Zhoršujúci sa zrak

janasim
19. aug 2022

Ahojte ,potrebujem poradiť ,nosím kontaktné šošovky do diaľky -2,25 ale posledný mesiac nevidím už ani na blízko čítať ,mam 40rokov . Ako sa to rieši v takýchto prípadoch u nositeliek šošoviek.

ichbinich
19. aug 2022

Mne dali slabsie sosovky 😉
Resp. lekar povedal, ze si mozem na citanie kupit (v mojom pripade) +1 okuliare na citanie v prvom obchode. Ze kezde mi to netreba stale, tak take obyvcajne by stacili.
Mne ale pomohli tie slabsie sosovky, tiez som sla z -2,25 a -1.75 na -1 a -1.5
Aj ked teraz, po vyse roku a corone, mam dojem, ze mi treba zase silnejsie... Ale na pracu pri pocitaci mi to vyhovuje, akurat na ulici neviem hned precitat v dialke vsetko 😀

janasim
autor
19. aug 2022

@ichbinich aha,supeeer,dakujem za radu 🙂 Bola som minulý rok na vyštrení v sukromnom centre,len mi povedali že mam starecké zmeny 😀 ale vtedy som ešte čítat videla

ichbinich
19. aug 2022

@janasim
No mne davaju tiez coraz slabsie sosovky, tak som sa pytala, ci sa mi to jedneho dna vyrovna na nulu 😀 Ale nechceli mi to slubit 😀
Skoc si k lekarovi alebo apson do dobrej optiky, kde ta zmeraju a uvidis. Hadam to bude aj u teba take jednoduche riesenie, ako u mna 😉

janasim
autor
19. aug 2022

@ichbinich ano pojdem ,kupim si v DM ke tie okuliare pluskove

kacena4
19. aug 2022

ak mascili dre urcite lekar, ja som pred mesiacom dostala na citanie brile a roky nosim na dialku ked treba striedam si ich pri sosovkach neviem

janasim
autor
19. aug 2022

@kacena4 ved toho som sa bala,že striedať okuliare mi daju

ichbinich
19. aug 2022

Nie, striedat mne este netreba. Rovno na sosovky mi kazal dat tie okuliare, ked budem potrebovat.
Resp. ked idem sit alebo tak, tak si sosovky vyberiem 😉 To dovidim pekne aj bez tych okuliarov na citanie.
Ale tie slabsie sosovky mne v beznom zivote stacia, ze vidim aj citat, aj do dialky (aj ked tam by som si zelala zase lepsi zrak 😉 ale to pojdem aj tak zase na kontrolu).

76california
19. aug 2022

tip...vyskúšať trénovať očné svalstvo 10 minut denne s týmito okuliarmi:

https://www.zdravynakup.sk/zdravie-c379/ajurved...