Zistí môj obvodný lekár, že som bola na pohotovosti?

4. aug 2024

V aprili som bola v piatok vecer s vysokou teplotou na pohotovosti. V pondelok som zaniesla o tom obvodnemu spravu. Ten mi dost jasne vysvetlil, ze si nezela, aby som chodila na pohotovost, ze jemu za to kratia peniaze... cely vikend mam teplotu, boli ma hrdlo,chcem ist na pohotovost pre lieky. Zisti moj obvodny ze som tam bola, ak mu nedonesiem spravu z pohotovosti? Vdaka

pukina
4. aug 2024

ja by som na tvojom mieste zmenila obvodneho. toto nie je normalne, zdravie ma byt na prvom mieste.

1mina
4. aug 2024

Toto pocujem prvy krat ze za to obvodnemu obvodnemu kratia peniaze ? odpoved neviem ale zaujima ma to

pukina
4. aug 2024

a k tvojej otazke - urcite nebude skumat, kde sa mu ukratili peniaze, ak to tak aj realne funguje. lekari maju stovky pacientov. proste mu spravu nenos a hotovo.

bublinka1426
4. aug 2024

teplotu zrazaj antipyretikami a na hrdlo kloktaj to nei ej dovod na pohotovost
a k tej veci, toto pocujem 1 x ....zeby lekar vytkol pohotovost

iivancova
4. aug 2024

A čo ti bolo naposledy? Lebo kvôli teplote a hrdlu ísť na pohotovosť mi príde zbytočné.

autor
4. aug 2024

@pukina asi pojdem teda tam.bolo mi to nim povedane.ze ci viem ,ze jemu za kazdu moju navstevu pohotovosti kratia peniaze.

autor
4. aug 2024

@bublinka1426 nejdem uz do samoliecby. Naposledy ked som sa mesiac liecila sama, tak sa mi to 3x vratilo a vyliecili ma az troje atb. V ziadnom pripade to uz nemienim zazit a je mi zle, potrebujem to podchytit okamzite

bublinka1426
4. aug 2024

mozno to myslel v zmysle ze kebyze prides k nemu v pondelok, ma za tvoje vysetrenie prachy...

januska12323
4. aug 2024

To je nejaká blbosť, za každého pacienta má na každý mesiac zaplatené bez ohľadu či niekde bol alebo nebol.

autor
4. aug 2024

@januska12323 a zisti ze som bola na pohotovosti.?

mamina7070
4. aug 2024

mozno myslel skor neopravnenu navstevu kludne mozes pocakt do zajtra davaj sinod teploty vela tekutin domhrdla jox a pod
a daj si urobit za 5€ v lekarni CRP az ked je nad 20-30 su atb potrebne

vacsina tychto chorob su virozy a atb skor pohorsia

aano zisti ze si bola na pohotovosti vidi to v systeme

viestta
4. aug 2024

Jemu nekratia ziadne peniaze, za teba dostava kazdy mesiac kapitaciu ci k nemu pojdes ci nie. Jedine co nedostane je preplatenie ukonov, ktore by spravil on a tebe ich spravili na pohotovosti. A mna by nezaujimalo ci si pan doktor mysli, ze prichadaz o prijem ci nie, ak by som uznala za vhodne ist na pohotovost isla by som. A ano, zisti, ze si bola na pohotovosti, pretoze je to zaznamenane v systeme. A co ked zisti?

jaanna
4. aug 2024

Vydrz do rana, daj ibalgin, chod svojmu doktorovi...ak sa ti bolest hrdla vracia, urcite tam budes mat nejakeho streptokoka alebo stafylokoka, a to sa da zistit jedine vyterom...Na pohotovosti ti vyter nespravia...Preto pockaj na svojho lekara, rano chod s neumytymi zubami, spravi ti vyter, predpise antibiotika....Ak by aj predpisal nevhodne, vysledky vyteru budu za 3 dni, potom ti ich zmeni za take, ktore 100% vyriesia tvoj problem s hrdlom...Treba to preliecit cielene, aby sa ti problem nevratil...

