Zirkónové zuby - implantáty

18. okt 2022

Ahojte uvažujem dať si vymeniť všetky zuby za implantáty, zvažujem zirkonove. Neviete poradiť hocikde na Slovensku komu sa môžem zveriť do dobrých rúk a aká je asi za to cena? Ide o to, že ja nemám až také zle zuby, ale mám strach z bolesti zubov, mám strach z toho, čo mi budú robiť v kresle. Proste pre toto uvažujem dať si implantáty a potom mať pokoj od bolesti. Poradíte? Mám 34 rokov, z trvalých zubov mi chýbaju len dva no mám aj nejaké pooperavovane, tri sú už mŕtve, a ešte nejaké drobné kazy, ktoré si dávam teraz dokopy.

dilino
18. okt 2022

cena všetkých implantátov sa pohybuje od 15 do 20 tisíc eur. Nájdi si na stránke.

janka1011
18. okt 2022

Vieš vôbec čo je implantát?

autor
18. okt 2022

@janka1011 no zubárka mi vysvetľovala tak, že dá sa urobiť zemoje zuby pôjdu preč a do kostí mi navrtaju sroby a následne sa dajú vyrobiť nové zuby. Ale že vraj zbytočné lebo mám fajn zuby no ja to zvažujem skrz strach od bolesti.

princeznaaa12345
18. okt 2022

Fuuuu.... Všetky zuby??? Ty musíš byť riadne bohatá 👍

lukbe
18. okt 2022

Podľa mňa naozaj zbytočné,ešte keď to povedala aj zubárka,ja už mám veľa koruniek a mostíkov,aj zirkonove korunky,dosť zubov zablombovanych,ale vždy hovorím,svoje zuby sú svoje zuby. Do tohto by som nikdy nešla,ak nemusím,aj keby som mala peniaze.

janka1011
18. okt 2022

@autorka no veď práve preto sa pýtam, či vieš čo to je. Lebo je ozaj blbosť, aby si si dávala trhať zuby, ktoré ako píšeš sú fajn a dajú sa opraviť. Navyše si na to ešte mladá a stojí to neskutočné tisíce eur. Bojíš sa bolesti - myslíš že vytrhať všetky zuby a zaviesť implantáty nebude bolieť? Daj si svoje vlastné zuby do poriadku, implantáty sú už fakt posledná možnosť.

roja01
18. okt 2022

@princeznaaa12345 ja by som povedala nie len bohata, ale aj .....nikdy neurazam, iba tentokrat sa mi to stale dere na jazyk. Ved cudzie zuby su krajne riesenie namiesto zlych zubov. Je s nimi ostara, implantaty sa mozu zapalit, nemusi ich dasno prijat atd. Este raz je to hlupost na n-tu.

rozovykon
18. okt 2022

preboha, ked sa o zuby budes riadne starat, chodit na preventnivne prehliadky ziadna bolest nehrozi. Ty si myslis ze implantaty su bezbolestna zalezitost? a este k tomu vsetky?

aceris
18. okt 2022

A implantat sa nemusi ujat, pozor na to...precitaj si rizika.

lucinka5051
18. okt 2022

Ja mam dva implantaty ale len preto ze som mala uraz pri ktorom som si zuby zlomila na totalku... cena sa pohybuje od 800 eur vyssie (zavisi od typu, regionu -v BA su drahsie, a znacky). Cize ak vsetky priprav si minimalne 15 tisic ..druha vec je ze implantaty sa nemusia ujat ...kost ho moze odmietnut a potom urobis co? Budes bez zubov? Samotny zakrok nie je bolestivy ale hojenie ano...druha vec to ze nebudes mat svoje zuby neznamena ze ta nebudu boliet dasna, kost atd..tam je extremne dolezita hygiena pri implantatoch ....ja byt tebou do toho nejdem pokial nemusis...ak nemas pekny usmev kvoli napriklad znicenej sklovine tak sa to da riesit aj fazetami alebo korunkami ..implantaty su sice vsade propagovane ako super vec ale su tam aj rizika 🙂

kiki68
18. okt 2022

Ja ze chces obrusit a fazety zirkonove, tzv Hollywood smile. Implantat je blbost na zuby, kde netreba ani korunku a za druhe bolest je to hrozna. Trhanie zubov, potom dva tyzdne v rezime, ze ledva mozes jest a potom dva roky cakas na kostnu hmotu na implantat, na vacsich plocha h tri roky. Lebo ten srof musi aj v niecom drzat. Mrkni si videa ako sa to robi , myslim tie nazorne ukazky iba, ze o co vobec ide. Za mna je to blbost. Mozno tak fazety maju zmysel na Tu krasu, implantat je kraje riesenie a co ked sa neujme. Potom iba vytahovacia proteza.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. okt 2022

Baby tak asi ste ma odhovorili. Ja len že mám fakt strach z bolesti zubov. Keď som bola mladšia mala som zubára ktorý mi vyberal nervy zo zubu a nedal mi injekciu, že to musí takto vyčistiť a vtedy je vyčistené keď už neboli. Ja som tam revala a plakala v kresle. Otec potom podal na toho zubára podnet vyššie, do dvoch rokov skončil, našlo sa viac ľudí, ktorých kvázi týral a ja mám z toho naozaj strach, preto som rozmýšľala že dať implantáty. Je pravda, teraz mám skvelú zubarku ale je tehotná a čoskoro môžem hľadať inde a fakt sa bojím koho. Ja som s tým bola aj u psychológa, nie je to len môj rozmar dať si implantáty.

