Ahojte ,mam 25 rokov a vsimla som si take popraskane male zilky na tvari.. z coho to moze vznikat ? Existuje nieco na to aby sa to odstranilo? Nejake domace triky asi na toto neexistuju😞Dakujem za odpovede
Cievky sa dajú odstrániť laserom. Ale ak máš nábeh na ich vznik, budú rokmi vznikať aj ďalšie. Ja si dávam odstraňovať cca každé tri či štyri roky.
@daridari11 koľko ťa to vyjde?
Žilky na tvári alebo teleangiektazie, majú rôzne príčiny vzniku. Buď je pleť dehydratovana, alebo ma nedostatočnú starostlivosť, alebo je to začínajú zápalové ochorenie rosacea, alebo kuperozna pleť...ťažko povedať...bohužiaľ toho sa už nezbavis, vieš však zmierniť tvorbu nových ..sú rôzne prípravky na takýto problém...ale tam je potrebná dobrá diagnostika pleti, aby sa siahlo po ucinnom produkte
Dobrý deň, vhodný na žilky je slezovy a žeruchovy krém
@summer23456 ja som za jedno sedenie platila 40e, ideálne je to zopakovať po cca 3 týždňoch tuším, závisí od rozsahu, možno bude stačiť ísť jeden krát.
@daridari11 ale to ich asi nemáš veľa,však? Sa mi to zdá aj lacné na dnešné ceny...
@summer23456 Ja chodím vždy vtedy, keď majú v akcii tento laser. Veľa ich nemám, lebo pravidelne ich dávam odstraňovať ale vznikajú ďalšie, žiaľ, mám pleť na toto náchylnú a je to aj zrejme dôsledok rosacei, ale to mám tiež pod kontrolou, laser IPL, tam však treba 4-5 sedení. Takto sa o pleť starám cca od 35rokov a oba lasery absolvujem cca raz za 3-5 rokov, podľa potreby. Ale tvár mám takmer bez cievok a začervenania vďaka tomu.
Vôbec si ju neopaľujem, používam stále spf 50.
Je to boj navždy, ty odstrániš cievky a tie vzniknú časom zase inde. Ale dá s tým bojovať, finančne sa to dá zvládnuť, len je nutné nájsť vhodnú kliniku a dobrého doktora či doktorku. Ak by si bola z Ba, rada Ti poskytnem rady, kam ísť🙂
@daridari11 ďakujem,ja som zo stredného Slovenska. Ja mám citlivú pleť,zatiaľ ma to netrápi,ale mamina má tiež rosaceu a rozšírené cievky,ale ona to má dosť rozšírené už. Dakedy nebolo také možnosti,tak jej sa to dosť rozšírilo a tiež ju to trápi
@daridari11 ale dobre vedieť,že sa ti dá takto zvládať,ak by som mala v budúcnosti taký istý problém...a ten laser IPL ti odstraňuje to začervenanie z rosacei?
@summer23456 Moja mama to mala tiež, cievky aj rosaceu a žiaľ, je to dosť dedičné. Pleť mám extrémne citlivú ani nie na krémy a kozmetiku, ale na dotyk, stačí, že sa odlíčim, úplne jemne a už som červená, ale to do 5 minút zmizne.
IPL mi zjednotí tón pleti, odstráni začervenanie a celkovo zlepší tú pleť.
Tieto dva lasery mi veľmi pomáhajú, vďaka nim mám pleť normálnu aj bez makeupu, inak už to začervenanie bolo niekedy také, že mi niektoré fľaky bolo vidno aj cez makeup.
Držím palce, a radím riešiť to v začiatkoch, pleť udržiavať a neboj, po žilkách a rosacii nebude ani stopy🙂
@daridari11 áno,čítala som,že to môže byť dedične a mama presne to isté,že sa len dotkne tváre keď sa odpočíva už je červená celá,prípadne slnko,pot v lete sa to zhoršuje,v zime na zas šupinky. A ani,niekedy ani make Up nepomáha... Ďakujem ti za info,preštudujem tie lasery,aby som to nezanedbala
@daridari11 prosím ťa,nevieš,či tá klinika kde chodíš na a odstránenie je iba v ba alebo aj niekde inde? Mama by išla,ale sme zo Žilinského kraja,prípadne do BB by sa jej ešte dalo ísť...
@summer23456 Určite to rieš a snaž sa to udržiavať, lebo ak sa to zanedbá, potom je ťažko s tým niečo robiť. A je to aj finančne efektívnejšie, udržiavať to, lebo Ti netreba toľko sedení. Tá klinika, kam chodím je iba v Ba, ale myslím, že nebude problém nájsť v Žiline alebo v BB nejakú, je ich veľa všade, podstatné pre Teba sú tieto dva lasery, na cievky a IPL......je možné, že Ti poradia aj niečo iné, ja som však spokojná s touto kombináciou.
@daridari11 ďakujem,preštudujem to
@summer23456 žiaľ aj strava ziadne zápalové potraviny, sacharidy a spracované potraviny hlavné lepok a cukor výrazne zlepšenie.
Pravdepodobne trpiš rosaceou, skús si o tom niečo pogooglit