maranco
4. aug 2024

Pozri si svoju zdravotnú knižku https://www.npz.sk/ či tam máš záznam z poslednej pohotovosti. Tieto záznamy vidí každý lekár ku ktorému ideš.

adkoalauri
4. aug 2024

Podľa mňa nezistí, xy- krát som bola na pohotovosti a žiadnu správu som nikde nenosila. Začala som liečbou a hotovo.

stanulienkat
4. aug 2024

To je hlupost. Nic sa mu nekrati. Ma kapitaciu a nie je plateny ani podla ukonov. Dostane rovnake peniaze ci tam prides raz mesacne, alebo 8x mesacne.

nika23t
4. aug 2024

Ci zisti alebo nie, to Ti môže byť ukradnute. Ak vieš vydržať do Zajtra, tak počkať. Ak nie, tak chod. Co ma co Teba zaujímať, ako je on platený. A na druhej strane, ak nepôjdeš na pohotovosť len preto, lebo by to videl v Tvojej karte, tak potom asi tu pohotovosť naozaj nepotrebuješ.

matullienka
4. aug 2024

Čo by si o návšteve pohotovosti myslel môj lekár by mi bolo srdečne jedno ak sa na tú návštevu cítim tak pôjdem bez ohľadu na jeho názor a či mu niečo skrátia alebo nie. Na tvojom mieste by som zrejme považovala nad jeho zmenou

jana_eyre_2
4. aug 2024

Ja by som to pánovi doktorovi sama povedala, že som bola na pohotovosti a že má nezaujímajú jeho záležitosti, ale zaujíma ma moje zdravie.. ak máš dojem že máš angínu a nevydržis do zajtra, chod a nerieš či nieco zistí.. veď nemáš 15rokov, nemá si čo dovoliť takto ťa drbat.. nájdi si iného doktora..

jaskolka
4. aug 2024

To je nezmysel, obvodný všeobecny lekár je platený paušálne, teda za každého pacienta dostáva peniaze bez ohľadu, ci ten k nemu príde alebo nie. Určite mu nikto nič nekrati, keď ty ideš na pohotovost.
Na druhej strane teplota a bolesť hrdla nie je veľmi dôvod na pohotovost, normálne zajtra chod k obvodnemu, mal by ti aj urobiť crp, ci nejde o niečo bakteriálne.
Ak ale máš dojem, ze to je veľmi vážne, tak chod na pohotovost. A pripadne uvažuj o zmene lekára

zuza265
4. aug 2024

Najskor pohotovost - ist na pohotovost s bolavym hrdlom a teplotou mi pride zbytocne. Na hrdlo volnopredajne najlepsie spreje a teplotu zrazat (crp aj tak este nevyjde normalne). Do zajtra rana v pohode vydrzis podla toho co pises v akom stave si.
A po dalsie nasa lekarka to zistuje len preto, ze mava na pohotovosti sluzby a inak by zo nezistila.

jeennyv
4. aug 2024

Toto mi v zivote ziaden dr ani nik nepovedal…to ma dpc umret clovekYyyhej pockam do pondelka kym mi ruka odpadne…ja som bola raz ci dva na poho prote ma to piatok poobede tak chytlo, ze som dychat nemohla a co teraz sa zadusim nie

majamat
4. aug 2024

zistit moze, lebo je to v systeme, ale sam od seba to asi skumat nebude, ak k nemu nepojdes.

no ak nepotrebujes PN, ktoru ti aj tak musi vystavit len obvodak, tak potom nejde o samoliecbu paralenom a liekmi na hrdlo ci kasel, ale o beznu liecbu, ktora sa dava pri takychto infekciach.

jeden infektolog sa vyjadril, ze 90% infekcii je virusovych, urcite aspon na ich zaciatku. na virove infekcie sa ATB nedavaju a dokonca ani na lahke baterialne infekcie sa davat nemusia. na to mame imunitny system, ktory si tym pestujeme. samozrejme, ked je to nevyhnutne, tak ok, ale bezna bolest hrdla a teplota par dni nie je znamka komplikacie, ktoru by bolo nutne liecit ATB. a teda nic ine dr na pohotovosti neda. paralen, lieky na hrdlo, na kasel a nadchu su volen predajne a nie su na recept. dokonca aj ten caj a vitaminy su volne predajne. to vsetko si mozes kupit.

luccija
4. aug 2024

@bublinka1426 tiež som to tak pochopila, ze bol lakomy na tých 20-30 eur čo by dostal, keby ju vyšetril on.Ak máš veľké bolesti a mavas angínu, tak choď na pohotovost.Mna boli pri bežnej viróze hrdlo aj 5 dní

bublinka1426
4. aug 2024

@luccija ale teda, aby toto vytykal lekar, pocujem naozaj 1 x.

lonely66
4. aug 2024

autorka, je nedeľa dopoludnia. tvoj stav momentálne NIE JE na návštevu pohotovosti vzhľadom k tomu, že zajtra je pondelok a lekár ordinuje. ak by boli ďalšie dva dni štátne sviatky, nepoviem. zajtra ráno choď k lekárovi a daj sa normálne vyšetriť. je totiž dosť možné, že na pohotovosti ti tiež nedajú lieky, nie každý rozdáva lieky na požiadanie pacienta. rozumný lekár vyšetrí, prípadne vezme odbery, aby zistil, aké lieky nasadiť tak, aby boli čo najúčinnejšie.
a čo sa týka krátenia peňazí obvodnému, lebo si šla na pohotovosť, toto ja neovládam. možno ak tam ideš práve s takou blbosťou.....? neviem. nepočula som o tom ešte. môj mi nikdy nič nevytkol, ale ja som šla na pohotovosť s podozrením na slepé črevo. hnačky, horúčky a silná bolesť v pravom podbrušku. mám chronicky podráždený slepák. 99% to prebolí doma, neletím so všetkým na pohotovosť, to by si tam už klepali po čele. ale tak raz za 3 roky ma to chytí tak, že fakt idem, lebo už mám strach, že praskne.
s teplotou a bolesťou hrdla by som na pohotovosť nešla. to je na smiech.
a lekára vymeniť. čo je to za lekár, ak mu nejde o zdravie pacienta, hoci opakujem sa, tvoj stav nie je na návštevu pohotovosti

autor
4. aug 2024

@lonely66 ty mi budes hovorit ako mi je ?.to co si vobec dovolujes? Uz druhy den nedokazem fungovat bez toho, aby som si dala kazde 4h flektor. Tak laskavo mi toto nevypisuj. A na pohotovosti som uz bola. Akutna laringitida a antibiotika! Takze vsetkym doktorom co mi tu pisali,ze mi nic nie je dakujem!!!
A je mi uz jedno ci to moj dr zisti.hlavne ze mam lieky.!!!!

lonely66
4. aug 2024

gratulujem, tak sa môžeš urýchlene liečiť. predpokladám, že ti na pohotovosti povedali, že sa máš hlásiť u svojho lekára. leda ak by si mala dovolenku, vtedy nemusíš.
a áno, dovoľujem si napísať svoj názor a nejaká rozhorčená hysterka ma nevyvedie z miery. prajem ti peknú nedeľu.

autor
4. aug 2024

@lonely66 ty si nenapisala nazor.ty si napisala ako sa citim. Ako to moze nejaka vsetecna chudera co sa stara do kazdej diskusie vediet? Nemas svoj zivot? Zijes len na konovi, kde sa mozes hadat a starat do druhych? Nepotrebujem dovolenku, zivy ma moj muz 😀 ahoj ty brzda

mamina7070
4. aug 2024

na laringitidu (a to je primarne choroba malych deti) sa ATB nedavaju lebo je to virusove ochorenie
a teda vobec to u dospelych neni ochorenie co by sa nedalo zvladnut napr inhalovanim vincentky a symptomatickou liecbou

ale tvoje telo tvoje zdravie tvoja vec len teda neodovodnene branie atb zhorsuje imunitu a potom sa zda ze nezaberaju