Ahojte, mam zapal mocovych ciest (praveze taky mensi) ale taha sa mi uz mesiac. Som nonstop nafuknuta, krce, bolest chrbta a trpnutie noh. Mam antibiotika zinnat. Mate niekto so zinnatom skusenosti? Lebo mam pocit ze mi tieto tazkosti sposobuju antibiotika lebo ten zapal nemam az taky velky tak tomu nerozumiem.
@diaalex mozem sa aj ja spytat ? Nakoľko som aj ja dostala alergiu na 6 den užívania opuchnuté dutiny nosné ako keby , nadcha silna , cervene oci . Ze vraj to bola alergia . Boky sre na testy ??? Si ako vam to potvrdili ? Lebo uz mam problem s doxyhexalom kombinácii s entizolom . Penicilín tiez kedy si . Preto si myslim ze ma treba nejako otestovat akergilogicka to nejako neriesi . Dik ta info.
@izabel_a Zinnat su moje najoblubenejsie antibiotika. Zle mi z nich nikdy nebolo. Ty Zinnat uzivas mesiac? Potom uz asi trpi traviaca sustava…
Veľmi dobre atb
@simsalabim ja ich uzivam zatial 10 dni ale ten zapal uz mam cca mesiac…zle som to asi vysvetlila
@izabel_a treba ist odovzdat moc a nech ti to skontroluju..mozno potrebujes ine lieky...ale ak po 10 dnoch uzivania nie si fit tak sa ti to zjavne nepreliecilo...aj z malehl zapalu moze vzniknut velky a casom chronicky ;)
@casillas28 moc som praveze teraz nedavno odovzdavala a povedali ze je z toho uz maly zapal
@izabel_a ja som brala min roka zinnat ale na moraxellu cyklus 10 dní vo februári a následne v juni na pneumokoka detto cyklus 10 dní. Zinnat sú top atb co sa týka NU - fakt z atb sú jedne z najbezpecnejsich sú na to aj štúdie. Ja som po Zinnate cca 2 týždne mala neurčitý zapal mocaka - bakteriu nezistili, len krv + bielkovinu vysoke množstvo stačila mi dávka Monuralu a bolo to potom OK. 2 rady Zinnat sa berie 10 dní, 5 dní sú fakt len nekomplikovane stavy, alergia a NU na liek sú 2 rozdielne veci. Ja som si myslela ze mam alergiu na erdomed (svrbenie celého tela ale ze šialené mesiac som bola na antihistaminikach) MUDr mi robila testy a alergia sa nepotvrdila, schytala som NU. Detto doxyhexal zapal očných spojiviek, tlaky v hlave schytala som NU nemám alergiu....
@diaalex to normalne na alergo a oni to poslali do labaku s tou tabletkou ? A aky odstup od tej reakcie to zobrali krv ba alebo ? Leno mne bolo povedane kedze mi davali kortikoid ze aspon mesisc pd reakcie a pojde to niekde do špec. Labaku ( medirex Ba) lebo ze bezne sa to kanáloch nerobi . Dik za info
@izabel_a ja odporúčam vždy s antibiotikum brat aj probiotika a dlhodobo aj po nich ešte aj 5 mesiacov...na mocove cesty určite d manoza a po mesiaci od užívania antibiotik skus kúru rebricek obyčajný...1,5 litra vypiť denne 10 dní za sebou plus sedavé kúpele v lavori tiež s rebríčkom je to naozaj zázračná bylinka,veľmi silná sťahuje zápaly. Veľa piť a chodiť na WC každú hodinu...musí sa ti mechúr precistovat , nenechávat tam ten moc pridlho a držať pas,ladviny vždy v teple oblečenie by malo byt proste už tomu prispôsobené a predĺžené,nenosit nič do pása,nejesť čokoládu a kakao a tak isto popíjať čaj zo žihľavy.
@izabel_a pri KAŽDÝCH antibiotíkach mám problémy a nie jeden, detto aj dlho po douzivani
@izabel_a to je jedno ze je maly...ale stale tam je!
@lb1984 ano iz to riesim s alergologičkou kedze poslednom case reagujem na atb zinat , ciplox samozrejme peniciliny , uz je na case aby mi spravila testy ( nadcha , opuch slizníc , cerveny dekolt ) musim mi dat kortokoid. ( prednison ) , atihistsminika , aby sa reakcia stiahla . 🥲
Je dobrý, pomôže na zapal ale.pravidelne od neho chytím pleseň, mikozu vaginalnu
@izabel_a ja som na nich dostala alergiu, riadne to mám potvrdené alergológom