lukbe
18. okt 2022

Tak asi je v tebe ten strach,priam fóbia z bolesti a zo zubára,dnes už niektorí aj plombujú tak,že dajú injekciu proti bolesti. Ja som to nikdy nemusela,ale ak to niekto potrebuje a zubár s tým nemá problém,tak prečo nie. Je to ich vec. A naozaj kúsok bolesti,lebo predsa len,zuby sa kazia,sa dá vydržať 🙂.A myslím,že ty naozaj nemáš strach z bolesti zo zubov, ale zostal v tebe skôr ten prístup zubára,ktorý to riešil,ako riešil...

lucinka5051
18. okt 2022

@lukbe ano ja si pravidelne dat pri oprave kazu pichnut injekciu a hned mi je lepsie na dusi 😂😂😂

lukbe
18. okt 2022

@lucinka5051 veď vravím,aj tak to niektorí riešia,každý má asi iný prah bolesti a psychiku a potom sa to dá zvládnuť 🙂

autor
18. okt 2022

@lukbe vŕtanie a plomba mi nevadí ak sa nedá injekcia ale keď mi prevrtal zub a išiel mi čistiť kanáliky a vyberal nervy ja som myslela že tam skolabujem od bolesti a asi je to blok a teraz keď viem že budem musieť zase hľadať niekoho iného tak už panikárim 😟 keď ma začne napríklad doma pobolievat zub tak mi je až zle na zvracanie lebo sa proste prestrasim alebo neviem...

marca12
18. okt 2022

Boze neblazni zdrave zuby nikdy netrhaj. Implantat sa nemusi ujat,castokrat po rokoch zacnu ustupovat dasna a odhalovat sa implantaty. Si este velmi mlada,zuby potrebujes.

autor
18. okt 2022

@marca12 ja viem, bol to asi skrat alebo stres z toho že moja zubárka pôjde čoskoro na materskú a keď nájdem novú alebo nového a bude robiť aj cez bolesť tak už teraz sa klepem

marca12
18. okt 2022

Daj si pichnut injekciu. Moj zubar prve,co spravi,ked prídem,pichne injekciu a necitim nic,ziadnu bolest cely zakrok.

oli18
18. okt 2022

Ziaden lekar dnes cez bolest nic nerobi. Dokonca aj plombuju s injekciou. Ty nemas vedomosti, ake ukony ako prebiehaju, preto mas strach viac menej z neznameho. Plus ten neprijemny zazitok. Dnes lekari velmi pekne vsetko vysvetluju a konzultuju, nemusis sa ziadneho bat. Vyber si pidla recenzii svojich znamych, alebo pockaj, kto bude tvoju lekarku zastupovat pocas materskej.

aceris
19. okt 2022

@oli18 uplny suhlas. Doplnila by som ale, ze nie vzdy plombuju s injekciou. Ale ak ma dotycna strach. Moze si ju vypytat. Nikto ju nebude nutit bez.

fiafia
19. okt 2022

Tak ja si bez umrtvenia ani do kresla nesadnem. Zubár je zvyknutý, problém s tým nemá,však si to zaplatím a keby to nebolo všetko tak drahé som u zubára aj dva x mesačne 😁

kiki68
19. okt 2022

Nikdy mi nic cez bolest nerobia, max vysetrili kde boli a ci je to citlive na teplo, studeno atd. Inak injekcie a vsetko bolo vzdy oki.

kiki68
19. okt 2022

Mom zubar ma aj program pre bojazlivych, ze chodia ako deti najprv iba na navstevy a pokukaju zuby atd, potom zacnu nieco robit, ked sa pacient neboji byt tam v kresle. Vela ludi vraj ma nejaku traumu a radsej nejdu. Tak to riesia takto.

autor
19. okt 2022

@kiki68 to je zubár mojich snov, kde ho nájdem, prosím? 😀

judar
19. okt 2022

Tak ty sa tu klepes z jedneho zubara a z mizernej bolesti a este spekulujes kvoli tomu nad komplet implantatmi 🤦...tu sa vacsina skor klepe pri predstave komplet implantatov naraz lebo to je prave tyranie bolestou vsetko dat vytrhat, ponavrtat diery do kosti a potom mesiace byt na antibiotikach a tabletkach na bolest kedze realita je taka ze nie kazdemu sa ujme zubny implantat ci nastanu pri tom este aj bolestive komplikacie....do toho by len blazon isiel takto riskovat a hlavne trapit sa stym

h2
19. okt 2022

😲 Počkaj, zhrňme si to: ty sa bojíš bolesti, preto si chceš nechať vytrhať všetky svoje zdravé zuby a nechať si do kosti navŕtať skrutky na upevnenie implantátov? Niečo mi tu asi uniká...

kiki68
19. okt 2022

Tu vo Velden am Wörthersee na klinike, je tam cely tim ludi. Ale v Bratislave mam Dr Miklatek a ten ma podobny postup , bavila som sa s nim o tom prave, ze co s takymi ludmi. Cize to robia aj na Slovensku zubari. Este zopar zubarov som pocula, ze to takto robi bezne.

mirka414
6. jún 2023

@h2 Chcela by sim vedieť ako si nakoniec dopadla ? Rozhodla si sa pre nové zuby ?