Ahojte,mamka rano dostala prvu davku Pfizer,strasne ju boli ruka cela,ale az tak,ze plakala a dostala zimnicu..
Mal niekto tiez taku bolest ruky a zimnicu?
Moze si dat nieco odpolesti,pripadne paralen na noc?
Dakujem
Moja stará mama mala zimnicu v noci. Má ale už 84r.
aj moja mamina mala velke bolesti v ruke v den očkovania, potom zimnicu, horučku a bolesti tela a hlavy, trvalo to dva dni a už potom jej nič nebolo...ma 62r.
Mamina ma 62.
Tak snad bude ok,dala si uz paralen.
Dakujem vam .
ja sa nikoho nechcem dotknúť ale keď dávate očkovať deti tak robíte čo? Píšete na mk, že aké mali iné deti príznaky? Nevidím rozdiel či dieťa či dospelý - malé dieťa keby vedelo rozprávať tak asi by tiež popísalo + - takéto stavy. Pediatrička vždy radila zachladiť studenými obkladmi, nenamáhať sa a dať lieky proti horúčke/bolesti. Pri preočkovaní tetanovkou pred 10 rokmi som mala tiež takéto príznaky - a riešenie také isté.
mam 4 deti a po ockovani nemala ziadna ziadne vedlajsie ucinky a viem co mam robit v pripade podania x rokov overenych vakcin a vobec nestresujem.
V pripade covidu,je to nieco nove. Mam nacitane vedlajsie ucinky,ale ked mamka az plakala od bolesti ruky a boli ju uplne cela,ze nou nevie pohnut,tak som sa proste zlakla.
Len som chcela vediet,ci tiez niekoho tak hrozne bolela.
Nech si dá studený obklad na ruku a môže si ho tam nechať aj cely deň, len ho treba meniť. Proti teplote Paralen, dávkovanie podľa váhy. Opuch je bežná reakcia na očkovanie, aj malé deti to mávajú. Mňa ruka bolela tri dni, ale postupne stále menej. Nech si ľahne do postele a oddychuje.
@bagre u nas v škôlke po očkovaní šupnú deti do škôlky ,nikto nič nechladí, asi nedostali usmernenia od lekára rodičia 😉
@bagre lenže taku bolest ruky nie je ani pri jednom max začervenanie alebo tvrda hrčka okolo vpichu, a to sa bavíme o preočkovani 5 rokov ked dieta vie povedat čo mu je
nikdy to nie je že ta boli ruka že sa nevieš pohnut, je to imunitna odpoved, podstatné že to prejde a bude dobre a je zaočkovana
@mooonika1975 môj syn mal po každom očkovaní opuch, ja som si už k doktorke nosievala mokrú vreckovku. A to, že ma byť dieťa po očkovaní v kľude, na to ma vždy upozornila.
@mooonika1975 ja nevravím že všade je to tak, ale neviem koľké mamy /a iní rodinní príslušníci na Slovensku/ o tom nikdy nepočuli od lekára, nečítali v letáku u dr., nečítali v časopise. Nechcem vyvolávať hádky, ale častokrát to vyzerá, že očkovanie vynašli tento rok... chápem obavy že či je všetko ok, niektoré otázky už menej
Presne tak,aj male dieta vie ukazat a povedat auaaa...moje ani jedna nemala ani raz horucnu a dokonca ani z trojvalentnej vakciny..
Toto je nieco ine,nove.. clovek sa zlakne..pri detoch clovek za 5 minut aj zabudne,ze bolo ockovane..ani ma nenapadnu nejake zle scenare,ako pri tomto novom ockovani .
@sara07 nuž ako som písala, ja som mala pri "starej" tetanovke... a dcéra bola 2 dni hotová v 5 rokoch. Synovia to zvládli len s horúčkami, na iné ešte nemali slovnú zásobu... Každá vakcína má v letáku spomenuté cca rovnaké vedľajšie účinky, len to nik nedáva pri očkovaní rodičom čítať.
