Dobry deň. Dala som si na horné zuby zirkonove korunky .13 zubov .
Nemám ich ani mesiac a na prednej korunke sa mi spravilo niečo nie pekne .
Akoby medzera medzi ďasnom a korunkou. Nepadá mi ani necítim že by sa niečo uvoľnilo.len vidím ,že to takto nemá byť .máte s tým niekto skúsenosti .
Áno ,budem volať zubárovi .
toto má takto vyzerať??? 😲 kde sú medzery medzi zubmi na niť?
@oli18 nechapem ako sa to môže stať po snáď ani nie mesiaci .
@zuzanka.zuzu nemám medzery
@adrejka13223 tiez mam zirkonovy mostik a veru taketo to nemam a myslim, ze by to nemalo takto byt. Ja pouzivam ustnu sprchu. Z fotky vyzera, ze korunka nedostatocne pokryva zub a vtedy sa stava presne toto. Neboli ta to? Skusila si to s niecim vycistit?
@andrea901 určite to takto nemá byť .ani som to takto nemala ,len dnes som si všimla ,že čo to tam mám .
Neboli ma to . Po každom jedle si umyvam zuby.fakt ,že sa starám o to .áno ,skúšala som to riadne kefkou vydrhnut .nejde ti dole
@adrejka13223 ja mam korunku len jednu a tiez sa mi to stalo cca po 3 tyzdnoch. Ale sa mi zda, ze som tam mala dovtedy cement ktory sa pouziva pri lepeni zubu a ten sa mi uvolnil. Tiez neviem ze co s tym teraz. Mam to na zadnom zube, mne to nevidno, ale bojim sa aby sa to nezacalo kazit.
@0silvia0 ja ich tiež už mám zacementovane . Až mi je do plaču z toho . Nestalo to málo peňazí..a koruniek je 13nast . Na prednom to mám takto a ešte vzadu na stoličke mám ozaj ,že dosť medzery medzi korunkou a ďasnom .
@adrejka13223 skus poslat fotku mailom zubarovi nech sa ti k tomu vyjadri alebo tam zbehni. Asi aj ja asi budem musiet, len netusim co sa s tym da robit.
@adrejka13223 kde si si to davala robit?
Ja by som urcite isla na kontrolu a postazovala sa na to, ze po tak kratkej dobe sa to urobilo. Mala by si mat na tie zuby zaruku. Ono sa to zafarbi hlavne kvoli tej medzere medzi dasnom a korunkou.
Ja so mala kovokeramicky mostik na prednych zuboch 8 rokov a toto sa mi neurobilo za ten cely cas. Ked to mas na viacerych zuboch takto tak pravdepodobne neboli dobre odtlacky
@andrea901 v Detve . Na stoličke je viditeľné ,že je tam dost medzera a neprilieha to k ďasnu . Nemala som toto po nasadení ,len ako píšem všimla som si to len dnes. Určite idem k zubárovi ..aj keď to moc nevidno ,ja to vidím a nepáči sa mi to .určite je zaruka
@adrejka13223 daj vediet co ti na to povedia. Aj ked si neviem predstavit co s tym. Dat dolu a opat nasadit? A da sa to?
@0silvia0 veď to ,že vôbec netuším čo ide s tým robiť ,ale za toto som niekoľko tisíc určite nedala...
@adrejka13223 a tebe niektore zuby chybali, cize mas mostik?
@0silvia0 áno .hore mi trhal 5 zubov a myslím ,že ten predný na foto je vytrhnutý . Čiže žiadny kaz.
@adrejka13223 takze ten predny ked mas vlastne nahradu zubu, nemoze to byt, ze ti tam zacalo ustupovat dasno? Lebo vlastne pod tou korunkou vlastny zub nemas.
@0silvia0 nie nemam tam zub . Skôr si myslím ,že s tým ďasnom to niečo bude mať
@adrejka13223 a mostik ti nasadil hned alebo kratko po vytrhnuti zubov? Lebo ak tam nemas zub tak potom to o tom, ze sa potiahlo dasno a to cierne je vlastne tien.
Moj zubar mi po trhani dal najskor na par mesiacov dosasne korunky a az potom bral odtlacky na finalnu pracu.
@andrea901 cca mesiac po trhani zubov .
Moja znama mala uz velmi odhalene zuby cca po 20tich rokoch. Nadstavovali jej tam nieco na kazdy zub, 1 zub stal 200e. Ale ju lekar zmyka, lebo ju dobre pozna a vie, ze je bohata.
@zuzanka.zuzu korunky sa nečistis nitkou 🙈
Ahojte. Prosím vás nepresvitaju vám z vnútornej strany tie korunky? Ja keď sa pozriem z vnútra mám ju oveľa belsiu a celkovo nie som spokojná s korunkou. Ešte je len na dočasnom cemente tak neviem či mi ju opravia...
@adrejka13223 ahoj ako si nakoniec popadla?
@zuzanka.zuzu nemôže mať medzery na niť, keďže sú to spojené zuby ako mostík. Nie každý sám. 🙂
@btus pre mňa úplne nepredstaviteľné lebo ja zbožňujem čistenie niťou 🤭😂
@zuzanka.zuzu keď musíš, tak musíš s nie každý má na to, aby si dal každý zub
implantát. 🙂 ceny sú obrovské
Je to usadenina potravy na povodnom zube. Dasno sa stahuje a odhaluje sa koren povodneho zuba. Je to normalne. Niekomu skor a viiac, indmu neskor a mmenej. Da sa to urobit, ale este je skoro.