Žiak mi omylom kopol loptu do hlavy

gloglo77
28. apr 2022

Ahojte. Bola som zastupovať na telesnej a 14 ročný žiak mi asi z 15m vzdialenosti omylom kopol loptu do hlavy. :( Teraz k večeru ma hlava boli čim ďalej tým viac. Bolia ma aj oči. Myslíte, že by som mala cestovať 20 km k lekárovi? Či stačí oddýchnuť a dať si ibalgin? Ešte sa mi to nestalo. :( vďaka

panelacikova
28. apr 2022

@gloglo77 no ja by som šla... dúfam, že úraz na pracovisku máš spísaný...

danieli
28. apr 2022

Ak ta ma kto odviezt sla by som pre istotu na pohotovost

nafka0483
28. apr 2022

@gloglo77 Ty si ucitelka??? Ci si robis standu?
Preco si nesla na osetrenie hned po zdokumentivani urazu? Ako ste to vlastne zdokumentovali??

sickynickyobsadene
28. apr 2022

Zdokumentovať úraz loptou do hlavy?? 😲 Koľko tak dostanú deti na telesnej a nič sa nezdokum.kym neni zlomenina..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joesvk
28. apr 2022

Nemusí to byť nič, len narazenie, tak to bolí... ale možno máš krvácanie do niektorej štruktúry mozgu,takže netreba to podceniť... asi budeš musieť ísť k lekárovi. Choď čím skôr. Nech tam neprídeš potom v noci.

matus7030
28. apr 2022

@gloglo77 ak ťa bolí hlava, určite môžeš mať ľahký otras mozgu. Nemáš závraty, alebo ti nie je na zvracanie? Choď na pohotovosť, ak chceš byť kľudná. Ako učiteľka tieš odporúčam vždy zapisovať do knihy úrazov. Všetko 🙂

panelacikova
28. apr 2022

@nafka0483 úder do hlavy sa ti nemusí prejaviť okamžite. ak bol extrémne silný, mala ísť hneď. ak sa dal zniesť, môže mať aj iné následky, ktoré sa prejavia o pár dní až cca 2-3 týždne. preto by som iste na jej mieste šla.

panelacikova
28. apr 2022

@sickynickyobsadene to vážne? no tak toto by som si ako učiteľka TSV nikdy nedovolila. nespísať úraz hlavy (aj lopta do hlavy - ak nejde o penovú loptu) a neupozorniť na to rodičov. ak to ty ignoruješ, chráňboh deti, ktoré máš na starosti.

babalenka
28. apr 2022

Syn keď bol prvák dostal na futbale loptou do hlavy a mal otras mozgu z toho .A nezačala ho bolieť hlava hneď až k večeru .

miadi
28. apr 2022

Skus si zavolat sanitku zoberu ta na pohotovost. Alebo ti aspon povedia co robit .

mistymay33
28. apr 2022

@miadi Ženy to vážne? volať sanitku za to, že dostala loptou do hlavy z 15 metrov? Sanitka sa volá na prípady, kedy je ohrozený život! Však nedostala tehlou do hlavy, ale loptou, ktorá sa bežne používa aj na hlavičkovanie. Chápem, že to mohlo byť nepríjemné, a ano, ak to nečakáš, može ťa z toho bolieť hlava a keď to bol fakt tvrdý úder, dokonca je možné že ma ľahká otras, ale nezomiera!

anjelicek26
28. apr 2022

Nech ta muz odvezie na pohotovost, ano mozes mat otras mozgu, aj treba spisat dodatocne zapisnicu v praci potom o uraze. Sama by si teraz soferovat nemala - ale ani sanitka na toto asi nie je vhodny dopravny prostriedok. 20km nie je daleko.

panelacikova
28. apr 2022

@mistymay33 preštuduj si niečo o úrazoch hlavy prv, než budeš mudrovať. môže ísť o šupu a nič sa nemusí stať a môže ísť o na prvý pohľad banálny úder a mať fatálne následky. jediné, s čím súhlasím, že sanitka pre ňu asi nepríde... resp.ak prídu, tak ju riadne sprdkajú, že prečo volala sanitku...

mistymay33
28. apr 2022

@panelacikova nemudrujem! zjavne máš problém s porozumením... píšem o tom, či je adekvátne k situácii ktorá sa stala volať sanitku!!! Nejde o život ohrozujúci stav, úraz sa stal doobeda v škole, teraz je večer a dostala loptou.
Keď bude niekto z tvojej rodiny potrebovať sanitku kvoli infarktu a nebude k dispozícii, lebo bude prevážať niekoho kto dostal LOPTOU pred 7 hodinami do hlavy a teraz ho bolí hlava, tak potom nepindaj na naše zdravotníctvo.

adkoalauri
28. apr 2022

@sickynickyobsadene lebo ty vidíš do hlavy detí,či sa niečo nestalo? Ešte si nenatrafila na správnych rodičov sa mi zdá ...

panelacikova
28. apr 2022

@mistymay33 mudruješ, zjavne si si sama nedočítala svoj vlastný príspevok: a ano, ak to nečakáš, može ťa z toho bolieť hlava a keď to bol fakt tvrdý úder, dokonca je možné že ma ľahká otras, ale nezomiera!

a s porozumením nečítaš ty, pretože jediné, s čím som s tebou súhlasila, bolo práve to, že sanitka pre ňu pre takúto vec nepríde. a ak áno, tak to dostane vyžrať... a loptu zvýrazňovať vôbec nemusíš, viem čo to je, robím s tým denne. a že nešťastný úraz loptou do hlavy sa môže prejaviť pokojne aj o pár dní až týždňov, nuž, to si naštuduj, pani MUDra 🙂

miadi
28. apr 2022

@mistymay33 a ty vies ci je ohrozeny jej život. Hlavickovanie a dostat silnu šupu do hlavy hoci liptou je dost rozdiel. To uz nechaj na odbornikov ci treba ci netreba pre nu ist. Ty nemas pravo minimalizovat to Lebo nevies ako vazne to je. Oni neskocia hnet do sanitky ale sa jej opytaju ako sa citi atd . Nie je jedna jedina sanitka na cele siroke okolie. Uraz hlavy sa moze zdat banalny a aj tak moze byt fatalny.

miadi
28. apr 2022

@mistymay33 ked nahodou v noci dostane krvacanie do mozgu tak sa to ani nedozvies. Ale Asi by ti stacilo povedat si ze mala ist k dr skor . . Ze si za to moze sama. 🙄

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domiklik
28. apr 2022

@gloglo77 zavolaj na pohotovosť, povedz co sa stalo, a povedia ti ako postupovať

luccija
28. apr 2022

@gloglo77 išla by som na pohotovost.Kľudne Ta mohlo z toho seknut v krčnej chrbtici z toho by Ťa aj hlava bolela aj oči.

sickynickyobsadene
29. apr 2022

@adkoalauri
@panelacikova kde pre boha som písala že som učiteľka???
Reagujem ako človek, ktorý tiež chodil do školy ako každý!A dostala som aj ja kadečo aj druhý ale učiteľ nič neriešil🙈

nafka0483
29. apr 2022

@sickynickyobsadene To nezmamena ze je to v poriadku! Okrem toho sa vela veci zmenilo odkedy si ty chodila do skoly.