Po druhej davke ma ruka rozbolela tak, ze ked som v satniku presla okolo bluzky a dotkla sa mi ramena, vyskocila som od bolesti, v noci som mala zimnicu a rano bolo vsetko prec, bolest ruky bola vsak velmi intenzivna, slzy mi tiekli ked som sa zohla a ruka sa mi prekrvila, vyzliekal ma manzel, nasledujuce rano nic, vsetko zmizlo cez noc, drzim palce
@petkarubi tak, to máš šťastie, že máš také deti. Ako som už písala môj syn mal opuch po každom očkovaní. Ja mám 47 rokov a keď som bola ôsmačka, všetky dievčatá nás očkovali do stehna. Zopár dievčat po očkovaní odpadlo a skoro všetky sme pár dní krívali, čo nás tak bolela noha. Takže to nie je nič výnimočné. Mňa ruka bolela aj po tetanovke. Ak to za nejaké tri dni prejde, je to v poriadku. Ak nie, nech zavolá svojej lekárke.
@petkarubi ja som si tiež dávala paralen. pre bolesť hlavy.
Neziaduce ucinky po ockovani by ste mali hlasit. Bud vy priamo alebo lekarka, ktoru by som na vasom mieste kontaktovala, hadam bude vediet poradit lepsie ako modry konik. Ako hlasit neziaduce ucinky je napisane napr. tu: https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...
Viacere tu pisete, ze ste mali po ockovani nejake problemy. Toto by vzdy malo byt hlasene. Ci je to po ockovani proti covidu alebo po inych ockovaniach. Tak isto po uziti liekov. Ako to tu citam aj pocuvam okolie, tak mam dojem, ze po ockovani ma neziaduce ucinky temer kazdy. Kolko je z nich vsak hlasenych? Hlasenie neziaducich ucinkov je spatna vazba pre vyrobcu. Ako inak ma vediet, ze treba vyvijat bezpecnejsie lieky a vakciny, ked oficialne vlastne ziadne neziaduce ucinky nie su alebo sa vyskytuju v minimalnej miere? Kedze nie su hlasene, tak oficialne neexistuju.
V deň očkovania ma už večer začala ruka poboliievať, v noci už horšie, aj na druhý deň, potom so si ruku potierala ľadom a pomalí bolesť ustupovala, som si pospala poobede a v noci už v pohode aj bez tabletiek so to zvladla
Jasne,ze aj pri detoch mozu byt horucky,vzdy som bola,ako matka tiez upozornena.
Aj maminu upozornili,na bolest,ale nie az taku. Clovek je predsa opatrnejsi,je to proste nieco nove.
ja som si dala chladiacu náplasť hneď ako som ruku začala cítiť a dosť pomohlo...odporúčam
Kolegyna 57 rocna bola min. tyzden ockovana Pfiserom rano, uz poobede mala zimnicu a vecer priserna bolest ruky, ale ozaj priserna, celu noc nespala, len opreta v noci sedela, aby ju nebodaj ani nesuchla o perinu, nepomohol ibalgin, nic, druhy den ani neprisla do roboty, bolest cely den, dalsie dni uz lepsie, bolest ustupila len do akehosi pocitu svalovice v ruke.
@petkarubi mna bolela ruka kym som vratila z ockovania domov. Chladila som latkovou vreckovkou namocenou vo vode. Potom ma prestala boliet. Vecer zimnica. Dala som si paralen. A uz 5 den mam brutalne bolesti hlavy. Nepripisovala som to ockovaniu, len kolegyna sa stazovala, ze ju hlava po nom bolela.
Mam 31, a po pfizeri tiez bolest ruky a zimnica
Preslo po 3dnoch
Dik za radu s tou naplastou,zadovazim si to pre seba,predtym,ako pojdem ja.
Myslim si,ze tieto bezne vedlajsie ucinky sa nehlasia,len nejake zavaznejsie asi.
@petkarubi mala som po ocko. Pfizerom takú bolesť ruky že som sa jej nemohla ani dotknúť od ramena po lakeť trvalo to cca 2 dni. Môže si dať od bolesti paralen kľudne