Ahojte, mám 40 rokov a zuby ako na foto…. už niekoľko rokov rozmýšľam, že by som si dala zuby urobiť, no zubárka ma vždy odhovorí, že vlastné sú vlastné, že slúžia a nie je to najhoršie. Nechcem vymýšľať, ale hanbím sa usmievať. Predné jednotky mám už odumreté, tmavnú a vybieliť sa to nedá. Ostatné zuby kde tu plomba, ktorá zachádza do hneda, tiež nejde vyčistiť viac….
Nechcem to ľutovať, je to už raz a na vždy ….
Poraďte, ďakujem.
zubarka ma pravdu, vlastne su vlastne, mas pekny usmev bola by to skoda.
Áno zubárka má pravdu, ak chceš riešiť estetiku, netreba hneď brúsiť zdravé zuby celé… skús sa spýtať na fazety - buď z plomby (lacné, ale menej estetické) alebo fazety keramické (drahšie, ale nebrúsi sa celý zub, iba jemne predné plôšky)
Máš normálne zuby.
A nie je to "raz a navždy ".Mostík vydrží len nejaký čas. Možno 15 rokov možno aj menej ...A nikdy na ňom nebudeš môcť jesť tak ako na vlastných.
Mám spravených predných 10 zubov, všetko korunky, neviem si to vynachváliť, všetci mi úsmev chvália. Manžel má fazety (menší zásah do zubu) a tiež je maximálne spokojný. My sme chceli hlavne riešiť estetiku, pri správnej starostlivosti korunky aj fazety vydržia veľmi dlho. Takže ak si rozhodnutá, ja by som do toho šla na nejakej dobrej a overenej klinike.
Momentálne rozmýšľam taktiež nad estetickou úpravou no nad fazetami nemám ani 30 a dosť mi robí problém sa niekde usmiať a podobne ..
@rozculena
@joesvk
@mumi9
@rozovykon tak prave zistujem, ze o tychto moznostiach az tak vela neviem…. doteraz som bola v zom, ze zub sa zbrusi a na ten sa nasadi bud porcelanovy, alebo zirkonovy…
Teda, ak spravne chapem, je aj moznost, kde by sa neznicil moj zub az tak velmi?
To su tie fazety? Ide mi o estetiku, jeden je mensi, celkovo zla farba, skvrny, neda sa s tym nic robit, ani pieskovanie a bielenie nepomaha
@annmari ty mas teda zirkonove? robili ti ich na zdrave, ale neesteticke zuby?
Áno, mám zirkónové korunky. Z Tvojich zubov ti zbrúsia povrch a na to nalepia korunky. Ja som tiež mala jednotky odumreté, tvorili sa mi fľaky. Ja som bola ešte mladšia ako Ty, keď som si ich dala spraviť, nemala som ani 30.
áno správne chápeš… určite si nedávaj brúsiť zdravé zuby na “kýptiky”, aby ti nasadili korunky… je to najväčšia blbosť, nikdy nevieš, čo sa potom pod tými korunkami potom rokmi deje… ak chceš niečo riešiť, tak jednoznačne fazety, obrúsi sa minimálne iba tá predná viditeľná plôška, nič viac… zuby máš krásbe rovné, v tvojom prípade budú fazety maximálne postačujúce 😊
korunky mám iba na mŕtvych zuboch.Určite by som si ich nedala obrúsiť,ak by boli živé.Inak zub sa dá aj domodelovať,ak niekde kúsok chýba.
Nemáš ich najhoršie. Ja by som dala poopravovať kompozitom (alebo čo je to za materiál) , to ulomené dostavať.... Sa čudujem, že ti to zubárka nenavrhla.
Mŕtvy zub sa dá takisto vybieliť.Je to vnútorné bielenie.Vydrží cca 2 roky a viac.Zubár vyvŕta malú dierku a vstrekne peroxid.Stojí to okolo 50€.
Ahoj, podľa mňa len šikovný zubár by vedel opraviť plomby a prípadne z vnútra vybieliť. Tie jednotky by som si dala dorobiť...Je to škoda na korunky.
Ja som si dala teraz urobiť zirkónovú korunku v RS clinic, tak mi ju robili tri mesiace dvaja technici, lebo musel ten druhý urobiť novú, nepáčila sa mi, tomuto som to vysvetlila 2x ako to chcem a aj tak to nie je na 100%, a je to predná jednotka, musím si asi zvyknúť. A nechala som tam 500 euro. Tvrdia mi všetci, že to nevidno no ja to viem tak asi preto ma to trápi a nespala som 3 mesiace. No na nervy fakt. A to je len jeden zub, inak mám všetkých 31 zubov...
a čo chceš s tými zubami urobiť? Akože vytrhať?