týka betablokatorov endokrinologicka mi povedala ze potom nebudem vládať nič, že ak tie extrasystoly veľmi nepociťujem nemám ich brat. Skôr že mám začať športovať, ventilovat stres. Takže preto sa pýtam ci nie je vhodnejšie riešiť psychiku.
Neviem,co vie endokrinologicka o betablokatoroch🤷♀️ Ja robim vsetko,co chcem s nimi. Vsak to zalezi od davky. To co uzivam ja sa uziva v davke aj 100mg, ja vzhladom na nizky tlak uzivam len 25mg a staci mi to. Aj vladzem,aj pulz mam ok. Ano samozrejme sport pomaha,ale nie vzdy to okolnosti dovoluju,tak toto je taka barlicka,ktora pomoze k ukludneniu ♥️. A Mg uzivas?
Bohužiaľ som si tie testy musela platiť sama a dosť veľa ma to vyšlo, ale stálo to za to.
Ahoj, tiez mam, hlavne po covide sa mi objavili castejsie, no nie tak vela ako mas, citim ich mozno 5 x za den, najviac vecer vklude, je to neprijemne, vzdy sa zlaknem, no mam pochodene vysetrenia a vsetko ok
@iwesska začala som teraz užívať 500 mg denne. Neviem, už dvaja lekári mi povedali ze tabletky nie a jeden z toho bol kardiológ tak vieš ako sa v tom mam zorientovať ja laik?
@luciar260 tak aj u mňa je zatiaľ všetko ok, ja ich už teraz tiež cítim,predtym som si myslela ze je to iba nervozita lebo ja to cítim presne tak. Ako keď je človek nervózny, má zvieranie na hrudi, také motýle nie v bruchu ale na hrudi. Popravde som dosť vystrašená a neviem co dalej
Autorka. 500mg magnézia je malo. Ja užívam magnosolv , ktorý má skoro 700mg a užívam ho 2 krát denne. V nemocnici dostaneš do infuzky aj 2 gramy naraz, čiže 500mg je nič.. skus viac magnézia. A máš aj neurologické vyšetrenie? Môže to byť napr tetania..
Inak čítala som tvoje komentáre ohľadom liekov, kľudne by som sa poradila na tvojom mieste aj s iným kardiologom. Mne vraveli vo VUSCH, že sa ES riešia pri číslach 20 000 za den a vyššie. Dávajú lieky a keď tie nezaberá zvažujú rádiofrekvencnu ablaciu.
Ak nechceš brat lieky skus to s tým magenziom, nedá sa ním predávkovat a skus riešiť takú psychickú hygienu. Byt v pohode, bez stresu. Veľmi to pomáha
@lenuska9999 k neurologovi ma zatiaľ nikto neposlal. Bola som u endokrinológa, mala som holter, echo srdca a teraz čakám na vyšetrenie v ambulancii porúch srdcového rytmu. Aj mne tak hovorili ze to riešia iba keď je to nad 20000 ale ako tu čítam tak 9000 tiež nie je málo, hlavne mam obavy co mi to môže spôsobiť do budúcna, z toho mam obavy.
Skúsim zvýšiť dávky magnézia, čo sa tyka psychohygieny musím to nejako poriesit lebo som dosť v strese a teraz ešte vo väčšom keďže riešim toto. Priznávam co sa týka psychiky tak a tou si neviem rady a naozaj zvažujem návštevu psychológa
Tak držím palce nech vám to dobre dopadne a zbavíte sa toho. Inak otázka po mimo. Dali ste sa očkovať? Zaujíma ma totiž, či má toho človek po očkovaní viac, alebo to nemá vplyv
@lenuska9999 aj mne po covide už s tým bojujem mesiac a nič nezaberá
Ahoj. Mala som 12000 za 23 hodín. Lieky mi nedali. Vraj je to ok🙈
@lenuska9999 nie, nie som očkovaná. A ďakujem, aj ja dúfam ze to zvládnem 🙂
@benculka ja tomu fakt nerozumiem. Sú to údery srdca naviac. Ja mam strach ze sa srdce skôr opotrebuje, fakt neviem co si o tom mysliet
Mne pomohlo sa psychicky upokojiť. Predtým som sa bála čo to je, nebolo mi dobre. Keď mi povedali ze je to ok, upokojila som sa a prestalo to. Už to mám naozaj málokedy (len pri veľkom strese).
Mam tiež ale nie v takom množstve ako ty.. teda naposledy som mala 300 , teraz som tehotná a cítim ich omnoho viac.. no co mi predtým pomohlo bolo vyhýbať sa stresu , ten bol hlavným spúšťačom. Inak treba vylúčiť ochorenia srdca a hľadať príčinu aj po tej zdravotnej stránke. Napr dat skontrolovať štítnu žľazu, krv, atď.. inak pomáha aj magnézium.. mne osobne magnosolv...