Ahojte😃 mám taký dlhodobejši problém s nosnými dutinami. Už nejakú dobu sa mi stále upchávajú, ale nič netečie. Bola som na MR a tam bolo vidieť zhrubnutú sliznicu. Máte niekto s týmto nejakú skúsenosť? Ako dlho trvá kým to prejde? Alebo čo vám pomohlo? Nechcem si stále striekať nosné kvapky.
Skus kortikosteroidny spray, napr. flixonel (alebo o desat ecka lacnejsiu flixonasu na predpis)
ano aj moja krstna mat je na nich zavisla, raz s tym skoncovala, ale potom do toho opat spadla :D (nie nesrandujem)
Prave preto je na nosnych kvapkách napisana maximálna doba používania jeden týždeň. Aby nevznikla závislosť. Ja poznám kopu ľudí z okolia, ktorí tiez mali takýto problem, ze dlhodobo striekali kvapky do nosa a bez nich mali.nos stale upchaty. Mne na to pomohlo lieky aerinase (tusim tak nejako sa volali), predpisala ich obvodna práve kvoli tomu, ze som si po dlhej nádche uz tri týždne stale striekala sprej do nosa. Sama ma upozornila ze treba hneď prestat, po tých liekoch mi to prešlo. Ale dva-tri dni urcite s upchatym nosom budes musieť prekonať
Kvapkami a sprejmi do nosa si to zhorsujes,ja som si to spôsobila kvapkami na nádchu lebo som alergicka a leto to bol masaker upchatý nos na alergiu spreje nepomáhali jedine dýchať sa mi dlao klasickými na nádchu,docielila som ale to že mi nakoniec operovali nos,čo taká hrubá sliznica,lekár mi dal na výber že buď unho laserom za 60€ do pár minút hotové a hneď domov alebo do nemocnice pod narkozu.dalansom si laserom,dávali ešte krcny sprej do nosa na ty sliznicu dymista a je to 100x lepšie náprava sa to.
@jaja1991 moze to spôsobyt aj alergia a bakterialna a plesnova infekcia.daj si zobrat vyter z nosa na mikrobiologocke a na mykoticke vysetrenie a pitaj termin u alergologa.
Ja to mam tiez a som alergik..pomaha sprej nasofix ale len docasne.a ked viackrat pouzijem necitim vône😏preto radsej na preplachovanie pouzivam fyziologicky roztok Nacl 0,9%..morska voda v speji zbytocne drahe..
Este mi velmi pomaha ked opakovane par krat za sebou chodim do finskej alebo parnej sauny aspon 1x 2x tyzdenne...
Mám roky upchaté nosné dutiny a nepomáha nic ani žiadne kvapky, nemôžem byť nikde kde je klíma, ani v aute,okamžite je to hrozné, neviem dýchať, strašná bolesť čela. Keď to je veľmi zle, beriem.atb, ale to nechcem často. Aj tak mi trvá dva mesiace kým to celé.potom vyfukam. Mne tiež vraveli že.treba aspoň CT, či tam nieje nejaka cysta a pod, ale nebola som na tom