Zhrubnuté tenké črevo

hopo1145
26. jan 2019

Dobry den prajem.Prosim vas mate niekto skusenost?Mam uz 2 a pol mesiace traviace tazkosti.Bola som ma sone nic nezistili,bola som na hadici nic nezistili a kolonoskopiu sa im podarilo spravit na 95%vraj mam dlhe hrube crevo okrem hemeroidov a erózií nic nezistili.Vo stvrtok som bola na ct vysetreni a nasli mi toto zn.terminalnej ileitidy s presiaknutim tuku a LAP susp.IBD.Podozrenie na chrohn alebo
Pcolititídu.ulecerosa

hopo1145
autor
26. jan 2019

V plane mam este 11 aprila MR.

evitka83
26. jan 2019

@hopo1145 definuj, co su traviace tazkosti

evitka83
26. jan 2019

@hopo1145 definuj, co su traviace tazkosti

hopo1145
autor
26. jan 2019

@evitka83 pred dva a pol mesiacom som sa asi prejedla teda mala som viacej tazkych jedal naraz v noci som zvracala a ala bolesti asi 5 hodin v kuse.Od vtedy ma pobolieva zaludok a celkovo mi nieje dobre.Ako keby ma svrbeli vnutornosti a cely cas som v strese co to je😢 ci nemam nahodou niejaky nador alebo co tam.

zuzik307
26. jan 2019

@hopo1145 podla CT nalezu mas podozenie na Crohnovu chorobu/ulceroznu kolitidu....su to zapalove ochorenia creva, liecia sa dlhodobo...skus popozerat na nete, urcite viac ti lekari povedia po MR...

hopo1145
autor
26. jan 2019

@zuzik307 Uz som si o tom precitala.Nic moc teda ale dako mi to na to nesedi pretoze ja nemam hnacky skor ma zapeka a to cely zivot.Hnacku som mala mozno 5 krat v zivote.Ja sa skor bojim aby to nebol daky nador alebo co😢😢.

gaaaa
26. jan 2019

@hopo1145 Ja mám crohna a nemohli mi ho zistiť pokiaľ ma neotvorili aj to na gynekologii ani netušili čo mi je pretože tiež som nemala hnačky.Tieto choroby sa občas ťažko diagnostikuju.Držím palce aby sa to nepotvrdilo

lenadka
26. jan 2019

@hopo1145 nádor by ti na mr našli, takže ten nemáš. Pokazila si si trávenie, treba obnoviť mikroflóru kvalitné viaczlozkove probiotiká. Mám doma jedni super špička na trhu s patentom že to tebou iba neprejde ale baktérie sa priľnú na črevá zvnútra. Tak isto zloženie baktérií je unikátne. Dávam ich sebe aj deťom napríklad po liečbe ATB alebo sporadicky preventívne. Na tvojom mieste vyskúšam toto nemáš to skôr inak dať do poriadku. Ak ti hrozí crohn amen tma to ti naozaj neprajem a aj vtedy zaberá liečba probiotiká. Pozri si videá na YouTube napríklad Bukovský má o tom fajn video. Pripájam foto mojich probiotik od essens - essynbio. Poradím to aj my záujem cez ip kde kúpiš. Držím palce nech sa crohn nepotvrdí.

lenadka
26. jan 2019

@hopo1145 tu je popis tých probiotik 16 kmeňov prospešných baktérií nenájdeš v žiadnych iných 😉

lenadka
26. jan 2019

@hopo1145 pokračovanie

hopo1145
autor
26. jan 2019

@gaaaadakujem pekne no snad nie😕Mozem sa opytat ake si mala priznaky?

hopo1145
autor
26. jan 2019

@lenadka dakujem pekne a kde sa daju kupit tie probiotika?Aka je cena?

hopo1145
autor
26. jan 2019

@lenadka ja som este na mr nebola pojdem len 11 aprila

lenadka
26. jan 2019

@hopo1145 napísala som ti ip.

