Vedel by niekto poradit kto cestoval do krajin postihnutych Zika virusom ci ste virus chytili a ak ano ci ste mali symptomy? Z doterajsieho citania som zistila ze clovek nemusi mat priznaky vobec a moze byt infikovany a co sa tyka tehotenstva u zien sa neodporuca otehotniet min. 8 tyzdnov po navrate a ak aj muz bol v danej oblasti treba pockat asi 6 mesiacov. Vopred dakujem za odpoved!
@ella_m my sme tak boli s manzelom minuly rok..ak sa aj nakazis zikou tak priznaky mozes mat - vacsinou ako chripka, pripadne nemusis mat ziadne..treba urcite dobry repelent a stale sa striekat..ja som sice ak napriek tomu utrzila par stipancov preto sme sa boli dat vysetrit v brne..tusim najskor 6 tyzdnov po prichode z dovolenky a vysledky trvali tiez tak nejako
@hanka7951 vďaka Hanka ale ten test stoji skoro £400 tu v UK kde žijeme 😳🤯 a aj napriek tomu to že vraj nemusí odhaliť vírus - že vraj človek nemusí mať príznaky vôbec! Už sme s mužom naspäť v Európe a príznaky nemáme ale poštípaní komármi sme samozrejme boli, veď sme boli v trópoch pri mori. Som objednaná k lekárovi na konzultáciu ale až po sviatkoch a dovtedy ma asi mrle zožerú od nervov... Vy ste príznaky mali obaja keď ste sa dali testovať?
@ella_m ja som takýto strach prežila keď som čakala malého. Bola som asi v 2-3 mesiaci (nepamätám si to presne). Muž sa vrátil zo Singapuru, nejako sme sa pozabudli a mali sex bez ochrany. Pritom keď prišiel bol akoby nachladnutý, červené spojivky, a sťažoval sa že naňho asi niečo lezie. Vôbec sme si neuvedomili, že čo keby...... Poviem Ti také hororové scenáre sa mi preháňali hlavou, keď som si čítala že sa to môže preniesť na plod a poškodiť ho. Volala som na infekčné na Kramáre, tam ma totálne lekárka zvozila pod čiernu zem, že čo vymýšlam, mám sa tešiť z tehotenstva a nečítať správy na nete. Nakoniec som sa dovolala hlavnému hygienikovi , pánovi Mikasovi, osobne ....posťažovala som sa z čoho mám strach. Inak veľmi milý pán, vôbec ma neponížil tým štýlom, že preháňam, práve naopak, pozrel ktoré sú (vtedy) ohrozené oblasti a odporučil mi zdôveriť sa gynekológovi s tým aby bolo bábo viac kontrolované. No a na gynde mi povedal doktor, že nejaká veľká pravdepodobnosť, že sa takto niečo stane je mizivá a nemám sa stresovať. Nejako sa mi to časom podarilo vypustiť z hlavy, kontroly boli vždy ok a nakoniec sa nám narodil zdravý krásny syn. Až moc zdravý miestami 😀🙈
@ella_m priznaky sme nemali vobec, testovat sme sa dali len aby sme mali pokoj na dusi nakolko sme boli postipani a clovek nikdy nevie ci nahodou ten komar nebol nakazeny..inac tie testy na ktorych sme boli v Brne neboli take drahe ako v UK a na 100% ti potvrdia ci si bola alebo nebola nakazena..ak to nechcete absolvovat staci ak pockate min. pol roka bez snazenia sa o babo a malo by to byt potom ok 🙂
@ella_m my sme boli, a predtym nez sme zacali pracovat na babatku sme sa dali obaja testovat v Brne