Votázka ľudze na endokrinologickych krvných testoch zistía nádory hocikde v tele ? Dakujemmmmm
Prepáčte som to chcel tak veselejsie napisat keď je taký pekný slnečný deň 🙂 aha ďakujem lebo som bol na nich z dôvodu že či nemám daaky nádor v tele tak to doktorka povedala tak má zaujímalo či sa vďaka ním vie zistiť vsade v tele kde sa môže rakovina nachádzať. Ďakujem vám za odpoved pekný zvyšok dňa vám prajem paní 🙂
Na endokrinológií sa zisťujú poruchy štítnej žľazy a krv sa vyšetruje na hormóny SZ a nie na rakovinu
Tak neviem tak mi bolo povedané že potrebujú si overiť či neni nádor v tele
Endokrinologia nie je len o stitnej zlaze. Ano, zistia aj nador, ak sa tyka zliaz s vnutornym vylucovanim, ktore spadaju pod endokrinologiu. Stitna zlaza, nadoblicky, hypofyza a mnoho dalsich...
@stellarstar neodpovedaj, ak nerozumies odboru
@stellarstar určite?! Ale len tak si si to vymyslela?!
@veronika150999
@martul ???
Aký zas hypochonder ? Vy tu viete len každému vypisovať a hypochondrii táto stránka slúži na poranenie či ? Ja som si tie vyšetrenia vypýtal ? Nie doktorka má odporučila lebo som mal na preventívnej vyšší tlak a držal sa mi dlhšiu dobu dobre hypochonder? @stanulienkat zaujímalo má len či to je možné z krvy zistiť alebo je doktorka vyžutá
Len som chcela vediet, ci to je nas znamy, co nonstop hlada rozne ochorenia, na ktore by mohol trpiet. Tvoja otazka tiez nie je uplne ok. Akoby sa dali zistit nadory hocikde v tele?
Veď nevedel som ako to špecifikovať a sfarbit tu otázku ale tak aspoň sa to dalo pochopiť
Nie neda asi si doktorku nepochopil
Nie nie lebo povedala že pošleme vás na endokrinologicke krvné testy overíme si či tam neni daaky nádor takto to povedala zatial mi dala užívať cynt 02
Nepochopil si doktorku. Na endokrinologii by zistili nador v zlazach s vnutornym vylucovanim, ak nevies, ktore su to vymenovane ich mas vyssie. N
Ahoj,ja som mala na endokrinologii niektore hormony v krvi vysoke, poslali ma na sono nadobliciek, ci tam nie je nador. Nador tam nebol, bola moznost, ze teda moze byt v plucach alebo v hypofyze,ale hodnoty mi klesli, takze ma na tie vysetrenia uz neposlali.
@janetinka27 čiže z tých hormónov vedia zistiť keď sú zvýšené že im to napovie že môže byt dakde nádor aj napríklad v pľúcach ? Dosť zaujímavé. Ďakujem
Tak to to nefunguje ako píšeš
Mozno v niektorych pripadoch, ked su urcite hormony zvysene, moze byt pricinou nador. Ale to bolo podozrenie na urcitu diagnozu, ktora sa takto moze prejavit/odhalit. Cize vseobecne to takto neplati.
Treba otazku napisat slusne, nie ako sedlak, ked chces radu...a nie, endokrin.testy neodhalia rakovinu vsade v tele, taky test neexistuje