Máte niekto prosím? Nie je vidieť rozdiel a nepresvitá vám? Ďakujem za prípadné foto. Ja neviem aký je rozdiel medzi zirkónom a keramikou?
@ronie338
Lebo ja tam ten kovy cap uz mam a bojim sa ze zirkon bude presvitat. Nechcu ho radsej menit.
Kov presvita cez kazdy material. Kov si nedvaj.
Aha tak to je iné. Tým pádom do kovokeramiky by som šla. A poprosiť nech keramiku pretiahnuť cez krcok trochu, je to estetickejsie. Keď už tam je kovový čap tak by som si zirkón nedávala. A to je čap robený v laboratóriu alebo robený v ambulancii? Lebo ešte ten z labaku keď nie je zbytočne tučný v koreni sa dá vybrať, bez poškodenia zuba ak nie je iný problém ale ten robený v ambulancii sa nevyberá, to by mohol prasknúť koreň.
@oli18 sú veci na to určené, ktoré sa používajú aj pri opravách kovokeramickych koruniek, ktoré vedia ten kov zakamuflovat. Sú úplne pigmentovane ani trochu priesvitné to sa dá dat pod zirkón, pripadne sa dá obrúsit na čo najmenší ako sa dá a zirkón nie je až tak priehľadný ako čistá keramika.
Kazdy pisete nieco ine...uz som hotova... proste aby to nebolo vidiet tak neviem. Zirkon som mala len zla farba. Spravili ju akoby doseda...
Ja som mám kovový čap a keramiku. Ale ja to mam od 17 tich, po rokoch to začalo presvitať, potom mi to robili presne pred 13 rokmi, tiež keramika a bolo to fajn, ale teraz mi to zas nejak divne vyzerá, čiže idem tretíkrát a teda tiež chcú ten čap nechať. A vraj keramický.
@anna_anicka83
Keramicku korunku?
Prečo chcú dat kovový čap? On nepresvita pod zirkónom ale sú aj lepšie metódy ako kovový čap. Na ten už je lepšia kovokwramicka korunka ale nie je až tak estetická ako zirkón. Dá sa dat sklenený čap zo sklenených vláken, ktoré je lepšie a estetickejsie ako kovový čap. Pripadne aj v labaku vedia zo zirkónu spraviť čap. V dnešnej dobe je toho veľa co sa da