Zhubný nádor na obličke - máte skúsenosti?

katarinka2526
3. okt 2020

Dobrý deň chcem poradiť môj otec bol na magnetickej rezonancii tam sa mu zistil nádor. Poslali hoj do Košíc na konzultáciu tam mu zase povedali že ten nádor je zhubný. Že 20 októbra má ísť na príjem zo všetkými krvnými výsledkami. Môžem vás poprosiť mal už niekto stým to skúsenosti?

sorciera24
3. okt 2020

@katarinka2526 ano, ak chcete nieco vediet, tak IP

tincurka
3. okt 2020

@katarinka2526 áno otázky do správy

marca12
3. okt 2020

Nerozumiem,preco nemozte sem pisat,ale sukromne? Aj my mame v rodine a potesili by ma skusenosti inych

hori
3. okt 2020

@katarinka2526 asi zavisi aj od typu nadoru... ja som mala tumor renis 1. sin a stacilo iba vyoperovanie, kedze nan prisli nahodne a bol este v skorom stadiu, t.j. do 3 cm. Viem, ze ked by bol vacsi, zvyknu zobrat celu oblicku. Chemoterapia ani ozarovanie sa v tomto pripade neberie. Oba ma pozoruju a kazdeho pol roka chodim na CT.

lindusss2016
3. okt 2020

Svokor mal nador na oblicke, vyoperovali mu oblicku, ziadna chemo ani ina liecba nebola potrebna. Operaciu mal dva roky dozadu, tusim. Odvtedy len kontroly.

katarinka2526
autor
3. okt 2020

@lindusss2016 a mal ten nádor zhubný či ? Keď sa môžem spytat

fiafia
3. okt 2020

Máme prípad v rodine. Zhubný nádor na oblicke. Je plánovaná operácia kde chcú obličku vyoperovať.

lindusss2016
3. okt 2020
sorciera24
3. okt 2020

@katarinka2526 jedna sa o grawitzov tumor (rcc) - ten je najbeznejsi -teda pravdepodobne, zalezi v akom stadiu ho nasli, aky je velky, ale v prvom rade operacia a postup zalezi, ako sa to vyvija....chemoterapia sa nepouziva pri nom, ak su nasledne prip. metastazy, tak biologicka liecba, ak nie tak sa sleduje kazdeho pol roka CT.... graxitz je zakerny v tom, ze mozes byt v pohode po vyoperovani kludne aj 20rokov a je to ok, ale kludne sa mozu objavit metastazy po 5r., aj 15tich (aj skor, neskor)

katinka71
3. okt 2020

mam osobnu skusenost s grawitov nadorom otec to mal aj zomtel po 6 rokoch,priebeh bol taky ze mu vyoperovali oblicku,rok bol pokoj nebrala ani chemo,po roku sa objavila prva metastaza v ramenom klbe opracia ramenneeho klbu aj umelou nakradou, 4 roky pokoj,potom metastazy vsetkych klbou a kosti ,pluc ,liecba biologicka aj chemo ,v priehu toho posledneho roka to bolo strasne obdobie pre nas vsetkych

katarinka2526
autor
4. okt 2020

@katinka71 ach bože dúfam že bude dobre že nás to obýjde

ticko
5. okt 2020

Ja mam nádor obličky po 4rokoch metaztazoval

ticko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindusss2016
6. okt 2020

@ticko vela sil ti prajem. Kde mas metastazy, ak sa smiem spytat? My sa tiez bojime, co bude so svokrom 😥

ticko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelameta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelameta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolajka2
17. júl 2021

@katinka71- mozem s a prosim spytat ako ste zistili ,ze ma metastazy v rameno klbe prosim. Mame doma to iste ,ale lekary robia MR,CT kontroly miesta v okoli oblicky, I ked sme spomenuli , ze bolesti su aj na inych miestach, tak nechceli robit ziadne ine miesto ( sme v BA, Klenova). Este aj zostali urazeny ,ze im diktujeme, co by mali robit. Mozete mi prosim povedat na akej onkologii ste boli.Vdaka

nikolajka2
17. júl 2021

@ticko - mozem sa prosim spytat na akej klinike sa liecis? pripadne u akeho lekara? Dakujem moc.

katinka71
17. júl 2021

@nikolajka2 otec sa liecil na onko v banskej bystrici v roku od 2008 do 2013

nikolajka2
17. júl 2021

@katinka71 - a mal aj danu nejaku liecbu,lebo nam nechcu nic dat (teraz neviem ci to je o poistovni a peniazoch alebo co) a stav sa zhorsuje a oni len pozoruju.

katinka71
17. júl 2021

@nikolajka2 iba ten posledny rok mal liecbu ked metastazy uz boli vsade

sorciera24
17. júl 2021

chcem tu ostatnym povedat, že akonahle sa zistia metastazy(metastaza), uz poistovna preplaca biologicku liecbu - SUtent, pazopanib, nexavar.....trva schvalenie vyse mesiaca,a le na zakalde potvrdenia CT MTS.....ju schvalia...len to musi lekar riesit a on posiela zaidost do poistovne....nedajte sa odbit!....v Martine - onklogicke centrum s tym problem nema

ticko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ticko
14. okt 2021

@sorciera24 brala si alebo berieš niečo z tej liečby?

sorciera24
14. okt 2021

@ticko ja nie, netykalo sa to mna,a le mojho otca...ano bral bioll. liecbu....v podstate 4 lieky mal postupne schvalovane....

ticko
15. nov 2021

@sorciera24 prosím ta aká musí byť zdravotná poisťovňa abi schválili tieto lieky?

sorciera24
15. nov 2021

@ticko podľa mňa hocijaká, všetko záleží od dobrého popisu lekára a hlavne podľa nálezu cť, VšZP urcite

ticko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lechtivka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz