Ahojte ,potrebujem poradiť ,nosím kontaktné šošovky do diaľky -2,25 ale posledný mesiac nevidím už ani na blízko čítať ,mam 40rokov . Ako sa to rieši v takýchto prípadoch u nositeliek šošoviek.
ak mascili dre urcite lekar, ja som pred mesiacom dostala na citanie brile a roky nosim na dialku ked treba striedam si ich pri sosovkach neviem
Nie, striedat mne este netreba. Rovno na sosovky mi kazal dat tie okuliare, ked budem potrebovat.
Resp. ked idem sit alebo tak, tak si sosovky vyberiem 😉 To dovidim pekne aj bez tych okuliarov na citanie.
Ale tie slabsie sosovky mne v beznom zivote stacia, ze vidim aj citat, aj do dialky (aj ked tam by som si zelala zase lepsi zrak 😉 ale to pojdem aj tak zase na kontrolu).
tip...vyskúšať trénovať očné svalstvo 10 minut denne s týmito okuliarmi:
Mne dali slabsie sosovky 😉
Resp. lekar povedal, ze si mozem na citanie kupit (v mojom pripade) +1 okuliare na citanie v prvom obchode. Ze kezde mi to netreba stale, tak take obyvcajne by stacili.
Mne ale pomohli tie slabsie sosovky, tiez som sla z -2,25 a -1.75 na -1 a -1.5
Aj ked teraz, po vyse roku a corone, mam dojem, ze mi treba zase silnejsie... Ale na pracu pri pocitaci mi to vyhovuje, akurat na ulici neviem hned precitat v dialke vsetko 😀