gaaaa
26. jan 2019

@hopo1145 Mne prestalo chutiť jesť a schudla som.a mávala som také mravčenie v žaludku.Ja som mala ale taký silný zápal že mne sa tak zužili už črevá že sa mi zlepili.a to mi nikde nevideli až ked ma otvorili aj to na gynde.nevedeli čo mi je,

hopo1145
autor
26. jan 2019

@gaaaa Ano to mravcenie mam aj ja😕Robili ti aj kolonoskopiu?Inac cely zivot mam len zapchy a to mravcenie som myslela ze je zo stresu😭a mas aj niejake ine problemy?Mne na kolono povedal ze mam dlhe hrube crevo takze mi ho ani nedovysetroval.

gaaaa
26. jan 2019

@hopo1145 To som si mysleala aj ja že zo stresu vtedy som mala také obdobie.Ja tiež zápchy nepravidelnu stolicu a to mám stále doteraz.Jasné robili mi kolonoskopiu.Mám crohna 20r.takže ja som si prešla už asi všetkým možným.Neboj všetko dobre dopadne

schatzinkaschatzinko
26. jan 2019

@hopo1145 treba ti este gastroskopiu. Este raz zopakovat kolonoskopiu, ze mas dlhe crevo je sice zaujimava informacia, ale v tvojom pripade je dolezite posudenie bauhinskej chlopne. Odobral j vzorky z creva? Treba vysetrit velky krvny obraz. Serologiu na yersinie pecenove testy oblickove, crp! Calprotecin v Stolici, Stolicu celkovo na Bakterie

hopo1145
autor
26. jan 2019

@gaaaa Mozem sa opytat kolko mas rokov a kedy ti to zistili?

gaaaa
26. jan 2019

@hopo1145 40r.a ked som mala 19r.mi to zistili a aj operovali.

hopo1145
autor
26. jan 2019

@gaaaa ujha tak to uz mas dlho😕mozno aj ja len som o tom nevedela😩

hopo1145
autor
26. jan 2019

@schatzinkaschatzinko gastroskopiu mi robili.Ano to mi povedali a ze sa to vraj stava.Neviem ci bral aj z creva ale na gasro mi bral tam bolo vsetko ok az na amylazu trosku zvysenu a cukor tiez trosku zvyseny.Stolicu mi este nebrali.Iz to trva 3 mesiace a pravdu povedat som z toho na nervy uplne😭Mam 2 male deticky 3r a jedno 9 mesacne a pohadzuju si ma ako taku spinavu handu.Bojim sa strasne aby som nemala daku rakovinu a rozum mi chodi len po tom je to strasne.

gaaaa
26. jan 2019

@hopo1145 Mne povedali,že som to už mala ktovie koľko len ked som nemala žiadne príznaky som to neriešila.

schatzinkaschatzinko
26. jan 2019

@hopo1145 mala by si ist ku gastroenterologov, ktory sa o Teba postara. Ano, stava sa, ale mozno, keby bol skusenejsi vysetrovatel, tak by to crevo uvidel cele a v Tvojom pripade je to dost dolezite. Ako pisem, treba Ti dovysetrit tie veci. Nemaju si Ta co hadzat, treba Ti gastroenterologa. Mas aj nejaku terapiu uz?

hopo1145
autor
26. jan 2019

@schatzinkaschatzinko Nie nemam.U toho co som bola mi povedal ze on je aj internista a primar a ze ja potrebujem gastroeterologa no tam som volala tak mi povedali ze ked si to uz tento zacal tak nech si to aj dokonci.

schatzinkaschatzinko
26. jan 2019

@hopo1145 to je Nejake mimo. Z akeho mesta si?

hopo1145
autor
26. jan 2019
hopo1145
autor
29. jan 2019

@gaaaa Ahojko prosim ta nevies za aky cas mi pridu vysledky z toho kalprotoktinu?

gaaaa
29. jan 2019

@hopo1145 Ahoj.Ja chodím cca za 3 týždne.

hopo1145
autor
30. jan 2019

@gaaaa ajajaj.To tak dlho?